Mitä tarjoilla lapsen synttärijuhlilla?

Minnean muruja

Meillä lähestyy pienen sankarin kaksivuotisjuhlat. Olemme miettineet teemaa ja tarjoiluja. Juhlista on tulossa melko pienet, ja juhlioita on vain lähimmät sukulaiset sekä muutama muu läheinen.  Siskoni kanssa olemme suunnitelleet kakkua ja sen koristeita. En osaa päättää, olisiko ihan perinteinen täytekakku paras valinta, vai lähdetäänkö johonkin jännittävämpään suuntaan.

Itse kuolaan jumalaisen kauniita amerikkalaistyylisiä Minna bakes -kakkuja, mutta poika iloitsisi ehkä enemmän jostain dinosauruksen tai paloauton mallisesta kakusta, hih! Tai Ryhmä Hau -kakusta! Hänestä on viime aikoina kuoriutunut melkoinen fani :) Pitää ehkä säästää nuo hempeät kakku-unelmat omille synttäreille. Minkälaisia kakkuja teillä on ollut pienien lasten synttäreillä?

Viime vuonna, 1-vuotissynttäreillä, kakkuna oli herkullinen siskoni loihtima Marianne-juustokakku kauniine keksi- ja suklaakoristeineen. Voin suositella, oli mahdottoman hyvää! Itse en tosin ehkä osaisi tätä tehdä, onneksi sisko on kätevämpi käsistään. Viime vuonna itse sankari ei vielä kakuista välittänyt, mutta tänä vuonna olisi kiva, jos kakku maistuisi pojallekin.

Suolaisina tarjottavina meillä oli kinkku-paprikahyrriä. Ne on helppo ja nopea tehdä. Juhlatarjoiluina meillä on ollut useasti ollut suolainen piirakka, ainakin välimerihenkistä kirsikkatomaatti-feta-sipulipiirakkaa sekä kirsikkatomaatti-parmankinkkupiirakkaa muistan tehneeni. Myös oma ikisuosikkini, itsetehdyt pizzaslicet, on herkkupöydästä usein löytyneet.

Haluaisin kokeilla nyt jotain ihan uutta suolaista tarjottavaa. Kaipaisinkin teidän ideoita helppoihin suolaisiin tarjottaviin!

Mitä teidän omista tai lasten synttäreiltä löytyy juhlapöydästä? Teetkö kakun itse, vai haetko leipomosta?

Jos sulta löytyy kiva resepti tai idea suolaiseen juhlatarjoiluun, niin heitä vinkki kommenttiboksiin! Kiitos!

Hymyä päivääsi!

Kommentit

Kia Karin (Ei varmistettu) http://anna.fi/kia-karin/

Vaikka meillä juhlitaan vaan aikuisjuhlia, mun mies on ihan hurjana tekemässä noita kinkkuhyrräasioita jokaiseen tilaisuuteen :'-DD omia lähiaikoina tarjoamia suolaisia ovat olleet täytetyt pitaleivät (täytteenä oli tsatsikia, nyhtökauraa, halloumia ja kasviksia), vohvelit suolaisilla päällysteillä ja ikisuosikkina feta-pinaattipiirakka :)

Minnea
Minnean muruja

Hei, täytetyt pitaleiväthän onkin hyvä idea! Ollaan tehty niitä useasti kesällä, kun grillillä saa kivasti rapeaa pintaa pitaleipään, ja muutenkin paistettua esim. paprikoita täytteiksi. Tsatsiki on ihanaa! Kiitti ideasta :)

Jasunen

Nyt on jo se aika vuodesta kun alan vakoilemaan toisten tarjoiltavia, jotta voin itse kopioida niitä juhlapöytään. :D Mikä päänvaiva.. Itse olen yleensä tylsästi tehnyt ison kakun ja ison voileipäkakun, lapsille tein hedelmistä eläimiä viime vuonna ykkössynttäreille. Äiti leipoi kylkeen vielä suolaisen piiraan ja toi vissiin juustokakun. 

Tälle vuodelle ajattelin tehdä jotain pieniä suupaloja, vaikkapa täyttäviä wraprullia jne. Jos kaiken tilaisi valmiina niin siihen menee äkkiä muutama sata euroa. :O

Minnea
Minnean muruja

Joo, miten siitä saakin tehtyä itselleen niin hankalaa :D Wrapit vois olla kiva idea! Mitä sinne laittais sisälle...tonnikalamoussea? Ja ihan totta, menee tuhottomasti rahaa, jos tilaa kaikki valmiina! Onneksi on tukijoukkoja, jotka auttavat leipomisessa! Ja hei, kaupastakin saa kaikenlaista valmista, esim. mietin pieniä coctailpiirakoita pakastealtaasta. Tekis niihin vain itse munavoita.

Jasunen

Mummo saisi slaagin jos niitä ilmestyisi pöytään, juureni on pohjois-karjalassa joten piirakoita on aina pakkanen täynnä. :D Mutta joo, muussa tapauksessa ne oisi ihan must!

Jasunen

Siis itsetehtyjä. :D 

Minnea
Minnean muruja

Hih, itselläni ei ole niihin sellaista tunnesidettä, joten pakastealtaan coctailpiirakat kelpaa hyvin :) Mutta ymmärrän, että nämä ovat vakvavia asioita.

Nicola (Ei varmistettu) http://leontinenicola.blogspot.fi/?m=1

Meillä on ollut perus kakku ja jotain muuta pientä neidin synttäreillä. Toistaiseksi juhlittu vain läheisten kanssa. Sitten on enemmän miettimistä kun on kaverisynttärit ym.

Minnea
Minnean muruja

Peruskakku toimii aina :)

Idsu / Huulipunamania-blogi (Ei varmistettu) http://huulipunamania.blogspot.fi

Itsetehdyt pizzapalat kuului aina lapsuuteni synttärijuhliin, kukaan ei osannut tehdä niitä yhtä hyvin kuin äiti :) samoin Fazerin sacher-kakku on rakas ja edelleen ostan sitä syntymäpäivien kunniaksi vaikkei niitä enää sillälailla vietäkään :-)
Nuo kinkkuhyrrät on superhyviä ja niitä tulee tehtyä usein itsekin, samoin juustosarvet!

Minnea
Minnean muruja

Meillä tehtiin monesti perjantaisiin itse pizzaa, kun olin pieni, joten siitä varmaankin on syntynyt rakkauteni itsetehtyyn pizzaan :) Ja ooh, Fazerin sacher-kakku on taivaallista!

Niinapaju (Ei varmistettu) http://www.niinapaju.com

Meillä kohta 2-vuotiaan synttärit ja kiire tulee pohdintojen kanssa. Ainakin kakku tulee leipomosta (fantasiakakku), mutta pitäis keksiä vielä jotain suolaista sen kanssa.

Suttastiina

Lasten- , teinien- ja aikuistenjuhliin palautettiin meillä kasikytluvulta ah, niin makoisat cocktail-tikut!
Jos haluaa yhteistä tekemistä, niin tikutettavat voi laittaa kulhoihin ja jokainen tekee omat suolapalansa: kirsikkatomaatteja, kurkkua, paprikaa, lihapullia, erilaisia juustoja...

Minnea
Minnean muruja

Hei, hyvä idea! Yksinkertaista ja helppoa!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.