Mökkijuhannuksen kuvapäiväkirja

Minnean muruja

Cityihmisten mökkijuhannus pienten lasten kanssa voi olla melkoinen kulttuurishokki ja suoranaista sirkusta. Miten meidän juhannus sitten meni?

Miinukset:

- Jos aurinko paistoi, oli kimpussa heti parvi paarmoja ja muita herhiläisiä. Vihaan paarmoja! Jos taas satoi, tai oli pilvistä, oli hyttysiä varmaankin miljoona. Ei auttanut OFF:it tai Thermacellit. Puolet porukasta oli isojen kutiavien paukamien peitossa. Onneksi toinen puolikas selvisi vain lievällä ärsytyksellä, ja täysin ilman kutiavia pahkuroita.

- Ah, lapset ja laituri. Kaksi- ja kolmevuotias eivät sovi hyvin yhteen laiturin, ja sen tuomien vaarojen kanssa. Heti, kun silmä vältti, oli toinen tai molemmat vilistämässä kohti laituria ja vapautta. Hermot meni, mutta onneksi hukkumiskuolemilta vältyttiin. 

- Someriippuvuutensa tajuaa vasta, kun netti ei toimi! Oma DNA:n liittymäni ei pelittänyt mökillä ollenkaan, ja ärsytyksekseni myös mökin mokkula oli ihan finito. Epätoivoisesti yritin saada mokkulaan eloa, jotta olisin päässyt päivittämään instaan kuvia ja tarinoita, mutta kun ei niin ei. Ainoa porttini ulkomaailmaan oli siskon kännykästä jaettu nettiyhteys. 

Plussat:

- Palju, palju ja vielä kerran palju! Need I say more? Parasta oli paljussa lilluminen. Joka päivä. 

Kylmä skumppa nautittuna paljussa lasten mentyä nukkumaan. 

- Hiljaisuus (lasten mentyä nukkumaan). En ole pitkään aikaan nukkunut niin hyvin kuin mökillä.

- Yhdessäolo. Oli ihana seurata serkusten yhteisiä touhuja, laittaa porukalla ruokaa, poimia kukkia ja istua paljussa (tietenkin).

- Harmittelin menomatkalla, että olin unohtanut hiusharjan kotiin, mutta rentous mökillä oli niin täydellinen, etten edes muistanut hiusharjan puuttumista. Ei siis paljoa tullut hiuksia harjailtua tai meikattua. Onnistuin saavuttamaan autuaan rentouden tilan tuijottelemalla järvimaisemaa.

Välitöntä mökkikuumetta en siis saanut, joten omasta mökistä en edelleenkään unelmoi. Sen verran kivaa kuitenkin oli, ettei mökkijuhannus ole poissuljettu idea seuraaville kesillekään. Ihanaa silti olla takaisin sivistyksen (ja nettiyhteyden) parissa. 

Viihdytkö sinä mökillä? Miten sun juhannus meni?

Mukavaa keskiviikkoa! Eiku siis torstaita!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.