Näin valehtelen blogissa!

Minnean muruja

Valehtelenko asioita blogissa? Onko kaikki sitä miltä se somessa näyttää?

Sain tämän mielenkiintoisen haasteen kahdeltakin taholta, Hey Girl-blogin MarikaJohannaP:ltä sekä Tyyliä etsimässä-blogin Veeralta. Kiitos vaan haastamisesta, olen ihan otettu! Haasteeseen vastaaminen on kestänyt laittoman kauan, mutta nyt viimein paljastan, miten valehtelen netissä, vai valehtelenko ollenkaan. So here goes!

Menen niihin hotelleihin, ravintoihin ja tapahtumiin, joiden tiedän olla some-ystävällisiä ja kaunista kuvattavaa.

Menen niihin hotelleihin, jotka ovat hinta-laatusuhteeltaan parhaita. Yleensä valitsen hotellin hinnan ja sijainnin perusteella. Tykkään hyvästä ruuasta ja mukavista tapahtumista, joten menen oma mielenkiinto edellä. Jos niissä sattuu olemaan jotain bloggaamisen tai instakuvan arvoista, niin ne saattavat luonnollisesti päätyä blogiin tai instaan.

Sisustan, teen kattauksen tai pukeudun niin, että niistä saa hyviä kuvia. 

En sisusta niin, että se näyttäisi blogissa hyvältä, siihen olen liian laiska :D Olen ostanut joitain sisustuselementtejä sillä silmällä, että ne näyttävät hyvältä kosmetiikka- tai ruokakuvissa. Eli siis ihan blogia varten! Näitä ovat muutama lautanen Ikeasta, muutama pöytäliina sekä tyynynpäällinen H&M Homesta. That`s it! En juurikaan tee kattauksia blogikuvia silmällä pitäen, mutta monesti teen pienen kuvauskattauksen ruokakuvia varten ennen kuin syömme sen saman ruuan ihan tylsistä ja tavallisista lautasista ilman hienoja servettejä tai asetelmia :D

Pukeutumiseni on muuttunut blogin myötä kokeilevammaksi ja rohkeammaksi, mutten pukeudu blogia varten, ellei kyseessä ole asukuva. Ja asukuvatkin ovat yleensä ihan niitä asuja, jotka minulla olisi muutenkin päällä. En toki ota asukuvia niistä kuluneista verkkareista, vaikka myös niitä käytän. Myönnän, että toki kuviin päätyvät ne asut, jotka näyttävät hyvältä.

En ota itsestäni kuvia, enkä Insta stories -videoita, joissa minulla ei ole meikkiä.

Jokainen varmaankin haluaa näyttää muille sen parhaimman puolensa, enkä näe siinä mitään väärää. En meikkaa paljoa arkena tai blogiakaan varten, mutta yleensä minulla kuitenkin on meikkiä, kun poistun kotoa tai kun laitan jotain nettiin. No drama here!

Teen asioita ja kerron asioista blogissa, joiden tiedän tukevan omaa brändiäni.

Hmm...tätä en ihan ymmärrä. Kirjoitan blogiini asioista, jotka minua kiinnostavat, ja joista innostun. Ne asiat varmasti myös tukevat "brändiäni", jos minulla sellaista edes on :D Blogini on melkoinen sillisalaatti, joten ehkä huomaatte, ettei se ole kovin vahvasti brändätty.

Käsittelen kuvat niin, että näytän kauniimmalle.

En osaa käyttää Lightroomia, enkä siis osaa käsitellä kuviani kovinkaan kummoisesti. Ennemminkin valitsen sellaiset kuvat, joissa näytän mielestäni suht siedettävältä. Kuvia käsittelen yleensä siten, että säädän tarvittaessa valotusta, saturaatiota, kontrastia, suoristan kuvia tai nappaan jonkun finnin pois häiritsemästä. 

Silottelen elämääni somessa.

Blogissa näkyy aika pieni ja melko tarkoin rajattu osa elämääni. En siloittele sitä, mutta valitsen tarkkaan, mistä kirjoitan. Jos esimerkiksi lukee toiseksi edellisen postauksen reissustamme Muumimaailmaan, huomaa varmasti, että silottelu on kaukana kirjoitustyylistäni :D

Bloggaajien elämä on glamourista.

Ainakin joidenkin bloggaajien elämä näyttää hyvinkin glamouriselta (onko tämä oikea sana?) blogigaaloineen, jet set matkoineen ja skumppalaseineen. Tiedämme varmaankin kuitenkin kaikki, että arki on arkea kaikilla. 

Ajattelen hetket Instagram-kuvina.

Valokuvaharrastuksen myötä olen alkanut näkemään kauneutta ja huikeita kuvakulmia siellä, minne en ole aikaisemmin tajunnut katsoa. Ehkä insta-aikakaudella katse hakee myös automaattisesti ympäristöstään asioita, jotka näyttäisivät hyvältä instagramissa. En näe tätä pahana asiana, enemmänkin oman luovuuden päästämisenä valloilleen. 

 Bloggaajat kirjoittaa mistä tahansa kehuja, jos joku vaan siitä maksaa.

Tähän en osaa ottaa kantaa, koska en tiedä, kenelle maksetaan ja mitä. Minulle ei kukaan maksa kirjoittamisesta, vaikka tuotelahjoja olenkin saanut. Lukijat huomaavat kyllä hyvin nopeaa, jos joku postaus on kirjoitettu vain rahankiilto silmissä, joten sille tielle ei kannata lähteä. 

 

Haasteen saa ottaa vastaan, jos ei ole tähän vielä vastannut! Tämä onkin jo oman hitauteni ansiosta kiertänyt niin laajasti, etten nimeä ketään :)

 

Mitään shokkipaljastuksia ei siis tainnut näissä vastauksissa olla, vai oliko? Valehteletko sinä somessa?

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.