Nopeaa arkiruokaa – kana-ramenkeitto

Nopeaa arkiruokaa-juttusarja saa tänään jatkoa ihanan mausteisesta ramenkeitosta. Yksi lempiravintoiloistani on japanilainen ramenravintola Wagamama, jossa on aina vieraitava kun sattuu sellaiseen kaupunkiin, josta se löytyy. Ramenkeittiö tarjoilee lämpimiä keittoja, joissa on pientä inkiväärin lämpöä ja chilin potkua. Ihan täydellistä talviruokaa siis. Rakastan ramenkeittoja, mutta kesti lähemmäs 38 vuotta ennen kuin tajusin testata keiton tekemistä itse. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, sillä tämä helppo kana-ramenkeitto meni heti lohturuokien top vitoseen!

Ja kuten kaikessa kokkailussa, tässäkin reseptissä mennään sieltä, missä kokkausaita on matalin. Ramenkeiton kanssa voi hifistellä, ja tehdä liemen alusta alkaen itse. Omassa versiossani kaikki on melko lailla keittämistä vaille valmista. Helppoa ja nopeaa siis. Reseptin löysin Yhteishyvästä, mutta muokkailin sitä itselle sopivaksi.

Kana-ramenkeitto kolmelle

Ainekset

200g valmiita Vuolu kanafileitä

200g lehtikaali-kasviswok vihannekset

1 l vettä

2 kpl kanaliemikuutiota

pala inkivääriä

1 kpl valkosipulinkynsi

1 tl sambal oelek -chilitahnaa

1 kpl (80 g) nuudeleita

2 rkl hienonnettua korianteria

limemehua

tuoretta chiliä tai punaista suippopaprikaa

 

Tee näin:

-Laita vesi kiehumaan. Lisää kiehuvaan veteen silputtu valkosipuli ja inkivääri. Laitoin pikkurillin kokoisen palan inkivääriä, ja sitä olisi voinut olla enemmänkin. Heitä sekaan myös kanaliemikuutiot sekä sambal oelek -tahna. Anna kiehua noin 10 minuuttia.

– Lisää valmiiksi kypsennetty kana, nuudelit ja kasvikset. Anna kiehua muutama minuutti kunnes nuudelit ovat kypsiä.

-Mausta halutessasi korianterilla, limemehulla ja tuoreella chilillä. Meillä mies ja poika eivät tykkää tulisesta, joten vaihdoimme tuoreen chilin suippopaprikaan. Paprika keiton päällä tuo mukavaa rouskuvaa suutuntumaa.

That`s it! Ihana ja lämmittävä keitto on valmis nautittavaksi! Keitto valmistuu noin vartissa, ja hellii lämmöllään nälkäisiä syöjiä. Rakastan inkiväärin, valkosipulin ja chilin yhdistelmää. Tästä keitosta ei tullut kuitenkaan liian tulista, vaan myös perheen miehet söivät tätä mielellään. En ymmärrä, miksi en ole aikaisemmin tajunnut testata ramenkeittoja! Ensi kerralla taidan ostaa myös mungpavun ituja, ne nimittäin sopivat rameniin mainiosti.

Tykkäätkö ramenkeitoista tai japanilaisen keittiön herkuista?

Kurkkaa myös muut Nopeaa arkiruokaa- reseptit! Ne löytyvät blogista kätevästi nopeaa arkiruokaa avainsanalla 🙂

Kivaa uutta viikkoa! Pysykää lämpimänä <3

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *