Paras keväinen kääretorttu!

Minnean muruja

Käsi ylös, kuka on tehnyt kääretorttua kotitaloustunnilla yläasteella? Kotitaloustunnit olivat kyllä aivan paras keksintö! Monta hyvää reseptiä on jäänyt niiltä vuosilta keittokirjan väliin. Yksi niistä on tämä parhaaksi kääretortuksi tituleeramani herkku. Ja mikä tästä sitten tekee niin loistavan?

Salaisuus piilee täytteessä! Taikina on aivan tavallinen kääretortun taikina, mutta sisältö on jotain niin keväisen raikasta, että lupaan, että ihastut! Tavallisen kermavaahto ja hillo -täytteen sijaan tähän herkkuun tulee yksi muussattu banaani ja yksi raastettu omena. Lisäksi tuunasin reseptiä vielä siten, että laitan pelkän kermavaahdon sijasta puolet kermavaahtoa ja puolet sitruunarahkaa. Toimii!

Tee näin:

- vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita toisessa astiassa jauhot, ja siivilöi paksun munasokeriseoksen joukkoon.

- Lämmitä uuni 225 asteeseen, ja levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista pohjaa noin 8 minuttia.

- Kun pohja on uunissa, raasta yksi omena ja muusaa yksi banaani. Vispaa kerma. Jos haluat lisää raikkautta, niin laita vain desi kermaa ja lisää 100 grammaa sitruunarahkaa kuohkeaan kermavaahtoon. Oma rahkani oli Valion. Kaikki täytteen ainekset sekoitetaan keskenään.

- Anna pohjan jäähtyä hetki, ja täytä se tasaisella kerroksella kermatäytettä. Täyttäminen kannattaa tehdä, kun pohja on vielä vähän lämmin, sillä silloin pohja suostuu kääriytymään rullalle paremmin.

- Itse kääräisen koko komeuden vielä tiukalle rullalle leivinpapperin sisään, ja laitan jääkaappiin asettumaan hetkeksi.

Tarjoile kaverina kupponen kahvia tai teetä. Itse koristelin kääretortun näitä kuvia varten suklaakastikkeella, mutta se ei toki ole pakollista, eikä tuo lisäarvoa makuun. 

Herkullista uutta viikkoa! Onko tämä omena-banaanitäyte jo sulle entuudestaan tuttu?

Ja hei, joko kävit tykkäämässä blogin facebook-sivusta ja osallistumassa ihanaan arvontaan?

Kommentit

NelliL (Ei varmistettu) http://villananna.blogspot.fi/

Monet kerrat on tullut kääretorttua tehtyä mutta ei mulla ne koskaan onnistu ulkonäöllisesti :D Herkullisen näköinen torttu :)

Minnea
Minnean muruja

Ulkonäkö onkin kyllä hankalin vaihe :D Itsellänikin meinaa aina pötkylä halkeilla :D

Yhtä sirkusta!

Tuollaista täytettä ei ole tullut tehtyä koskaan. Pitää varmasti kokeilla. Juu ja kotsan vihosta kääretortunkin ohjeen aina kaivan esiin :)

Minnea
Minnean muruja

Juu, kannattaa kokeilla! Tosi ihana ja raikas tuo täyte! Ei ollekaan liian makea!

Minnea
Minnean muruja

:)

Kirsikka W.

Meillä oli kotitaloustunneilla aina neljä eri pikkukeittiötä, joihin luokka jaettiin. Yhden vuoden ajan minä ja paras koulukaverini olimme ryhmässä vain kahdestaan, sillä kukaan muu ei halunnut ryhmäämme, vaan menivät mieluummin muihin ryhmiin viidenneksi tai kuudenneksi pyöräksi.
Meitä oli siis vain kaksi, mutta jostain kumman syystä meidän piti aina silti tehdä ruuat neljälle hengelle, ja luonnollisesti myös söimme kaiken aina kahteen pekkaan. Kääretortun ja täytekakun kanssa lähetimme puolet tuotoksista opehuoneeseen kahviherkuiksi, ja silti syömistä jäi ällötykseen asti. Sen jälkeen taisi useampi vuosi mennä, ennenkuin kumpaakaan pistin suuhuni seuraavaksi :)

Minnea
Minnean muruja

Ompa ikävä kuulla huonoista muistoista :/ Meillä tehtiin aina pareittain, joten mitään syrjimistä ei syntynyt. Minä en edes muista, mitä niille ylijäämille meillä tehtiin. En usko, että söimme aina kaikkea, varsinkin kun kaikki ei aina ihan onnistunut :D

Opet olivat varmaan mielissään, kun saivat kakkuja ja kääretorttuja :)

Taru - Mutsi hoitaa (Ei varmistettu) http://www.mutsihoitaa.fi

Kääretorttu olis kyllä helppo ja nopea. Täyte ei ole mulle köksäntunneilta tuttu, mutta musta meidän ope laittoi leipomaan harvoin. Täytty kokeilla, kiitos

Minnea
Minnean muruja

Kiva kuulla, että pääsee testiin. Jostain syystä mulla tulee melko harvoin tehtyä kääretorttua, vaikka tämä nimenomainen yksilö on todella hyvää!

Mari_Shopaholic (Ei varmistettu) http://diaryofatrueshopaholic.blogspot.com

Vitsi tää kuulostaa hyvältä! En oo kääretorttua tehnyt ties koska viimeksi, mutta pitää ehdottomasti kokeilla viikonloppuna tätä :). Mun ikisuosikki kääretortuista on unelmatorttu, ei oo sen voittanutta <3

Minnea
Minnean muruja

Mullakin menee pitkiä aikoja, ettei tule tehtyä. Suosittelen kyllä testaamaan tätä! On ihanan keväinen, eikä liian makea!

Katta - http://arkipaskaruokaa.blogspot.fi (Ei varmistettu) http://arkipaskaruokaa.blogspot.fi

Tämä vaikuttaa todella toimivalta. Meidän perheen leipuri, tyttäreni, saa luvan testata tämän.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.