Pessimistikin pettyy joskus

Minnean muruja

Sanotaan, ettei pessimisti pety. Kun on varautunut aina siihen kaikkein pahimaan, ei pääse vastoinkäymiset yllättämään. Mieheni on melkoinen pessimisti. Hän ajattelee aina kaiken sen pahimman mahdollisen skenaarion kautta. Valmistautuu aina siihen, että kaikki, mikä voi mennä pieleen, myös menee pieleen.

Itse hän kokee olevansa enemmänkin realisti, jolla vain on melko synkkä maailmankatsomus. Hänen mielestään kaikkeen kannattaa varautua. Ja siinä hän toki on oikeassa, että aina kannattaa olla varasuunnitelma, ja ehkä varasuunnitelman varasuunnitelma. Väittäisin, ettei kukaan ole niin varautunut kaikkeen kuin hän. Siinä, missä minä ajattelen ihmisten olevan loppupeleissä hyviä, ajattelee mieheni ihmisten olevan pohjimmiltaan pahoja. Tai ainakin suurimman osan. Siinä, missä minä suurimmalta osalta luotan ihmisiin, hän ajattelee, ettei keneenkään voi luottaa, ellei ihminen osoittaudu luotettavaksi.

Olen viime aikoina miettinyt, kuinka paljon oma asenne vaikuttaa siihen, kuinka epäonninen tai onnekas elämässä on. Mieheni nimittäin on melkoinen epäonnen lempilapsi. En tiedä ketään, jolla olisi aina ja kaikessa niin huono tuuri kuin hänellä. Hänen ei kannata paljoa lottoa pelata. Miehen tuurilla hän joutuisi siinäkin pelissä itse maksumieheksi. Voiko pessimistisellä asenteella olla vaikutusta siihen, että asiat menevät helpommin pieleen?

Itse olen mielestäni melko hyväonninen monessakin asiassa, esimerkiksi voitan usein arvonnoissa, eikä mikään ostamani elektroninen laite ole muistaakseni koskaan ollut ns. maanantaikappale. Perusasiat elämässä ovat kunnossa ja hyvin. Siitä saakka, kun mies tuli elämääni, on niin pölyimuri kuin auton navigaattiorikin sattunut olemaan jo ostettaessa sellainen, että se ei toimi. On täytynyt palauttaa takaisin, tai laittaa huoltoon.  Lukemattomat miehen ostamat kameratarvikkeet, parranajokoneet, läppärit ja puhelimet ovat olleet viallisia jo alusta alkaen. Se tuntuu olevan enemmänkin sääntö kuin poikkeus, että viallinen kappale osuu kohdalle.

Miten hänelle voi aina sattua se maanantaikappale? Voiko omalla asenteella olla vaikutusta tähän?

Uskotko sinä epäonneen ja onneen? Siihen, että toiset ovat onnekkaampia elämässä kuin toiset? Vai onko onni kiinni omasta asenteesta? Siitä, miten ottaa vastoinkäymiset vastaan?

Tänä aamuna erittäin huonosti nukutun aamun jälkeen jopa pessimistikin pettyi. Kahden tunnin yöunien jälkeen väsynyt ja kiukkuinen mieheni totesi, että töihin on lähdettävä, vaikka pieni mahatauti tuntui olevan tulossa. Kuin kirsikkana kakun päällä oli auton auki jäänyt ikkuna, jonka mies iloksensa huomasi, kun puhdisti aamulla autoa yöllä sataneesta lumikerroksesta. Autohan oli sitten täynnä lunta, myös sisäpuolelta. Minä toivoin, että jompi kumpi meistä oli vain vahingossa tönäissyt ikkunan aukaisunppulaa. Mieheni taas synkkänä arveli, että vika on varmaankin johdoissa, ja kallis autoremppa tulossa. Kaikkea tätä ei hänkään osannut maanantaiaamulle odottaa. Miten voi olla, että kaikki, mikä menee pieleen, todellakin menee pieleen?

Kysyin mieheltä, että kannattaakohan hänen lähteä töihin ollenkaan, kun yö ja aamukin meni näni pieleen. Mutta hän on sellainen jääräpää, ettei hän osaa olla pois, ellei sitten ole pää kainalossa. Sitä kauhulla odotellessa...

 

Parempaa uutta viikkoa ja maanantaita teille! Miten sun maanantai on lähtenyt käyntiin?

Kommentit

Yhtä sirkusta!

Toiset ovat kyllä onnekkaimpia kuin toiset, koska meillä töissäkin on ihmisiä, jotka voittavat aina arpajaisissa, siis ihan aina, jos vain osallistuvat niihin. Minä en ole koskaan voittanut, en vielä koskaan ja jotenkin tuntuu, että en koskaan voitakaan. En ole pessimisti, vaikka varaudun kaikkeen, sekä hyvään, että pahaan. Minulla ei ole koskaan ollut ruusunpunaisia laseja lapsienikaan suhteen, vaan olen tiennyt mitä tuleman pitää ja varautunut niihin. Hyvä jos joltakin joku vaihe jäi pois, mutta tiedossa oli mahdollisuudet :) Pikemminkin kokemus ohjailee minun ajatusta, että en voita arpajaisissa. Se on niin kaikki nämä kymmenet vuodet :)
Parempaa päivää kuitenkin :). Niitä päiviä on, jolloin vain kaikki kaatuu päälle ja kaikki tuntuu epäonnistuvat se, Smurffin laki :)

Minnea
Minnean muruja

Kyllä, toisilla tuntuu käyvän aina parempi tuuri kuin toisilla! Toivottavasti huominen tosiaan on jo hieman parempi :)

smagardi
astu harhaan

Mielestäni oma asenne vaikuttaa paljonkin siihen, mitä maailmalta saa takaisin - jos nyt ei ihan kuitenkaan elektroniikan toimimiseen asti. :D Jos lähtee liikkeelle negatiivisella energialla, niin sitä on todella vaikea kenenkään muunkaan muuttaa positiiviseksi, jolloin negatiiviset asiat ja kokemukset vain lisääntyvät. Ja sama tietenkin positiivisen asenteen kanssa. Jos odottaa saavansa osakseen vain huonoja asioita, niin helposti jättää ne saamansa hyvät huomioimatta.

Tsemppiä sinne teidän maanantaihin! :)

Minnea
Minnean muruja

Olen samaa mieltä! Sillä olenkin monesti miettinyt, aiheuttaako mieheni omalla asenteellan itselleen, jos ei nyt huonoa onnea, niin ainakin kurjemman olon. Positiivisuus lisää positiivisuutta, ja negatiivisuus negatiivisuutta.

Kiitos tsempeistä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Ostaako hän paljon elektroniikkaa ja varsinkin uutuuksia, silloin todennnäköisyys saada maanantaikappaleita voi olla suuri. :)

Asenne kyllä vaikuttaa moneen asiaan. Itse ihmettelen miten monet kohtaavat etenkin Suomessa koko ajan huonoa asiakaspalvelua ja lapsivihamielisiä ihmisiä, kun minulle niitä sattuu eteen hyvin harvoin ja liikun kuitenkin aika paljon ympäri Suomea. Oma asenteeni muita ihmisiä kohtaan on vähintään neutraalin ystävällinen ellen sitten ole todella pahalla päällä ja sitä tapahtuu aika harvoin, kun lähden ihmisten ilmoille.
Mutta sekin, että on pessimisti tai realisti kuten minä auttaa ainakin siinä, ettei kaikki vastoinkäymiset, pienet ärsytyksen aiheet, väärinymmärrykset tai töykeät ihmiset ole niin kamalan suuri pettymys, koska tällaistakin maailmaan mahtuu ja se harvoin on ns. henkilökohtaista. Joskus asiat menee niin pieleen, ettei niille voi jälkikäteen kuin nauraa (tai itse ainakin nauran, jos on omia pieleen menneitä juttuja).

Parempaa iltaa ja huomista sun miehelle! :)

Minnea
Minnean muruja

Mulla on sama! Veikkaan, että oma positiivinen asenne palautuu ihmisten kohtaamisissa takaisin!

Kiitos, ja kivaa iltaa myös sulle!

Kirsikka W.

Mä olen kyllä monella tapaa hyvin samanlainen kuin sun miehesi! Ajattelen asioita aika negatiiviselta kantilta, ja odotan aina pahinta, mutta silti koen enemmän olevani realisti. Omasta mielestäni maailma nyt vain sattuu olemaan vähän sellainen, että on todennäköisempää että kaikki menee päin mäntyä, kuin että sateenkaaren päästä löytyisi aarre :)
Toisaalta, itse olen myös aikamoinen tuurihaukka, ja pieniä ja vähän suurempiakin onnenkantamoisia sattuu aina säännöllisin väliajoin. Ehkä se "huono karma" tulee sitten jälkijunassa?

Minnea
Minnean muruja

Nää on kyllä mielenkiintoisia juttuja! Toivoisin, että mies oppisi ottamaan asiat rennommin, ja suhtautumaan maailmaan positiivisemmin! Mutta perusluonnetta lienee hankala muuttaa..

MarikaJohannaP
Hey girl

Toisaalta, sun miehellä on kuitenkin käynyt ainakin kerran supertuuri kun hän on löytänyt sinut :) <3!

Minnea
Minnean muruja

Awww <3 Kiitos! Tästä kyllä aina muistutan häntä :D

Maria(is)Strong (Ei varmistettu) http://mariaisstrong.blogspot.fi/

Ehkä meillä pessimisteillä on myös herkempi suhtautuminen kun asiat menee huonommin. Siitä kai se pessimistinen maailmankuvakin tulee, kun ei osaa jättää niitä huonompia kokemuksia vaan pois taakkakuormasta. Toisaalta meillä on aika kummallinen ajattelutapa siitä, mikä elämässä on hyvää onnea. Se liittyy paljolti materialismiin ja rahaan. Ehkä elämä on kuitenkin vain elämää. Ei hyvää tai huonoa onnea. Tätä itselleni hoen :D
Seesteistä alkanutta vuotta.

Minnea
Minnean muruja

Olet varmasti oikeassa! Veikkaan, että vuosien huonot kokemukset vaikuttaa siihen, miten maailman näkee ja kokee.

Life sucks and then you die, kuuluu mieheni elämänmyönteinen sanonta :D Onneksi hän sanoo sen pieni pilke silmäkulmassa.

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

Mulla on ollut aina sellainen usko, että "sitä saat mitä tilaat" eli jos elämässä ajattelee positiivisesti, on muille positiivinen ja tekee asioita positiivisen ajatuksen kautta, niin samanmoista kohtelua saa takaisin. :)
xx

Minnea
Minnean muruja

Uskon ihan samaan <3

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.