Pinnalla nyt x 3

Minnean muruja

Kolme asiaa, jotka ovat pinnalla, mielessä ja koettavana juuri nyt. Yksi elokuva, yksi sarja ja yksi kirja.

Red Sparrow

Pääsiäisloman kahdenkeskiset leffatreffit miehen kanssa eivät onnistuneet, sillä luottolastenhoitajamme olivat molemmat pääsiäisen vietossa. Päätin kuitenkin mennä itsekseni leffaan, ja leffaksi valikoitui (suurimmaksi osaksi sopivan näytösajan vuoksi) jännäri nimeltä Red Sparrow. En ollut traileria enempää tietoinen leffan tyylistä tai juonesta. En ollut lukenut yhtäkään arvostelua. Mieheni tosin sanoi, että leffa oli saanut huonon arvostelun jossain, todennäköisesti BBC:n nettisivuilla.

Minulla on kaksijakoiset fiilikset leffan tähdestä Jennifer Lawrencesta. Hän on vakuuttava, herkkä ja ilmeikäs rooleissaan, mutta hänen julkisuuskuvansa on hieman ärsyttävä, ehkä vähän ylimielinen. Pidin kovasti hänen roolisuorituksestaan Nälkäpeli-leffoissa sekä loistavassa Winter`s Bone-leffassa. Sittemmin monet roolit ovat olleet heikompia, kuten Unelmien pelikirja ja Passingers. 

Red Sparrow ei ollut ollenkaan sellainen kuin kuvittelin. Mielessäni olin menossa katsomaan jotain kevyempää toimintapätkää, ehkä heikolla huumorilla höystettynä. Odotukset eivät siis olleet korkealla. Elokuva yllätti brutaaliudellaan ja synkkyydellään. Se ei ehkä ollut mestariteos, mutta hyvä se oli! Paljon parempi kuin osasin kuvitella. Näyttelijäkaarti oli mieleeni; olen iki-ihanan Jeremy Ironsin fani, ja oli ilahduttavaa nähdä Hollywood-leffoihin noussut aussinäyttelijä Joel Edgerton toisessa pääroolissa! Hän on mainio! Leffan juoni pitää hyvin otteessaan, ja siihen täytyy todella keskittyä ettei käy, kuten vieruspenkin miehelle, joka tuntui hukanneen punaisen langan kysellessään seuralaiseltaan leffan tapahtumista. 

Oletko näynyt Red Sparrown?

Kuva: Finnkino

 

Kova linja (Collateral)

Herttainen Carey Mulligan ja Lontoo, muuta ei tarvittukaan houkuttelemaan minua katsomaan Netflixin uutuussarja Kova Linja. Korkkasin pääsiäisen kunniaksi pullon kylmää valkkaria ja uuden Netflix-sarjan. Kova linja alkaa koukuttavasti pizzalähetin murhalla, johon näyttäisi liittyvän niin pizzapaikan ravintolapäälikkö kuin paikallinen pappi naisystävineen. Nousee kysymys, miksi joku haluaisi tappaa satunnaisen pizzalähetin. Murhaa alkaa kiivaasti selvittämään Mulliganin näyttelemä vakavakasvoinen etsivä Kip Glaspie. Ainoa huono puoli sarjassa on sen kesto. Se on nimittäin vain neljän jakson mittainen minisarja.

Kuva: Netflix

 

Minä näen sinut

Jare Tiihosen eli Cheekin ja ex-jääkiekkoilija Jere Karalahden elämänkertojen jälkeen kuunteluun teki mieli valita jotain erinlaista. BookBeatin Top listalla komeili Clare Mackintoshin hyytävän jännittävältä kuulostava Minä näen sinut. Kirjan kuvauksesta tuli etäisesti mieleen Nainen junassa, joten tämä oli pakko ottaa kuunteluun.

Nainen kulkee työmatkat metrolla, kuten kaikki muutkin suurkaupungissa. Yhtenä päivänä lehteä selaillessaan hän huomaa oman kuvansa paikallislehden seuralaispalveluilmoituksessa. Kummallinen sattuma vai jotain ihan muuta? Pian kirjan päähenkilö huomaa, että joku seuraa häntä työmatkoillaan Lontoon metrossa. Vainoharha ja pelko hiipivät kuvaan - kuka seuraa ja miksi. Kirja on minulla vasta alussa, mutta en malta odottaa, että pääsen kuuntelemaan, miten tarina etenee. Kuuntelen äänikirjoja illan pimeässä, kun muut ovat jo menneet nukkumaan. Toivottavasti en menetä yöuniani!

 

Mitä sulla on tällä hetkellä seurannassa, kuuntelussa, yöpöydällä tai työmatkalukemisena? Tykkäätkö jännäreistä?

Kivaa torstaita!

Kommentit

Suttastiina

Mie just latasin padille mm. tuon Collateral-sarjan ja Ylpeys ja ennakoluulo ja zombiet-leffan katsottavaksi lentomatkan aikana :D

Minnea
Minnean muruja

Jes, sulla on sitten hyvä kattaus odottelemassa matkaa :)

Torey
Näissä neliöissä

Mulla on kanssa toi kirja lukulistalla. Kirjotan kännykkään muistiin aina kaikki kiinnostavat. Listalla on taas useampikin opus. :D

Minnea
Minnean muruja

Mullakin on listoja, jotka sitten hukkaan tai unohdan, kun jotain muuta kiinnostavaa ilmenee :D

smagardi
astu harhaan

Yöpöydällä lojuu nyt, ja varmaan ikuisesti, Miki Liukkosen O. Olen päättänyt olla aloittamatta mitään toista kirjaa, ennen kuin olen saanut sen luettua ja alkaa vaikuttaa lohduttomasti siltä, etten enää ikinä tule lukemaan mitään muuta. Niin hidasta sen lukeminen on. :D

Minnea
Minnean muruja

Ou nou, tuo on kyllä paha! Mulla jää useinkin kirjoja kesken, jos juoni tai tyyli ei nappaa. En varmaan saisi ikinä mitään luettua :D

Tsemppiä O:n kanssa! Piti ihan googlettaa, kun ei ollut entuudestaan tuttu teos. Nyt mua alkoi kiinnostamaan tuo O!

Ihmeituhippi

Mäkin aloitin O:n innoissani vuosi sitten, pääsin sivulle sata ja mielenkiinto lurpsahti vaikka se on ihan taidokkaasti kirjoitettu. Se on jotenkin niin synkkä et ite jäin fiiliksen takia jumiin ja nyt se raamatun paksuinen projekti makaa kirjahyllyssä odottamassa uutta inspiraation hetkeä. Liekö sitten että jää sinne seuraavaan kirjahyllyn siivoukseen asti... 

smagardi
astu harhaan

Vähä sama. Innolla aloitin, sitten iski se todellisuus kahden sivun mittaisista lauseista ja juuh tuota. Siihenhän se tosiaan muutamaksi kuukaudeksi unohtui koskemattomaksi pöydännurkalle ja nyt oon taas koittanut kahlata sitä eteenpäin. Ehkä tää tästä, ens jouluks.

Ihmeituhippi

Mekin käytiin katsomassa viime viikolla Red Sparrow, ja tykkäsin siitä yllättävän paljon, vaikka ehkä just Jennifer Lawrencen vähän ylimielisen imagon takia en ole hänen ykkös faninsa. Mutta toi elokuva oli mun mielestä jotenkin vaikuttava. Itselle isoja syitä miksi innostuin leffasta oli sijoittuminen nykyaikaan. Tuntuu että yleensä modernitkin agenttijännärit, esim. Atomic Blonde, sijoitetaan kylmän sodan keskelle, koska "eihän kukaan enää nykyään vakoile ketään kun kaikkihan on niin hyvin, mitä nyt pientä hybridisotaa tässä sivussa".
Toisekseen mistä nautin oli, esteettisesti se Venäjä/ itäblokki kuvaus oli useamman vuoden Eestissä asuneen silmään jotenkin kouriinnuttavan realistinen. Kerrankin tavallaan kaunistelematon, mutta ei myöskään liioitellun karu.

Minnea
Minnean muruja

Kiva kuulla, että Red Sparrow oli myös sulle positiivinen yllätys! Kuvaus oli kyllä rujosti kaunista ja tunnelmallista! Yllätyin raa'an väkivallan määrästä.

Kirsikka W.

Mulla on tullut ihan erilaisen vibat Jennifer Lawrencesta, ja hän kuuluu yksiin miellyttävimpiin näyttelijöihin, joiden uraa olen seuraillut. Jännä, että sulla on ihan erilainen kuva! Avokki on jo jonkun aikaa halunnut mennä katsomaan tuon Red Sparrow:n, mutta vielä ei ole saatu aikaiseksi. Ilmeisesti kuitenkin kannattanee :)

Collateral kuulostaa mielenkiintoiselta! Samanniminen leffa, jossa Tom Cruise on muistaakseni yhdessä pääosassa, on yksi suosikki toimintapätkistäni.

Minnea
Minnean muruja

Hmm..mullakin oli aikaisemmin tosi symppis kuva Jenniferistä. Ja tosiaan se kuva, mitä mediassa luodaan ei välttämättä kerro ihmisestä oikeasti. Räväkkä tyyppi joka tapauksessa :)

Mullekin tuli heti tuosta Collateral-nimestä mieleen se Tompan leffa :)

Laura/ Tässä kaupungissa tuulee aina (Ei varmistettu) http://tassakaupungissatuuleeaina.blogspot.fi

Mulla on tuo sama kirja kirjastosta varattuna! Nyt tosin varaussijalla 100, eli voi olla että saan tästä lukemista kesälomalle :O... Mä haluan lukea kirjani paperiversioina, joten mikäs tässä odotellessa, kun yöpöydän kirjapinossa on jo useampi luettava ennen tätä.

Minnea
Minnean muruja

Hahaa, minä jonotin Mackintoshin Annoin sinun mennä-kirjaa vaikka kuinka kauan (olin muistaakseni jonossa sijalla 189), mutta sitten kun sain kirjan, aloinkin kuunnella sitä äänikirjana. Mitähän se kertoo mun laiskasta persoonasta, että kirjojakaan en enää jaksa lukea paperisina :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.