Raparperiunelma - kesän paras jäätelö?

Minnean muruja

Jäätelöinnostukseni ei ota loppuakseen. Tämä yllättävä ja pitkään jatkuva lämpö saa kaipaamaan viileitä herkkuja. Meillä oli eilen pienet puutarhajuhlat, ja päätin viimein testata päässäni kummitellutta raparperijäätelöä. Suloinen vanilija ja hipaus raparperin kirpeyttä saavat tämän superhelpon jäätelön maistumaan pieneltä palata kesäistä unelmaa.

Ohjehan on muunnelma aikaisemmasta Marianne-jäätelöstä. Annoksen päälle mies teki helppoja perusmurukeksejä tuomaan rouskuvaa suutuntumaa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tarvitset jäätelöön vain purkin vaahtoutuvaa vanilijakastiketta ja puolesta desistä desiin raparperihilloa. Hillon tein itse, mutta kaupasta ostettu käy varsin mainiosti. 

Tee näin:

- Jos teet raparperihillon itse, palottele muutama raparperinvarsi pieneen määrään vettä. Lisää maun mukaan sokeria. Itse laitoin noin kaksi desiä. Kiehuttele hilloa noin puoli tuntia. Anna jäähtyä, ja surauta blenderissä.

- Vatkaa jääkaappikylmä vanilijakastike puksuksi vaahdoksi. 

- Lisää jäähtynyt raparperihillo vanilijavaahtoon joko "raitoina" tai sekoittamalla ne yhteen. Teimme kaksi versiota, ja raidat maistuivat paremmalta kuin täysin toisiinsa sekoitettu "miedompi" versio :)

- Pakasta noin neljä tuntia. Jos pakastat pidempään, anna jäätelön sulaa hetki ennen tarjoilua. 

Raitojen teossa on vain mielikuvitus rajana. Itse heitteilin muutaman paksun raidan, koska hillo oli aika jäykkää :D

Ja sitten ei muuta kuin nauttimaan kesän lämmöstä ja jäätelöstä! Makuraatimme pienimmät eivät välittäneet tästä herkusta, mutta aikuisilta tuli mieltä lämmittävää palautetta. Vanilijan pehmeys taittaa raparperin kirpeyttä kivasti.

Maistuisiko raparperijäätelö?

Suloista sunnuntaita! Mulla on viimeinen vapaapäivä menossa. Haikeat tunnelmat. 

Kommentit

Yhtä sirkusta!

Kuulosti kyllä tosi hyvälle! Namskis

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.