Ravintolavinkki: KungFu Kitchen

Minnean muruja

Perjantain kunniaksi luvassa on lupaamani ravintolavinkki viime lauantailta, kun istahdimme pitkästä aikaa ihanalla tyttöporukalla illallistamaan. Paikaksi valikoitui pähkäilyn jälkeen Helsingissä Lönnrotinkadulla sijaitseva hurmaava KungFu Kitchen, sillä meillä oli toiveissa japanilaista tai aasialaisvivahteista ruokaa. Ravintolan bongasin Saran 60 x Helsingin paras ravintola -postauksesta! Kannattaa kurkata Saran postaus, sieltä löytyi monta uutta mielenkiintoista ravintolaa!

KungFu Kitchenin perustaja ja Suomen Master Chef kilpailun-voittaja, Miro Kurvinen kuvailee inspiraation lähteekseen niin New Yorkin bar and diner -skenen kuin Hong Kongin ja Bangkokin katuruokakulttuurinkin. Hän kertoo ruokafilosofiansa kulmakivien olevan maku, tuoreus ja esillepano. Mielestäni näiden kulmakivien toteutus ruuassa oli onnistunut, nimittäin kaikki näytti upealta ja tuoreelta! Makuakin löytyi, vaikka muutama miinuskin on annettava.

Ravintolan tunnelma oli porukkamme mieleen, ja hieman hämyinen valaistus, ja rento, mutta kuitenkin tyylikkään urbaani ja rauhoittavan vihertävä sisustus miellyttivät silmää. Paikka vaikutti täydelliseltä mukavaan illanviettoon! Korkkasimme pullon kuplivaa ja paneuduimme menun herkkuihin.

Päädyimme jakamaan siskoni kanssa alkuruuan, japanilaiset härkädumplingsit. Ne olivat todella maukkaita, ja jakaminen oli ihan hyvä idea, sillä dumplingseja tuli annoksessa kuusi. Halusimme jättää tilaa myös pääruualle ja jälkiruualle. Seuralaisemme ottivat alkuruuiksi ainakin kevyesti paahdettua lohta ja kampasimpukkakreemiä, ja sekin sai hyväksyvän hymyn. 

Pääruuaksi valitsimme kaikki herkulliset Super Bowlit eli kulhot täynnä tuoreita ja värikkäitä makupaloja. Annos näytti todella houkuttelevalta, ja maistuikin hyvältä. Itse olisin kuitenkin kaivannut hieman lisää makua annokseen. Toinen miinus tulee melko puuroutuneesta riisistä, joka ei ollut seurueemme mieleen. En tiedä kuuluiko puuroisuus asiaan, mutta me olisimme toivoneet hieman höttöisempää riisiä. Ensi kerralla vieraillessani KungFu Kitchenissä valitsen todennäköisesti jonkin toisen annoksen pääruuaksi. Pääruokavaihtoehdoista löytyy myös muita houkuttelevia vaihtoehtoja, kuten Iberico possua ja Char Siu kastiketta tai grillattua päivän kalaa ja sitruunaruoho ”bisque”.

Jälkiruuan jaoimme taas siskon kanssa. Oli ihanaa päästä maistamaan myös jälkiruokaa, mutta kokonaista annosta ei olisi enää mahaan mahtunut. Valitsimme listalta annoksen, joka sisälsi suklaakakkua, passion curdia, tonkapapujäätelöä. Annos oli jännittävä ja sai täydet pisteet niin ulkonäkönsä kuin makunsa puolesta. Tätä tilaisin uudelleenkin!

Kaikin puolin KungFu Kitchen oli tutustumisen arvoinen paikka, ja menemme varmasti uudelleenkin. Miellyttävä paikka, jonka tunnelma sai ihmiset hymyilemään ja rentoutumaan. Jos kaipaat uutta ravintolakokemusta vaikka täksi viikonlopuksi, niin suosittelen pistäytymään täällä!

Viime reissulla illallistimme Ravintola Brondassa.

Oletko käynyt KungFu Kitchenissä? Mitä sinä tykkäsit?

Makeaa perjantaita! Tämä viikonloppu menee hieman rauhallisemmissa meiningeissä kuin edellinen. Ja se on ihan hyvä, sillä pieni flunssanpoikanen on iskenyt minuun. 

 

Kommentit

Yhtä sirkusta!

En ole käynyt. Annokset näyttävät kyllä hirmu hyviltä...nam :)

Minnea
Minnean muruja

Tää on kyllä suosittelemisen arvoinen paikka! Ja ihan kohtuullisen hintainenkin!

hannamariavv (Ei varmistettu) http://www.hannamariav.com

Hitsi kerkesin jo melkeen iloita että onko meillä Jyväskylässä joku tän tyylinen uus paikka :D

hanna
www.hannamariav.com

Minnea
Minnean muruja

Voi, kun olisikin! No, on meillä onneksi Jyväskylässä ihan hyviäkin ravintoloita :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.