Sadepäivien ykköspeli - tasapainoileva kaktus

Minnean muruja

Kolmevuotiailla on valtava halu kehittyä! He ovat uteliaita ja kiinnostuneita kaikesta. Poikani tykkää erityisesti leluista, joita voi rakennella, purkaa, ja sitten taas uudelleen rakentaa eri tavalla. Olen myös oppinut, että kolmevuotiaat ovat varsin innokkaita pelien pelaajia.

En ole itse ollut koskaan mikään pelihirmu, enkä nauti kilpailemisesta, joten minut yllätti päiväkodista saatu palaute, että poikani on erittäin innoissaan kaikista päiväkodissa pelattavista peleistä. Hetken tunsin huonoa omatuntoa siitä, etten ollut lainkaan tajunnut, että poika saattaisikin olla tullut tätiinsä ja mummuunsa, jotka iskevät kortit tai lautapelit pöytään aina, kun olemme koolla. En ollut huomannut tarjota pojalle mitään lautapelejä tai muita hauskoja ja kehittäviä yhdessä pelattavia pelejä. Korjasimme tilanteen välittömästi, ja nyt meiltä löytyykin muutama mainio kolmevuotiaalle sopiva peli kaapista. 

Kyselinkin päiväkodista, mitä tuon ikäiset osaavat ja tykkäävät pelata. Sain muutaman tosi hyvän vinkin, ja innostuksen siihen, että pelit eivät ole vain ajanvietettä, vaan aidosti pieniä aivoja kehittävää toimintaa. Pelejä pelatessa kehittyvät niin käden hienomotoriikka, logiikka kuin mielikuvituskin. Yhdessä pelatessa harjoitellaan myös keskittymistä sekä oman vuoron odottamista. Poika onkin aika vekkuli pelikaveri, joka saattaa innostuessaan unohtaa odottaa omaa vuoroaan, ja etuilla ihan huomaamattaan. 

Pääsimme syksyksi Plan Toys brändilähettilääksi, ja saimme valita muutaman ekologisen lelun perheen yhteisiin leikkeihin. Ensimmäisessä postauksessa elokuussa seikkailimme merirosvolaivalla. Viime perjantaina saimme paketin, jonka sisällöstä kolmevuotias oli erityisen innoissaan. Paketista paljastui heti leikkeihin otettu tasapainoileva kaktus. 

Valitsin kaktuksen sen hauskan ja houkuttelevan ulkomuodon vuoksi. Plan Toysin lelut valmistetaan ekologisesti ja vastuullisesti, ja niiden kanssa lapsi voi leikkiä turvallisesti ilman myrkkyjä. En arvannutkaan, miten mielenkiintoinen ja innostava peli tasapainoileva kaktus oli koko perheelle. Pelissä kootaan puinen kaktus pala kerrallaan, niin ettei kaktus kaadu. Peli on mainio kaikessa yksinkertaisuudessaan. On jännittävää koota kaktus pala kerrallaan, ja katsoa, kenen vuorolla se kaatuu. Pojan mielestä juuri tuo yllättävä kaatuminen on hauskinta. 

Peliä on mukava pelata yhdessä, mutta mahtavaa siinä on myös se, että poika voi pelata sitä itsekseen. Viikonlopun aikana poika on palannut monta kertaa pelaamaan kaktusta itsekseen. Minua naurattaa, kun hän keskittyneenä kertaa ääneen aikaisemmin antamiani ohjeita: "Isot ensin, sitten keskikokoiset ja viimeiseksi pienet palat.". Ja jos kaktus kaatuu kesken kokoamisen, ja palat sinkoilevat ympäriinsä, poika räjähtää iloiseen nauruun. 

Toisin kuin useisiin peleihin, tasapainoilevaan kaktukseen ei välttämättä tarvita kuin yksi pelaaja, sillä kaktuksen kokoaminen on hauskaa yksinkin. Saattoipa käydä niinkin, että pojan lopettaessa oman pelaamisensa, kävi mieheni itsekin kokeilemassa, miten villejä rakennelmia kaktuksesta voi tehdä ilman, että se kaatuu :D Kaktus onkin onnistunut viihdyttämään koko perhettä.

Jos kaktus kaatuu, voi palat kerätä lattialta, ja peli voi alkaa uudelleen.

Olemme tainneet löytää syksyn sadepäivien hauskimman pelin, joka tulee pelastamaan monta tylsää hetkeä. Joululahjalistalle olemme miettineet myös riemastuttavan näköistä Pilkkipeliä. Plan Toys riemu jatkuu vielä kuukauden verran, ja lokakuussa pääsen kertomaan teille vielä yhdestä riumukkaasta Plan Toys pelistä! 

Mitä teillä pelataan vai pelataanko? Mitkä ovat teidän perheen suosikkipelejä? Kuulisin mielelläni parhaat pelivinkit lapsille :)

Riemua sunnuntaihisi! 

 

*tuote saatu yhteistyössä Kiddex Oy ja Plan Toys Finland

 

Kommentit

Kirsikka W.

Onpa hauska peli! Kookkaampi ja monimutkaisempi versio toimisi varmaan meillä vanhemmillakin lapsenmielisillä erinomaisena korvikkeena iänikuiselle huojuvalle tornille :)

Minnea
Minnean muruja

Tämä pitäisi ehdottomasti saada aikuisten versiona! Olisi kyllä mainio ilanviettoihin :D

Haballa on kivoja pelejä pienille. Meidän 2-vuotias sai synttärilahjaksi Hedelmätarhan. Yhdessä pelaamisen lisäksi leikkii/pelaa sillä omia versioitaan.

Minnea
Minnean muruja

Meiltä löytyy myös tuo Hedelmätarha. Välillä poika innostuu sitä pelaamaan, mutta suosikiksi se ei ole yltänyt :D Tuo on ihan parasta tuo omien versioiden pelaaminen! Mielikuvitus kehittyy :)

Kommentoi