Sairaslomalla katsottua

Minnean muruja

Toiset rentoutuvat meditoimalla tai kävelemällä metsässä, minä rentoudun parhaiten tuijottamalla leffaa tai sarjaa. Toki metsässä kulkeminen ja esimerkiksi uinti toimii mulla myös, mutta sairaslomalla latasin akkuja vaakatasossa ja nenä kiinni läppärissä. Kun aikaa oli paljon (ihanaa!), ehdin katsoa hyvän kasan erilaisia tuotantoja, jotka olivat jääneet katsomatta. Jostain syystä listasta tuli hyvin kotimainen.

 

Veljeni Vartija

Kuinka moni katstoi eilisen Cheekin jäähyväiskeikan? Näin viimeisen konsertin jälkeen Cheekistä kertova Veljeni Vartija on hyvinkin ajankohtainen leffa. Leffa oli saanut murska-arvostelut, joten en kiirehtinyt katsomaan sitä leffateatteriin. Kuuntelin JHT -elämänkerran keväällä, ja ajatuksissa on ollut katsoa leffa, kun se ilmestyy suoratoistopalveluihin. 

Cheek on kiehtova hahmo, vaikka en hänen musiikkinsa suurin fani olekaan. Tiihosessa on sellaista karismaa ja kunnianhimoa, ettei häntä voi olla ihailematta, vaikka itsevarmuus on välillä jopa ärsyttävän ylitsepursuavaa. Eilistä viimeistä keikkaa telkkarista seuratessani jopa hieman harmitti, etten ole yhdelläkään herran keikalla käynyt. Comebackiä odotellessa.

Tässä leffassa olisi ollut kaikki ainekset mielenkiintoiseen henkilökuvaan ja koskettavaan tarinaan kahdesta veljeksestä, mutta tarina jäi valitettavan laihaksi. En tiedä, kuinka paljon leffasta saa irti, jos ei tunne päähenkilöitä tai ole perehtynyt Cheekin musiikkiin. Leffa näyttää kuvauksellisesti komealta, mutta tarina jää joukoksi hieman irrallisia kohtauksia. Antti Holma on ällistyttävän hyvä kaksoisroolissaan, mutta ei pääse kunnolla loistamaan kankean käsikirjoituksen vuoksi. Tulipahan katsottua.

Yösyöttö

Eve Hietamiehen suuren suosion saaneeseen romaaniin perustuva Yösyöttö koki ilmestyessään kummallisen rahariidan, ja sitä ei ensin näytettykään Finnkinossa. Siitä syystä se jäi itseltäni katsomatta, vaikka tarina uppoaa täysillä ja Petteri Summanen on mielestäni ollut aina hauska. Otinkin tilaisuudesta vaarin, ja katsoin Yösyötön sairaslomalla. 

Elokuva kertoo tuoreesta isästä, joka jää yksin vastasyntyneen vauvan kanssa äidin paetessa raskasta ja uutta tilannetta toiseen maahan. Aihe on hillittömän hauska, mutta samalla surullinen ja koskettava. Olen aikaisemminkin kirjoittanut siitä, miten synnytyksen jälkeisestä masennuksesta tulisi puhua enemmän ja avoimemmin. Kuinka tilanne voi laittaa pakan ihan sekaisin. 

Tykkäsin leffasta todella paljon, ja nauroin monessa kohtauksessa vedet silmissä. Leffa tuo hauskasti esiin sen, miten sekopäistä meno voi vastasyntyneen kanssa olla. Ainakin itse samaistuin moneen tilanteeseen. Juoni on hieman ennalta-arvattava, mutta Summasen symppis hahmo on niin valloittava, että pienet epäkohdat eivät haittaa katselukokemusta. Suosittelen!

Aallonmurtaja

Aallonmurtaja on C Moren omaa tuotantoa. Sarjan ensimmäinen kausi näytettiin Maikkarilla, mutta se jäi minulta silloin katsomatta. Huomasin tämän koukuttavan sarjan Katsomosta vasta silloin, kun se oli poistumassa valikoimasta, ja katseluaikaa oli jäljellä vain alle vuorokausi. Niimpä ahmin sen mitä ehdin, eli neljä ensimmäistä jaksoa. 

Sarja kertoo kotkalaisen perheen elämästä. Tarina alkaa siitä, kun perheen isä vapautuu vankilasta, ja kaikkien on totuteltava uuteen arkeen. Äiti on ottanut miehensä poissaollessan perheenpään paikan, ja miehen yllättävä paluu laitaa perheen voimasuhteet koetukselle. Perheen bisnekset eivät kestä päivänvaloa, ja monenlaista alamaailman kiemuraa on selvitettävänä. Synkkäsävyiset sarjat ovat mieleeni, ja Aallonmurtajassa on onnistuttu erinomaisesti niin juonen kuin henkilöhahmojenkin kohdalla. 

Nyt minun varmaankin täytyy ottaa C Moren ilmainen katselukuukausi käyttöön, että voin katsoa ensimmäisen kauden loppuun. C Morella on myös muutama muu varsin mielenkiintoisen näköinen sarja, kuten syyskuussa ensi-iltansa saava Ratamo, jossa on pääosissa ihana Samuli Vauramo. 

Bonuksena surkuhupaisa yritykseni katsoa hehkutettua Westworld -sarjaa.  Instan puolella kerroinkin, etten lämmennyt sarjalle heti ensimmäisestä jaksosta lähtien. Annoin sarjalle kuitenkin uuden mahdollisuuden ja lisää aikaa. Useamman jakson jälkeen sarja tempaisi mukaansa. Aihe on fliosofinen ja kiinnostava. Keskittymiskykyni kuitenkin herpaantui toisen kauden jaksojen alkaessa, ja putosin auttamattomasi kärryiltä. Ja niille kärryille ei olekaan ihan helppo päästä :D Niimpä Westworld jäi toistaiseksi kesken. 

 

Ootko katsonut näitä? Tykkäsitkö? Mitä sinä oot viimeaikoina katsonut?

 

Mukavaa sunnuntaita! Täällä otetaan aamu iisisti pienen flunssaisen pojan kanssa. 

 

Kommentit

Torey
Näissä neliöissä

Yösyöttö ja Veljeni vartija pitäis kyllä katsoa.

Meillä katsottiin Cheekiä eilen ja 3v. jorasi täysillä mukana. Hiukan harmittaa, ettei itse tullut mäkimontussa oltua, mutta me oltiin kyllä Olympiastadionilla, sekä jäähalilla aikoinaan. :)

Ja mehän siis miehen kanssa ollaan kyllä kulutettu Cheekin musiikkiakin. Mä olen jopa teininä kuunnellut sitä edes tajuamattani, kun suomiräppiå tuli sillonkin kuunneltua. :D

Minnea
Minnean muruja

Yösyöttöä ehdottomasti suosittelen! Veljeni Vartija on sellainen, että sitä en ehkä niin suosittele, mutta varsinkin Cheek-fanit haluavat varmasti sen nähdä. 

Suttastiina

Tykkäsin yösyötöstä, joka ei "pilaantunut" edes siitä, että oli Hietaniemen kirjat lukenut aiemminkin. Petteri Summanen on täydellinen valinta päärooliin!

Westworldin eka kausi katsottiin koko perheen voimin perjantaisissa leffailloissamme, katsoimme aina kaksi jaksoa/perjantai ja me kyllä hehkutamme sarjaa satasella. Kakkoskausi odottaa, että saamme uusiokatsottua jälkikasvun toivoman Seeker-sarjan, joka värisytteli heidän sydämiään kun kymmenen vuotta sitten sen katsoimme ekaa kertaa. Ihme kyllä sarja ei tunnu yhtään lapselliselle, vaan viehättää edelleenkin!

Itse ahmin joku viikko takaperin C-morella pyörivän sarjan "Younger", kustannusmaailmaan sijoittuvan tarinan nelikymppisestä naisesta, joka valehtelee ikänsä saadakseen töitä...(neljä kautta ja viides kausi jatkuu uudella jaksolla joka torstai).

Minnea
Minnean muruja

Westworlin eka kausi oli mainio, mutta toisella kaudella putosin kärryiltä liiallisen sarjamaratonin seurauksena, kun keskittymiskykyni herpaantui :D Ehkä annan Westworldille hieman aikaa, ja aloitan toisen kauden uudelleen myöhemmin.

Pitääpä laittaa tuo Younger korvan taakse!

Nettanen

Mä aion ottaa myös tuon Aallonmurtajan pian katseluun, koska mulla on nyt just menossa C-Moren kokeilukuukausi ja luulen, että jatkan tilausta ainakin hetken sen loputtuakin. :)

Katsoin juuri C-Morelta Ex-Onnellisten ensimmäisen kauden toista kertaa (aiemmin katsoin sen kertaallen telkkarista) ja nyt katson toista kautta. Tykkään, jotenkin uppoaa muhun, vaikka oon aivan erilaisessa elämäntilanteessa kuin sarjan eroperheet. :D

Minnea
Minnean muruja

Suosittelen kyllä tuota Aallonmurtajaa! Varsin koukuttava!

Mun sisko on jo useempaankin kertaan maininnut tuosta Ex-onnellisista! Hitsi, pitääpä katsoa se eka kausi, jos se on vielä Katsomossa :)

Laura I.
Aivan hyvä blogi

Mä olin kavereiden kanssa mäkimontussa Cheekin vikalla keikalla, ja katsottiin sitten sunnuntaina vielä tuo Veljeni vartija. Aika samoilla linjoilla oon sun kanssa, hirveen laihaksi jäi ja jotenkin oli liikaa pieniä paloja, ettei sitten kunnolla keskittynyt mihinkään. Holma oli hyvä, erityisesti se oli välillä kuin ilmetty Jere, oli tosi hyvin omaksunut jotkut sen asennot ja katseet! (Oon Lahesta kotoisin, ja siellä useempaankin kertaan nähnyt tämän toisen Tiihosen.)

jubone (Ei varmistettu) https://tellamc.xyz/

AMC Theatres company also offering the customer survey to collect the feedback from the customers. Visit the official website wwtellamcom and input the required details and give your honest feedback and grab a chance to win $100 worth of gift card.

Kommentoi