Se ihana petroolin värinen mekko

Minnean muruja

"Hei, mikä oli se ihana petroolin värinen mekko, mikä sulla oli siinä kuvassa?", kysyi ystäväni yhtenä päivänä.

Tiesin heti, mitä mekkoa hän tarkoitti. Kaunis syvänturkoosi mekkoni on herättänyt paljon ihastusta viime aikoina. Enkä ihmettele yhtään. Ihastuin siihen itsekin ensisilmäyksellä. Kerronkin aina ylpeänä, että (edellisessä postauksessakin vilahtanut) Pihla mekko on jyväskyläläisen Riimingan, ihan kotikaupungissani tehty siis.

Riimingan vaatteissa rakastan upeiden värin lisäksi sitä hauskaa, mutta kantajaansa imartelevaa muotokieltä, jonka he onnistuvat vaatteisiinsa luomaan. Vaatteissa on jotain niin persoonallista, mutta samalla ajatonta. Yksityiskohdat onnistuvat aina yllättämään ja leikkaukset istuvat kuin valettu.

Pihla mekossa on juuri sopiva pituus, että se käy niin mekkona kuin myös tunikana. Rakastan mekon selkämyksen vetoketjua, se tuo mekkoon tiettyä naisellisuutta. Mekon alaosan puoliympyrän mallinen resori taas tekee mekosta persoonallisen. Sellaisen, joka jää mieleen. Ihanasta luomupuuvillaneuloksesta valmistettu mekko on mukava ja rento päällä. Sellainen varma luottovaate jo heti ensi käyttökerrasta lähtien. Mekko on päässyt päälle niin työtapaamisiin kuin treffeillekin. 

Rakastan tummaa turkoosia. Se on minulle talven väri. Sain yhteistyöstä Riimingan ja OMB:n kanssa tämän mekon sekä siihen sopivat kauniit Aleksiina Designin Lehti-korvikset. Myös korvikset ovat kotimaiset, ihan tuossa naapurikaupungissa, Tampereella tehdyt. On ilo kannattaa paikallista. Miten hienoa osaamista ja suunnittelua meiltä löytyykään! Paikkallisten yritysten ja kotimaisen designin valitseminen on myös ekologinen teko. Yritän koko ajan siirtyä kuluttamisessani kohti "laatu korvaa määrän"-ajattelua. Konmaritan vaatekaappia kotimaiseksi pala palalta.

Tykkäätkö sinä turkoosista?

Ihastuttava Riimingan putiikki löytyy Jyväskylän sydämessä sijaistsevalta Toivolan vanhalta pihalta. Kaunis ja rustiikkinen pihapiiri sulkee sisäänsä hellyttävien vanhojen rakennusten ja mielenkiintoisen historian lisäksi paljon nähtävää ja koettavaa. Toivolan vanhaa pihaa onkin oikeutetusti tituleerattu kaupungin kauneimmaksi ostoskekukseksi. Riimingan putiikista löytyy kattava valikoima heidän omia tuotteitaan sekä monta muuta tuttua kotimaista merkkiä. Viehättävässä putiikissa kannattaa piipahtaa joululahjaostoksilla tai vaikka nappaamassa kotimainen pipo päätä lämmittämään. Ostosten jälkeen voi käydä nauttimassa lounasta, tai kiertämässä pihalta löytyvän käsityöläismuseon. 

Toivolan vanhan pihan joulupihan avajaisia vietetään 24.11.2018. Koko joulukuun ajan pihalta löytyy viikonloppuisin joulutunnelmaa ja myös muita paikallisia yrittäjiä tuotteineen. Joulupiha on sellainen elämys, joka kannattaa käydä kokemassa.  

Mitä tykkäät tästä mekosta? Entä oletko vieraillut Toivolan vanhalla pihalla?

Mukavaa maanantaita!

 

*mekko ja korvakorut saatu yhteistyössä 

Kommentit

Nina Ranki (Ei varmistettu) http://www.montasyytarakastaa.com

Ihanan sävyinen mekko ja ihana yksityiskohta tuo selän vetoketju. Tuota helmaa vähän vierastan tai sitten nostaisin sitä aavistuksen ylemmäs helmasta ikäänkuin tunikamaiseksi. Korvikset on tosi kauniit ja sopii ihanasti mekon kanssa :)

Minnea
Minnean muruja

Sävy on kyllä todella kaunis :) Tuo helma on varmasti sellainen, että se saattaa jakaa mielipiteitä. Itse olen aika lyhyt, joten helma jää minulle alemmas kuin ehkä on tarkoitettu :D

Diiskuneiti (Ei varmistettu) http://.stoori.fi/diiskuneiti

Tosi kaunis mekko ja ihan väri. En ole koskaan käynyt Toivolan pihalla :)

Minnea
Minnean muruja

Kiitos! Tämä on kyllä ollut mainio käytössä. Jos liikut Jyväskylän suunnalla, niin suosittelen pistäytymään. Ihana paikka <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Petroolin väri on upea! Kaunis mekko ja tuo helma on upea. Mekko sopii sinulle hyvin.
Minulla on aikanaan ollut "petrooli" -kauteni. Ja käytin paljon tuota tummaa turkoosia mustan kanssa. Kiva kun esittelit Toivolan pihan, on vain vähän kaukana. Ehkä kesällä sinne voisi poiketa.
Mukavaa uutta viikkoa sinulle!

Minnea
Minnean muruja

Kiitos kommentista! Petrooli on kyllä säväyttävä väri, vaikka kyllä siihenkin saattaa kyllästyä :)

Kannattaa poiketa Toivolan vanhalla pihalla, jos täälläpäin liikkuu. 

Mukavaa viikkoa myös sinulle!

Krissu H (Ei varmistettu) https://unihiekkaahiuksissa.blogspot.com/

Ihanan värinen mekko! Myös selkämyksen vetoketju on todella kaunis. Tuo helma näyttää alkuun aika erikoiselta, mutta toisaalta se luo persoonallisuutta asukokonaisuuteen. :) Olisi ihana itsekin siirtyä hiljalleen kohti kotimaista vaatekaappia, se on oikein hyvä tavoite! Jospa nuo vanhat kuteet kestäisivät vielä jonkin aikaa, kunnes pääsen töihin ja voin ruveta ostamaan arvokkaampiakin vaatteita. :D

Minnea
Minnean muruja

Väri on kyllä valloittava. Tuo esiin kantajan omat värit kauniisti. Helma varmasti jakaa mielipiteitä, mutta ainakin se erottuu joukosta.

Kotimaisuus on hyvä valinta aina, jos rahatilanne sen sallii. Lämmittää mieltä kannattaa kotimaista!

Saranda
Tyhjä ajatus

Kannat tuota kyllä niin upeasti. Petrooli on yksi mun lempi väreistä ja sopii sulle tosi hyvin. <3

Minnea
Minnean muruja

Kiitos ihanasta kommentista <3 Osaat aina piristää päivää oikeilla sanoilla!

Kommentoi