Syyslomasuunnitelmia ja menovinkkejä

Minnean muruja

Kesä ei ollut kovin kummoinen. Sellainen, että koko ajan odotti sitä lämpimämpää pätkää, jolloin järvivedetkin olisivat lämmenneet. Odotti, että koska se kesä oikein alkaa! Mieheni ei ole mikään aurinkolomien ystävä, mutta jopa hän tuumasi elokuun lopussa, että pitäisikö lähteä syyslomalla jonnekin lämpimään! Kaipaamme piristystä ennen pitkää talvea!

Ajatus viikosta jossain eteläisessä Euroopan kohteessa tuntui todella houkuttelevalta, ja olin tottakai heti messissä! Innoissani selaisin äkkilähtöjä syyslomaviikolle. Pian kuitenkin selkeni, että äkkilöhdotkin olivat syyslomaviikolla melko hinnakkaita, ja meillä molemmilla on töissäkin sellainen tilanne, että koko viikon loma on hankala järjestää.

Sitten sain kuningasidean - lähdetään risteilylle! Poika ei ole koskaan ollut risteilemässä, ja itsekin tykkään keinua aalloilla (ja herkutella buffetissa). Mies tykkää Tukholmasta, ja muutaman päivän lomaa ei ole hankala järjestää töistäkään. Risteilyt rokkaa! Kaikki innostuivat ideasta! Omasta viimeisimmästä risteilystä on jo ehtinyt kulua useampi vuosi, ja minut yllätti ihan totaalisesti, miten paljon kaikkea kivaa laivoilla nykyään onkaan! Lapsille löytyy leikkipaikka, laivalla on kylpylä, ravintoloissakin on mistä valita, ostosmahdollisuuksia on reilusti aikaisempaa enemmän ja illalla esiintyy huippuartistejakin! Täydellistä!

Riemullani ei ollut rajoja, kun selvisi, että meillä on mahdollisuus päästä risteilemään Tallink Siljan järjestämälle Suomi 100 -risteilylle yhteistyön muodossa! Tallink Silja lähettää tänä vuonna yhteensä 20 bloggaajaa/somevaikuttajaa nauttimaan Suomi 100 -risteilystä Tukholmaan, ja raportoimaan parhaat vinkkinsä niin risteilylle kuin Tuhkolmaan. En malta odottaa! Eikä muuten malta poikakaan :D Olemme jo moneen otteeseen keskustelleet, kuinka syyslomalla menemme isolla laivalla. Ja se laiva on niin iso, että siellä voi olla yötä!

Jos teilläkin on puutetta ideoista syyslomalle, ja Päivä Tukholmassa -risteily voisi olla teidän juttu, niin täältä löytyy jo ristelyllä käyneiden bloggareiden vinkit! Meidän seikkailukokemuksia on siis luvassa heti syysloman jälkeen! Vähän jännittää, miten poika malttaa nukkua laivan hytissä, kun kaikki on niin uutta ja jännittävää :D Kuulin, että laivalta löytyy niin pojan lemppareita, Muumeja, kuin Siljan oma maskotti Harri Hylje! Voi pojat, tästä tulee niin hieno kokemus pienelle ja koko perheelle!

Loppuun vielä muutama menovinkki tänne Jyväskylään nyt viikonlopuksi! Täällä tapahtuu viikonloppuna vaikka mitä mukavaa!

Nämä kuvat on otettu loistavasta Valon kaupunki City of Light -tapahtumasta, jota kannattaa käydä ihastelemassa Kirkkopuistossa! Nämä uv-valoteokset ovat riemastuttavia! Kävimme fiilistelemässä valotaideteoksia jo eilen. Kuvat ovat viimeistä lukuun ottamatta miehen ottamia. Viimeisen nappasin itse puhelimella. Poika juosta kikatti ympäri kirkkopuistoa :D

Jos hyvinvointi ja hyggely kiinnostaa, niin Paviljongissa järjestetään tänä viikonloppuna myös lifestyletapahtuma Hygge2017, joka keskittyy nimensä mukaisesti hyggeilyyn! Luvassa on kaikkea mukavaa ja pehmoista - sellaista, mitä tarvitaan syksyn pimeyden ja ihmisen väliin! Olemme menossa sinne siskoni kanssa huomenna. Itse eniten odotan hyvää ruokaa ja juomaa sekä Finnish Design pop up:ia. Ollaan varattu siskon kanssa koko päivä hyggeilyyn! Nähdäänkö siellä?

Suloisen pehmoista hyggeilyviikonloppua juuri sinulle! Kiitos vielä ihanista kommenteista synttäripostauksiin!

 

* risteily yhteistyössä Tallink Siljan kanssa

Kommentit

Yhtä sirkusta!

Ne rontit nostavat aina hinnat koululaisten syyslomaviikoiksi (ja talvilomaviikoiksi myös)!!
Minäkään en ole vuosiin käynyt risteilyllä. Yhteen aikaan käytiin tosi usein.
Tulee varmasti hauska matka!

Torey
Näissä neliöissä

Ja nyt huono kesä on kuulemma nostanut hintoja entisestään! 

Me käytiin 3 vuotta sitten laivalla, pienemmän kasvaessa massussani. Esikoinen tykkäsi kovin ja kaipa sitä jossain kohtaa on reissu tehtävä uudestaan, jotta kuopuskin pääsee. Yötä ei olla oltu, itseäni ei kiinnosta yhtään yöpyä laivalla. 

En ole koskaan ollut Tukholmassa, vaikka muuten olen kyllä maailmalla reissannut. Eli eiköhän me perhereissu sinnekkin jossakin kohtaa tehdä. Eläintarha kiinnostaisi kovasti!

Minnea
Minnean muruja

Niimpä! Hinta vähintään tuplaantuu :O

Veikkaan kans, että tulee tosi kiva reissu :)

Millie's
Randomilla

Vau mitä kuvia! Valon kaupunkiin tulee ehdottomasti lähdettyä, mutta noita Hygge-messuja pitää vähän miettiä, kun yhden päivän lippu maksaa kuitenkin sen 14 €. :)

Minnea
Minnean muruja

Suosittelen kyllä! Käytiin aika aikaisin, mutta pimeässä on varmasti vielä upeampi! En tiedä tulisiko minullakaan lähdettyä Hyggeen, ellen olisi voittanut lippuja arvonnassa :D

Kirsikka W.

Ihania kuvia! Harmi, ettei täältä meiltä noin vain lähdetä Jyväskylään viikonlopuksi, sillä nuo olisi varmasti upeaa nähtävää ihan paikan päällä :)

Ja risteily kuulostaa todella kivalta! Me käytiin päiväreissulla Virossa avomiehen kanssa viime kevättalvena, ja olisi kiva päästä pidemmällekin reissulle. Monilla risteilyjen järjestäjillä on kuitenkin pidemmille risteilyille ikärajana 21v, joka estää meidän lähtemisemme :/

Minnea
Minnean muruja

Kannattaa kurkata, ettei samantapaisia valotapahtumia järjestettäisi omassakin kotikaupungissa!

Risteilylle on kyllä kiva lähteä! Meillä ei tuo ikä ole este, enemmänkin ehkä kohta rasite :D

Suttastiina

Hitsi miten hienon näköisiä nuo valoteokset! Joensuussa oli pari vuotta takaperin myöskin tuollainen valotapahtuma ja oli sekin upea!

Minnea
Minnean muruja

Ne ovat upeita! Ihanaa, kun järjestetään tällaisia piristysruiskeita pimeneviin iltoihin!

marja liljeström (Ei varmistettu) http://vimma50.blogspot.com

Kyllä sitä lomaa, vaihtelua, aurinkoa tai muuta sellaista kaipaa! Kertoisitko aloittelevalle blogin pitäjälle, miten noita yhteistyöpostauksia saa? Tarjotaano niitä sinulle? Vai otatko itse yhteyttä? Ei pieni digipää ymmärrä näitä blogikuvioita. Vielä.

Minnea
Minnean muruja

Loma tulee kyllä tarpeeseen!

Osaa yhteistöistä ehdotetaan minulle, ja osassa (kuten tässä Tallink Siljan yhteistyössä) olen ollut itse aloitepuolella :)

marja liljestrom (Ei varmistettu) http://vimma50.blogspot.com

Minnea, tässä ei näköjään minun digilogikkaani puolesta vastata. Mutta SUURI kiitos esittämääni kysymykseen. Eli pitäisi itse olla aktiivinen, jos sattuu huvittamaan. Minä tosiaan vasta opettelen tätä blogimaailmaa. Ehkäpä joskus huvittaa saada yhteiskumppaneja. Sitten pitää vain yrittää. Kiitos edelleen.

sharks
by a mile

Valon kaupunki on ihana tapahtuma, tykkäsin siitä Jyväskylässä asuessa. Varma syksyn merkki :)

Ai vitsi, mukavalta kuulostaa teidän tuleva Tukholman reissu! Oon käynyt Tukholmassa vain Viking Linella, mutta Siljan laivoista olen kyllä Viroon päin mennessä tykännyt. Kivaa, kun niissä riittää tekemistä. :)

Minnea
Minnean muruja

Tämä oli vasta toinen kerta, kun olen tajunnut mennä Valon kaupunki-tapahtumaan, mutta nyt olen ihan koukussa :D

Minäkin uskon, että tulee niin kiva risteily! En ole ennen ollut näin innoissani risteilystä, hah! Se on varmaan se lapsen riemu, mikä tarttuu! Tänään hän oli jo pakkaamassa siili-reppuaan valmiiksi reissua varten <3

HeidiKaroliinaA. (Ei varmistettu) https://heidi-karoliina-a.blogspot.fi/

Minäkään en ole käynyt risteilyllä vuosiin! Mukavaa tulevaa lomaa :)

https://heidi-karoliina-a.blogspot.fi/

Minnea
Minnean muruja

Risteilyillä on nykyään vaikka mitä ohjelmaa ja tarjontaa! Meidän risteilyllä on artistina Ellinoora! Kiitos :)

Outi / Pisteitä Ruudulla (Ei varmistettu) http://pisteitaruudulla.blogspot.fi

Risteilyt on aina kivoja! Mäkin oon menossa risteilylle tässä ihan muutaman viikon päästä ja oon ihan innoissani :-)

Minnea
Minnean muruja

Jes! Ihanaa risteilyä myös sulle!

Mari_Shopaholic (Ei varmistettu) http://diaryofatrueshopaholic.blogspot.com

Risteilyt on kyllä kivoja ja ihan mahtavaa kun tarjoutui tilaisuus päästä tuollaiselle yhteistyö reissulle! :) Meilläkin suunnitelmissa lähteä risteilemään, mutta pitää odottaa tammikuuhun asti. Voi kun pääsisi Tukholmaan shoppailemaan! Jään odottelemaan sun vinkkejä :)

Minnea
Minnean muruja

Joo, tämä yhteistyö on kyllä ihan unelma! Saa nähdä, mitä kivaa keksitään Tukholmassa :)

Kommentoi