Talviset minipavlovat - suloista hattaraa

Minnean muruja

Viikonloppuna teimme taas suussasulavaa hattaraa eli Pavlovaa. Pavlova on uusi-seelantilainen jälkiruoka, jonka juju on etikassa. Ilman etikkaa pavlovasta puuttuu sen vaahtokarkkimainen pehmeä sisus. Pavlova ilman etikkaa on siis marenkia. Pavlova on meille yleensä kesäinen jälkiruokakakku, johon laitamme päälle kiiviä tai mansikkaa, ja joka tarjoillaan kesäpäivänä takapihan terssilla raparperimehu kaverinaan.

Halusin testata nyt kuitenkin vähän talvisempaa versiota, ja koristella pavlovat kirpakoilla puolukoilla ja kinuskikastikkeella. Puolukka tasapainottaa oikein kivasti muuten niin makea pavlovaa. Puolukan sijasta käy hyvin myös herukat tai karpalot. Tässäpä ohje hattaraiseen unelmaan myös teille.

1. Lämmitä uuni 150 asteeseen. Ja laita vettä lasissa pakastimeen.

2. Sekoita tehosekoittimella valkuaiset vaahdoksi. Mieheni muistutti, että on erittäin tärkeää, ettei yhtään keltuaista pääse mukaan, kun erottelee valkuaiset! Nappaa kylmä vesi pakastimesta, ja lisää 3 teelusikallista valkuaisvaahtoon. Sekoita lisää.

3. Lisää sokeri vähitellen koko ajan sekoittaen. Hiljennä sekoittamista, ja lisää etikka, vanilija-aromi sekä maissijauho.

4. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja lusikoi paperin päälle kuusi pientä kekoa tai yksi iso keko. Tasoittele kekoja siten, että täytteet pysyvät paremmin päällä. Paista minipavlovia noin 30 minuuttia ja yhtä isoa pavlovaa noin 45 minuuttia. Kun aika on kulunut, käännä uuni pois päältä, ja jätä pavlova jäähtymään uuniin. Jos pavlovan ottaa pois uunista heti, se todennäköisesti romahtaa. Ja vaikka kaiken tekisi oikein, saattaa pavlova siltikin romahtaa, joten älä huoli. Hyvää se on silti :)

4. Asettele pavlova tarjolle, ja koristele kermavaahdolla, kinuskikastikkeella ja puolukoilla. Jos haluat hieman raikkaamman version, voi osan kermavaahdosta korvata maitorahkalla, tai esim. sitruunarahkalla.

Enjoy!

Miltäs kuulostaa talvinen pavlova? Oletko överimakeiden herkkujen ystävä? Onko pavlova sinulle entuudestaan jo tuttu?

Makeaa iltaa!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.