Tarinoita Instagram-kuvien takaa!

Minnean muruja

Vaikka kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, ei instagram-kuvat aina kerro koko todellisuutta. Instagram-kuviin luodaan haluttu fiilis, vaikka tilanne saattaa todellisuudessa olla täysin toinen. Mutta se on ihan okei! Instagram, samoin kuin blogitkin, ovat paikkoja, joista ammennetaan hyvää mieltä, ideoita ja inspiraatiota. Usein omat insta- ja blogikuvatkin ovat toki napattu aidosta elämästä, ja ovat vain toisinaan siloiteltuja. Tottakai sitä haluaa näyttää sen paremman puolensa.

Olen lukenut ihanan Sarandan tarinoita instagram-kuviensa takaa, ja innostuin tekemään oman postauksen aiheesta. Tässä siis todellisuutta muutaman oman instagram-kuvani takaa.Kävin ostamassa tämän ihanan pikkujoulumekon Sepän kauppakeskuksen avajaisiin, ja muihin loppuvuoden juhliin. Avajaispäivänä kävin kampaajalla, joten kampaus ja meikki oli kohdillaan! Olin kuitenkin varannut liian vähän aikaa kampaajan ja itse tilaisuuden väliin, ja perheen pojat olivat sotajalalla, joten asukuvia ei ehditty ottaa. Tämä kuva onkin otettu vasta seuraavana päivänä, jolloin kampaus ei enää ollut täydellinen, enkä jaksanut panostaa meikkiinkään ihan täysillä. Kuvan jälkeen ripustin mekon takaisin kaappiin, ja pesin meikit pois :D

Olin saanut vision ihanasta supersuklaisesta ystävänpäivänpirtelöstä, jonka halusin esitellä blogissa. Pirtelöstä tulikin tosi hyvää, mutta pirtelön stailaaminen kuvauskelpoiseksi osoittautui hankalammaksi kuin odotin. Ostamani sydänkarkit upposivat kermavaahtoon, eikä suklaakastikkeesta tehdyt raidat näyttäneet hyviltä. Tämä kuva on kolmas versio pirtelölasista. Kaksi ensimmäistä eivät toimineet, ja olin jo valmis heittämään kirveen kaivoon. Tässä viimeisessä versiossa on aivan liikaa kermavaahtoa, joka alkoi jo sulaakin kuvausvaiheessa. Kuva oli kuitenkin onnistunut, ja minä tyytyväinen. Ennen juomista jouduin kauhomaan liiat kermavaahdot pirtelöstä. Ne sydänkarkitkin ovat tuolla pirtelön uumenissa, vaikka niitä ei näy.

Yövyimme siskon kanssa Helsingin minilomallamme upeassa Clarion Helsinki-hotellissa, jossa on huikea kattouima-allas! Uima-allas on siis ulkona, vaikka lasiset seinät ja katto onneksi löytyy. Tammikuinen hyytävä viima teki leppoisasta aamu-uinnista lempeän lillumisen sijasta pikaisen pyrähdyksen. Onneksi vesi oli sentään lämmitetty! Sisko raukka värjötteli muutaman minuutin urheana ulkona kylmässä pelkässä pyyhkeessä nappaamassa minusta muutamat kuvat.

Nämä täydellisessä valossa otetut kuvat viljapellossa ovat edelleen omia lemppareita! Olin ollut kovassa flunssassa, ja edelleenkin olin ihan kipeä näitä kuvia otettaessa. Mies oli bongannut täydellisen kuvauspaikan, ja ehdotti pikaista kuvauskeikkaa auringonlaskun aikaan. Nappasin mekon, joka on hieman liian pieni, läisikin vähän meikkiä punaiseen nassuun, ja menoksi. Kuvat onnistuivat yllättävän hyvin punanenäisenä, ja pienessä kuumeessa. Poika juoksi viljapellossa niin innoissaan, että hukkasi toisen tennarinsa. Siellä sitten juoksimme kilpaa katoavan valon kanssa etsimässä tennaria. Onneksi se löytyi, ennenkuin tuli pimeää!

Joskus, kun iskee inspiraatio, niin silloin on kuvattava. Tämä, ehkä paras ruokakuvani ikinä, syntyi juuri niin. En ollut suunnitellut tekeväni tätä postausta, vaan valmistauduin vain laittamaan pikaisesti helppoa tonnikalapastaa. Innostuin kuitenkin messuilta löytämästäni cheddarista, ja niin päätin tehdä annoksesta kauniimman kuin mihin yleensä jakasan panostaa, ja nappasin kuvat muutamassa minuutissa ennen syömistä. Ja kuvista tulikin ihan täydellisiä!

Tykkäätkö sinä enemmän nopeista ja todellisuutta kuvaavista räpsyistä, vai miellyttääkö sinua enemmän kauniit, joskin vähän lavastetut kuvat?

Hauskaa sunnuntaita, ystäväiset! Ja hei, vielä tänään ehtii osallistua Pramean hattaraisten korvisten arvontaan!

 

Kommentit

Millie's
Randomilla

Miellyttää molemmat, riippuu vähän kuvan valoituksista ja tollaisista asioista. Luonnonvalossa otetut kuvat on ruokaa mun silmille. Kivoja tarinoita kuvien takana, voisin tehdä itsekin tällaisen postauksen, jos olisin Instassa vähän aktiivisempi. :D

Minnea
Minnean muruja

Luonnonvalo <3 <3 <3

HeidiKaroliinaA. (Ei varmistettu) https://heidi-karoliina-a.blogspot.fi/

Instagram varsinkin on itselle sellainen hyvän mielen paikka, jonne tulee laitettua sitä siloitettua todellisuutta. Mystoryt ja snapchatit on sitten ihan asia erikseen ;)

Blogeissa arvostan rehellisyyttä.

https://heidi-karoliina-a.blogspot.fi/

Minnea
Minnean muruja

Se on totta, että kuvat ovat tarkemmin mietittyjä kuin mystoryt ja snapit.

NelliL (Ei varmistettu) http://villananna.blogspot.fi/

Tosi hyvä idea tämä. Itse stailaan hyvin harvoin kuviani ja useimmat ovat muutenkin räpsyjä. Koirien kanssa joutuu kyllä vähän tekemään töitä, että saisi kuvan aikaiseksi. Toki räpsytkin välillä onnistuu yllättävän hyvin :D

Minnea
Minnean muruja

Räpsyillä todellakin voi onnistua ihan yhtä hyvin kuin suunnitellulla kuvalla :) Koirista ja lapsista on haastavaa saada kuvia :D

Anna | Tämä matka-blogi (Ei varmistettu) http://tamamatka.fi

Clarion Helsinki-hotellissa se uima-allas on kyllä täysi floppi. Omistaja itsekin on sanonut, että se on rakennettu sinne pelkästään Instagrammaajia varten…

Itse en suunnitele Instagram-kuvia etukäteen. Osittain siitä syystä, että minulla ei tilillä ole asukuvia tai stailatuja ruokakuvia. Kuvat ovat enimmäkseen matkakuvia, joissa se maisema tai hotellihuone nyt on, mikä on. Ravintolassa taas räppäisen kuvan annoksesta, ja jos siitä saa käsittelemällä Instagramiin hyvän, niin OK, mutta muuten jää vain muistoksi.

Minnea
Minnean muruja

Veikkaan, että se allas toimii paremmin kesällä :D Parasta onkin just se, että nappaa tilannekuvia elävästä elämästä!

Yhtä sirkusta!

Mulla ei ole koko Instagrammia. Ei kiinnosta yhtään...Tykkään vain " todellisuutta kuvaavista räpsyistä". Itsekin otan vain sellaisia. Minä en niin tosissaan jaksa tätä blogia ottaa, enkä mitään muutakaan, että stressaisin mokomista asioista. Kunhan kuvat ovat selviä ja kivoja, niin se riittää :)

Minnea
Minnean muruja

Sulla on kyllä ihailtavan aito meininki!

Inka Nitta (Ei varmistettu) http://stoori.fi/inkanitta

Kivoja juttuja kuvien takaa! Tosi hyvä postausidea. Mulla vähän riippuu mistä tykkään: välillä nopeasti otetut tilannekuvat onnistuvat, mutta suurimmaksi osaksi tykkään itse ottaa ja katsella kunnolla mietittyjä kuvia :)

Minnea
Minnean muruja

Kiitos! Mulla on melko samat fiilikset!

Mari_Shopaholic (Ei varmistettu) http://diaryofatrueshopaholic.blogspot.com

Miellyttää molemmat :) Välillä on kiva päästä kurkkimaan toisten tavalliseen arkeen, mutta myös kauniit ja hyvin asetellut kuvat on ihania katsoa.

Minnea
Minnean muruja

Sama täällä :)

Kirsikka W.

Tykkään etenkin Instagramissa katsella totuudenmukaisempia kuvia, sillä se on aina niin täynnä täydellisesti aseteltuja ja muokattuja otoksia. Lisäksi seurailen siellä suurimmilta osin vain tuttuja, joiden kiillottamattomien kuvien katselu tuntuu todemmalta. Myös omista kuvistani suurin osa on räpsyjä oikeasta elämästä, enkä niistä suurinta osaa ikinä julkaisisi esimerkiksi blogissa. Jos joskus siis jokin omassa blogissani näyttää liian hyvältä, saa Instagramin puolelta vähän totuudenmukaisempaa settiä (ja vähän masentavampaakin).

Blogissa pyrin julkaisemaan kivempia kuvia, jotka eivät ole pelkkää pikselimössöä tai tavallista arkea. En kuitenkaan koskaan ole pyrkinyt täydellisyyteen, ja ns. "täytekuvien" räpsimisen sijaan käytän jo valmiina koneelle ladattuja vanhoja kuvia.

Snapchat taas on ihan omaa luokkaansa, ja siellä postailen superavoimesti kaikkea mahdollista esimerkiksi ärsyttävistä naapureista, yksinäisyydestä, baari-illoista, hassuista selfiestä, ihmissuhteista ja avomiehen hassuista tanssiliikkeistä.

Minnea
Minnean muruja

Mulla on tosi samanlaisia kuvia sekä blogissa että instassa. Instastoryssä onkin sitten karumpi meininki :D

Katja_optimism (Ei varmistettu) http://optimismiajaenergiaa.bellablogit.fi/

Tämä oli kiva postaus, voisin itsekin toteuttaa! :) Hyvää alkavaa viikkoa teidän perheelle!

Minnea
Minnean muruja

Kiitos! Tee ihmeessä, näitä on hauska lukea :)

Kiitos samoin teille!

Maajussin pentu (Ei varmistettu)

Maatilalta kotoisin olevana on ihan pakko vähän olla pahanilmanlintu: viljapelloille ei tule mennä ilman maanomistsajan lupaa. Se on jonkun elinkeino, ja vaikka kuinka miettisi, että eihän se haittaa jos yksi ihminen (ja villivarsan tavoin kirmaileva lapsi) siellä rymyää, entäs sitten jos noin ajattelisi vaikkapa 20 ihmistä?

Minnea
Minnean muruja

Kiitos asiallisesta kommentista. Olet ihan oikeassa, toisen pellolla koikkelehtiminen ei ole oikein. En ajatellut asiaa maanomistajan kannalta. Alue on suosittu niin luontokuvaajien, ulkoilijoiden kuin meidän muidenkin hörhöjen poseeraajien keskuudessa. Porukkaa siellä liikkuu paljon.

Puolustuksekseni voisin sanoa, että poseerasin kohdassa, jossa joku toinen oli seisonut ennen minua, eikä vilja kärsinyt seisokselustani. Poikani juoksentelusta olen kyllä pahoillani. Pientä villivarsaa on hankala saada pysymään paikallaan.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.