Testissä: Valio Jäätelö Fabriikki - Salmiakki Chili

Minnean muruja

Ah, ystäväni jäätelö astuu taas kevään tullen kuvioihin! Ilokseni huomasin, että Valiolta on tullut uusi jäätelösarja, Fabriikki. Hauskoja raitapurkkeja oli tietenkin heti testattava. Jäätelöaltaalla huomasin, että mauissa on lähdetty rohkeasti liikkeelle, sillä kuutena makuvaihtoehtoina komeilee mustikka-ruis, porkkanakakku, mansikka-basilika, macchiato-suklaa, kreisi-kinuski ja salmiakki-chili. 

Miltä kuulostaa?Ärsyttävää kahvimakua lukuun ottamatta kaikki kuulostavat jännittäviltä ja kokeilemisen arvoisilta. Vannoutuneena lakritsi-sitruunajäätelöfanina päätän napata ensimmäisenä testiin tujulta kuulostavaa salmiakki-chiliä. Hieman jännitti kuinka vahvasti chili maistuu jäätelössä. Chili voi olla liian voimakas, ja muut maut alleen jyräävä, mutta toisaalta ärsyynnyn jätskimauista, jota ovat suomalaiseen tyyliin mietoja, ja maistuvat lähinnä laimealta vanilijalta. Kyllä jäätelössä pitää makua olla!

Fabriikin salmiakki-chili on täysosuma! Itsekin yllätyin kuinka paljon siitä pidin. Jäätelössä on juuri sopivasti potkua, ja päämakuna loistaa vahva salmiakki. Ilahduttavaa, että jäätelö maisuu kauttaaltaan salmiakilta eikä vain salmiakkiraidoilta vanilijajäätelössä! Perrrrfect! Mahtavaa, että Valio on päättänyt pistää astetta kreisimmän vaihteen päälle näitä makuja suunnitellessaan. Jokakesäinen kestosuosikkini lakritsi-sitruuna on saanut kovan kilpailijan!

Ensimmäisellä maistelukerralla olisi helposti mennyt koko purkki, mutta himmailin sen verran, että latoin puolikkaan purkin takaisin pakkaseen toista maistelukertaa varten. Makutestini suoritin ylhäisessä yksinäisyydessä illan hämärässä, kun poika oli jo mennyt nukkumaan. Miestä ei salmiakki kiinnosta, joten sain lusikoida herkkuni rauhassa, hah! Seuraavaksi testiin menee mansikka-basilika ja ehkä mustikka-ruis. Tosin Kolme Kaveria on tehnyt niin täydellisen mustikka-kaardemummajäätelön, että siitä on paha pistää paremmaksi. 

Suutuntuma on ilahduttava, sillä pehmeän jäätelön seassa rouskuu kivasti salmiakkipalat. Povaan tästä kesän hittijäätelöä, jos ei muuten niin ainakin omassa pakastimessani sille on tilaa :D

Oletko jo maistanut näitä uutuuksia? Mikä on sun suosikki tai mikä kuulostaa kokeilemisen arvoiselta?

Herkullista perjantaita! Onko sulla suunnitelmia viikonlopuksi?

 

 

Kommentit

Yhtä sirkusta!

Oijoi, en ole vielä kävellyt lähelläkään jätskialtaita, -hyllyjä....On liian talvi siihen :D
Viime viikolla tosin Corralejossa söin joka päivä jätskiä....
Menee vielä aikaa ennenkuin täällä haluan syödä jätskiä :), mutta ompas jänniä uutuuksia. Noita pitää ostaa..

Minnea
Minnean muruja

Suosittelen! Kyllä se kesäisempikin keli sieltä tulee :)

Sini00 (Ei varmistettu)

En oo maistanu näitä ollenkaan, mutta varsinkin tää salmiakki ja sit kinuski kiinnostais kovasti.

Minnea
Minnean muruja

Jos oot salmiakin ystävä, niin tää täräyttää sun tajunnan :)

Kirsikka W.

Nam, nam ja nam! Meillä on testattu kinuski, macchiato ja mansikka-basilika tähän mennessä, joista oma suosikkini oli yllättäen mansikka-basilika. Ihan superherkullinen, pehmeä ja kermainen jätski, ja se meni kyllä yhdellä istumalla alas (joskin avokki vähän auttoi). Kinuski taas oli omaan makuun liiankin makea, ja macchiato aika peruskauraa. Tää on vielä testaamatta, koska luulen että avokki ahmis tämän heti kun silmä välttää, hän kun on ihan salmiakki- ja lakufriikki. Oli sitten kyseessä tuotteet itsessään, jätskinä, liköörinä tai jonain muuna outona yhdistelmänä :)

Minnea
Minnean muruja

Jes, basilika-mansikka seuraavaksi testiin :) Mua vähän kutkuttelis myös se porkkanakakku! Salmiakkihan on ihanaa, joten en voi avokkia moittia :D

sharks
by a mile

Mä maistoin kreisi-kinuskia, ja se oli hyvää, mutta aika perus! Ei mitenkään niin "kreisi", mun mielestä :D

Sun maistama salmiakki-chili kuulostaa jo villimmältä, pitää testailla :)

Minnea
Minnean muruja

Minäkin pääsin tänään ruokakaupassa maistamaan sitä kreisiä kinuskia, eikä se tosiaan kovin kreisi ollut. Suosittelen tätä salmiakkia!

RaivokasMagma (Ei varmistettu)

En ole tätä Fabriikkia kokeillu, kun masu ei kestä chiliä. Sen sijaan mustikka-ruista ja kinuskia olen kokeillu. Mustikka-ruis oli minusta hyvä, ehkä hitusen enempi olis mustikkakastiketta olla. Toi mieleen mustikakhyveen.

Kinuski oli aika peruskauraa, hyvää, mutta jotaki jännää olisin kaivannut. Vaikka suolapähkinöitä, niin kaipaan sitä Iso S tuuttia jossa oli suolapähkinöitä :D

Muita en ole testaillu, kun kaupoissa menny hyvin kaupaksi mansikka-basilika, mustikka-ruis ja porkkanakakku. Ei oota ollu viimeiset pari viikkoa :(

Minnea
Minnean muruja

Minäkin maistoin kaupassa tuota kreisiä kinuskia, ja oli vähän laimea. Toivotaan, että saadaan mansikka-basilikaa ja porkkanakakkua pian lisää, että päästään maistelemaan :)

Jim (Ei varmistettu)

Juuri maistoin salmiakki-chili jäätelöä ja oli kyllä pettymys :( vain häivähdys chilin makua, eikä yhtään tulista. Muuten oli kyllä hyvää.

Minnea
Minnean muruja

Harmi, ettei osunut sinun makuhermoon! Veikkaan, että koska on suurelle yleisölle suunnattu jäätelö, ovat olleet aika maltillisia chilin kanssa :) Minusta sitä oli juurikin sopivasti, suurempi määrä olisi peittänyt alleen kaiken muun. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.