Totuus Juhannuksesta

Kun insta on täynnä ihania mökkikuvia kukkakedoista ja kukkaseppeleistä, kukkamekoista ja skumppalaseista, on hyvä muistaa, että se kaikki on vain osa totuutta. Kenenkään elämä ei ole pelkkää instakiiltoa. Juhannus voi olla yhdessä vietettyä juhlaa ja ikimuistoisia yöttömiä öitä, mutta yleensä se on myös paljon muuta. Omakin instani täyttyi juhannuksena kauniista hetkistä ja kuvista. Totuus juhannuksesta on kuitenkin toisenlainen. Kaikki ei todellakaan mennyt kuin Strömsössä.

Me vietimme cityjuhannusta kotona, ja saimme vieraaksi siskoni perheineen. Samalla kaavalla menimme myös viime juhannuksena. Tarkoituksena oli grillailla ja chillailla. Nauttia hyvästä ruuasta ja auringosta. Innostuin ostamaan kolmemetrisen pumpattavan uima-altaan lapsien (ja aikuistenkin) iloksi, ja suunnittelimme myös pulahdusta järveen. Samalla, kun me aikuiset pääsisimme istumaan illallispöydässä pitkän kaavan mukaan, lapset polskisivat altaassa ja hyppisivät trampoliinilla. Kaikki kuulosti niin täydelliseltä!

Halusin altaan, johon mahtuisi myös aikuinen lillumaan, vaikka hieman pelkäsin, paljonko sen täyttäminen maksaisi. Altaan pakkauksesta selvisi, että se söisi reippaat tuhat litraa vettä, ja minua hirvitti. Olinkin tiukkana, enkä muiden pyynnöistä huolimatta antanut täyttää allasta lämpimällä vedellä. Vaadin, että se täytetään kylmällä vedellä, ja vakuutin, että helteinen ilma ja porottava aurinko varmasti lämmittäisi sen tuossa tuokiossa. Tästä saatatte jo arvata, miten altaan kanssa kävi.

Kyllä, Jyväskylää ei juhannuksena hellinyt auringonpaiste, vaan juhannusaatto valkeni pilvisenä ja tuulisena. Asteet eivät kivunneet hellelukemiin, ja altaan vesi oli jääkylmää. Tunnelma aamupäivästä meinasi olla yhtä pilvinen kuin ilmakin. Kukaan ei uinut altaassa koko juhannuksena! Uimarengasdonitsi pyöri siellä itsekseen. Että sinne meni se tuhat litraa vettä. Onneksi kuitenkin kävimme uimassa järvessä, jonka vesi oli huomattavasti lämpimämpää kuin altaan. Lapset nauttivat rannalla kirmailemisesta ja sorsien ihastelemisesta. Lempeillä järviaalloilla kelluessa ei allas harmittanut enää niin paljon.

Illallinen pitkän kaavan kautta ei myöskään onnistunut niin kuin haaveilimme. Serkukset eivät tunnu olevan mistään samaa mieltä, ja riita saatiin aikaiseksi niin trampoliinilla pomppimisvuorosta, saippukuplista kuin leffavalinnastakin. Kun toinen on tyttö, joka rakastaa kaikkea prinsessateemaista, ja toinen on poika, joka elää ja hengittää pokemoneja, on haastavaa löytää yhteistä säveltä. Lapset kävivät päivän loppupuolella niin ylikierroksilla, että ajattelimme laittaa jonkun lastenleffan Netflixistä rauhoittamaan tilannetta. Toinen halusi palavasti katsoa Pokemon-elokuvaa ja toinen Winxejä. Pienen väännön, uhkailun ja lahjonnan jälkeen onneksi tilanne lopulta rauhoittui niin, että molemmille mieleinen ohjelma löytyi, ja vanhemmat saivat hetken huokaista vapaana erotuomarin roolista.

Kaikesta sählingistä, kiukkukohtauksista ja pilvistä huolimatta juhannus oli kuitenkin ihana. Ehdimme saada vähän aurinkoa illalla, syödä savuohta ja kilistellä viinilaseja. Ehdimme vaihtaa kuulumisia ja suunnitella tulevaa. Spotify soitti jokaisen lempibiisejä, ja hetken tuntui kevyeltä. Juhannus oli siis sekä niitä kukkaseppeleitä, kukkapeltoja ja iloista mieltä, mutta myös mököttämistä, kaatuneita mehulaseja ja turhautumista. Täyttä lapsiperhe-elämää.

Miten sun juhannus meni? Toteutuiko suunnitelmat?

Päällä näissä kuvissa on Neulomon uusi Sointu-haalari, joka on rento ja miellyttävä päällä. Huoleton kesäasu, jonka saa asustamalla spimaan myös astetta hienompaan menoon. Minulla on koko XL. Mietin ensin yhtä kokoa isompaa, sillä haalari saa olla hieman löysä, mutta koska haalarin yläosa on ilmava ja lahkeissa on leveyttä, on itse asiassa aika kiva, että haalari on vyötäröltä hieman tyköistuvampi.

Psst! Jos kurkkaat mun korviin, niin niissä pilkahtaa myös jotain uutta! Kannattaa pysyä kuulolla, ja kurkata Kanto designin instaan, jos uudet supercoolit korva- ja kaulakorut kiinnostaa 😉

Lue myös: Minut valittiin Neulomon brändilähettilääksi! ja Neulomon Marika-tunika on jo klassikko

*haalari saatu osana Neulomon brändilähettiläskautta

perhe paivan-tyyli ystavat-ja-perhe
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *