Vaahteranlehtikranssi

Minnean muruja

Näin instassa ihastuttavan vaahteranlehtikranssin. Voi, miten kaunis! Semmoinen on saatava! Niimpä lähdin eilen kävelylle lähipuistoon keräämään materiaalia kranssia varten. Ja materiaaliahan riittää! Olin siinä kyykkiessäni ilmeisesti hauska näky, koska ohi kävellyt papparainen hymyillen huikkasi minulle, että "elä kerää kaikkia, jätä muutama toisillekin!".

Ensiksikin sanottakoot, että en ole käsityöihmisiä, ja askartelutaitoni ovat surkeahkot! Ilman miestäni tästäkään kranssista ei olisi tullut mitään. Muutaman tunnin äherryksen ja väkertelyn jälkeen sain kuin sainkin jotain kranssia muistuttavaa aikaiseksi! Ohjeen tähän kranssiin nappasin täältä. Mieheni sanoi, ettei hän muista, milloin viimeksi olisi nähnyt minun tekevän mitään käsitöihin viittaavaa. Olen niin ylpeä kranssistani! Tuolla se nyt komeilee ovenpielessä.

Kranssin tekoon tarvitset (kädentaitojen lisäksi): vaahteranlehtiä, metallilankaa, ohuempaa kukkasidontalankaa(minulla oli vain tavallista ompelulankaa) sekä jotkut leikkurit, joilla metallilangan saa poikki. Myös kärsivällisyys on plussaa.

Mieheni kieputteli minulle metallilangasta sopivan kokoisen ympyrän. Lankaa kannataa laittaa muutama kerros, jotta siitä tulee tukeva. Ympyrän muotoon sen saa helposti, esim. kiertämällä langan sopivan kokoisen ämpärin tai kukkapurkin ympäri.

Ohjeen mukaan yritin sitoa pyöräytellyistä lehdistä pienen nipun, mutta käyttämäni lanka ei varmaankaan ollut paras mahdollinen tähän hommaan. Tämä kieputtelu ja yhteen niputtaminen oli hankalin vaihe. Lehdet tuntivat aukeavan siinä vaiheessa, kun yritin sitoa niitä yhteen. Vinkkinä voisin sanoa, että ei kannata ahnehtia kuten minä, vaan niputtaa vain muutama lehti kerrallaan yhteen. Jotenkin tässäkin lopulta onnistuin, vaikka osa lehdistä aukesinkin. Lopputuloksessa auenneet lehdet eivät näyttäneet ollenkaan pahalta.

Lehtinippu köytetään kiinni renkaaseen. Tässäkin tavallinen lanka ei ollut kovin tukevan tuntuinen, ja melkein nappasin teippiä kaapista auvksi. Onneksi mieheni toppuutteli, etteivät ne lehdet teipilläkään pysy :) Laitoin tuota metallilankaa aina välillä pienen pätkän tukemaan viritelmääni.

Ja tadaa, valmis vaahteranlehtikranssi kaikessa komeudessaan!

Eikö tullut hieno? Oletteko tehneet vaahteranlehtikransseja, tai muita syksyisiä koristeita? Kommenttikenttään voi jättää omat vinkkinsä! Toki kaikki muutkin kommentit ovat tervetulleita!

Värikästä sunnuntaita!

 

P.s. Blogini löytyy myös instasta ja Bloglovinista!

 

 

Kommentit

Såfin (Ei varmistettu) http://lapsiparkki.blogspot.fi

Todella ihana! Pitää ehdottomasti testata. <3 Minä keräsin viime vuonna "syksyn isoon lasikulhoon". Kuulostaa eriskummalliselta, mutta siitä tuli tosi kiva. Kulhoon laitoin kaikkea kivaa ja värikästä luonnosta ja se oli minusta tosi kiva syysprojekti. Tuossa linkki jossa myös kuvia tästä ns. "syyskulhosta": http://lapsiparkki.blogspot.fi/2016/09/perjantaiprojekti-syksy-lasikulho...

Minnea
Minnean muruja

Tosi kaunis, ja hauska idea! Tuohon kulhoon mun taidot riittää :D

Oi miten ihana kranssi <3 Minusta tuntuu, että omat askartelutaidot on niin heikot, etteivät riittäisi tuohon! :D

Minnea
Minnean muruja

Tämä oli vähän kinkkinen, mutta onneksi mies auttoi :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.