Vinkki: Tunnelmalliset jäälyhdyt ilmapalloista

Minnean muruja

Se on viimein joulukuu! Nyt voi hyvällä syyllä päästää jouluintoilun valloilleen. Tässä sairastupaa kotona pidellessä on ollut aikaa ideoida niin joululahjoja kuin viikonlopun pikkujoulujakin. Tykkään kovasti kaikista valoista ja kynttilöistä näin pimeänä vuodenaikana.

Kun taapero on vedellyt pitkiä päiväunia, olenkin askarrelut takapihalla jäälyhtyjen parissa. En enää muista, missä näin tämän kivan idean, mutta pakkohan sitä oli testata! Jos kivan pyöreät jäälyhdyt innostavat, niin tässäpä selostus, mitä tein.

Tarvitset ilmapalloja, vettä ja pakkasta.

Laitoin ensin kaksi vähän pienempää vedellä täydettyä ilmapalloa lumihankeen testimielessä. Myöhemmin illalla täytin kaksi ilmapalloa vähän isommaksi, ja mies viritteli ne muoviämpäreihin pystyyn. Hyvä kipakka pakkanen nopeuttaa jäätymisprosessia. Meillä taisi pakkanen huidella noin 5-8 aseteen välillä, joten jäätyminen oli hitaampaa. Isommat pallot ovat edelleen jäätymässä.

Aamulla kävin kurkkaamassa, mitä yön aikana oli tapahtunut. Ja pallot näyttivät olevan juuri sopivia, koko pyöreydeltään jäässä, mutta vielä vettä sisällä. Sitten ei muuta kuin saksilla pallo rikki, ja veitsellä reikä lyhtyyn. Valitettavasti huidoin vähän liian innokkaasti, ja toisesta lyhdystä lähti vähän liian iso palanen, mutta eipä se haittaa. Mielestääni näistä tuli tosi kivoja :)

Mitäs sanotte? Pääsekö ilmapallolla tehty jäälyhty testaukseen?

Tunnelmallista viikonloppua!

Kommentit

hyvaaruokaa
Hyvää ruokaa

Tunnelmalliset kuvat. Ja kivan näköiset nuo jäälyhdyt.

Minnea
Minnean muruja

Kiitos paljon :) Kiva testailla erinlaisia juttuja, varsinkin tämmöisiä helppoja ja halpoja. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.