DIY: Kahvi-karitevoi -kasvonaamio

Tässä julkaisussa esittelen tapani tehdä itselleni kasvonaamiota ja yhden ohjeen. Tapa on hyvin yksinkertainen, koska teen naamioni itse kotona. Monesti kodin keittiöstä löytyy aineita, joilla pääsen kasvonaamiossa (ja hiusnaamioissakin) pitkälle.

Esittelen seuraavaksi yhden kehittelemäni kasvonaamion, kutsukaamme sitä Kahvi-karitevoi -naamioksi. Kyseinen naamio tekee ihosta aivan uskomattoman pehmeän; kiitos erityisesti kahvin kuorinnan ja e-vitamiinin ja karitevoin (=sheavoi, raffinoimaton), jotka tässä naamiossa yhdistyvät, unohtamatta tietenkin laavasavea, joka puhdistaa ihon epäpuhtauksia.

Kahvi-karitevoi -naamio

 • Karitevoita (=sheavoi) noin 1-2 rkl
 • Kahvia 2-3 rkl
 • Savea oman ihotyypin mukaisesti (esim. laavasavi soveltuu kaikille ihotyypeille, mutta parhaimmillaan sopii rasvaiselle- ja epäpuhtaalle iholle. Keltainen savi (Illite) taas sopii parhaiten herkälle iholle). Itse käytin tällä kertaa laavasavea, jota on kuvassakin
 • Hieman kädenlämpöistä vettä
 • E-vitamiinia 10-20 tippaa
 • Halutessaan jotain eteeristä öljyä (kahvi kyllä antaa itsessään jo hyvän kahvisen tuoksun).

Kannattaa sekoittaa ensin keskenään kahvi ja savi. Tämän jälkeen näihin kädenlämpöisen veden avulla ”mössätä” karitevoi. Lopuksi sitten e-vitamiini.

Annan naamion olla yleensä joko saunan ajan kasvoilla tai muuten ehkäpä 15-20 min. Luonnon aineita ovat kaikki, joten mitään todella pahaa ei pitäisi päästä käymään. Sheavoi toki on melko rasvaista, mutta se takaa todella pehmeän ihon, kun naamion pesee pois. Alhaalla kuva kun ”mössään” sheavoita kahviin ja laavasaveen.

Kahvi tuo naamioon paitsi ihanan tuoksun, sen tarkoitus naamiossa on myös kuoria ihoa. Kun hierot naamiota kasvoillesi, kahvinporot myös kuorivat ihoasi. Sama muuten toimii hiuksiin, eli ennen hiuspesua voi laittaa kahvinporoja hiuksiin ja hieroa niiden avulla päänahkaa; tuntuu hyvältä, mutta tämä kannattaa tehdä ennen siivouspäivää, koska puruja huuhtoutuu helposti veden mukana kylppärin lattialla. Kahvin kerrotaan myös tuovan hiuksiin kiiltoa.

Laavasavea on mahdollista myös käyttää niin kasvo- kuin hiusnaamioissakin. Laavasavi käy siis kaikkiin ihotyyppeihin, mutta erityisesti epäpuhtaan ihon hoitamiseen, koska se tasapainottaa ihoa. Savi meinaa sitoo likaa ollen kuitenkin hellävarainen iholle.

Ihonhoidosta lukiessa ei voi välttyä e-vitamiinin peräänkuuluttamiselta. Erityisesti jos on kuiva iho, on e-vitamiini tärkeä ainesosa. Se on antioksidantti, joka kosteuttaa ihoa ja suojaa esimerkiksi ihon vanhenemiselta. Jos huulet ja kynsinauhat ovat kuivat, kannattaa niihin kokeilla myös e-vitamiinia.

kauneus diy oma-elama iho
Kommentit (2)
 1. Ihana vinkki, kiitos Sinulle <3
  Oon viime aikoina ollut tosi kiinnostunut etsimään näitä DIY-vinkkejä. Olis kiva tietää miten iho reagoi pidemmän päälle kun kuorinnat ja naamiot tekeekin luonnollisesti. Täällä oli tosi hyviä vinkkejä myös: https://beautydays.fi/luonnollista-ihonhoitoa-kotona-kolme-tehokasta-tee-se-itse-kasvonaamiota/ ! Hauska kuulla että kahvi voi tuoda myös jopa hiuksiinkin kiiltoa, pitäisipäs ottaa testiin!
  Kivaa päivää sinulle!

  1. Kiitos ja todella mukava kuulla, että vinkki auttoi 🙂 Suosittelen kokeilemaan kahvia hiuksiin. Se tuntuu aluksi oudolta ja on sotkuistakin, mutta ehdottomasti suosittelen kokeilemaan.
   Ihanaa alkavaa viikkoa sinne 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *