Geenitesti kertoo, millainen harjoittelu on itselle tehokkainta (+ alekoodi!)

Kaupallinen yhteistyö: Evogenom

Geenit vaikuttavat meihin ihmisiin monellakin tapaa, kuten tiedämme. Ne eivät tietenkään ole meistä ihmisistä koko totuus, mutta antavat tiettyjä valmiuksia elämäämme sekä myös esimerkiksi urheilusuorituksiimme. Sain ilon tehdä yhteistyötä Evogenomin kanssa ja pääsin testaamaan heidän Sport -geenitestiä, joka onkin heidän laajin geenitesti. Ja mikä parasta, mikäli sinuakin kiinnostaa tällainen geenitesti, on postauksen lopussa huikea alennuskoodi!

TESTISTÄ

Sport – geenitesti kertoo tuloksesi pelkästään geenien osalta, eikä siis ota kantaa elämäntapoihin, ympäristötekijöihin, liikunnallista harjoittelutaustaa tai mahdollisia sairauksia. Testi antaa sinulle perustietoa, miten kehosi toimii luontaisesti perimäsi ansiosta ja millaisia erilaisia mahdollisuuksia sinulla on. Geenitesti siis toisin sanoen määrittää enemmän mahdollisuuksiasi, kuin tämän hetkistä tilannettasi. Testi sopii erityisesti urheilijoille ja aktiiviliikkujille. Sport testi on Evogenomin laajin geenitesti, ja se sisältää kaikki geenitestien osa-alueet sekä urheilijaprofiilin.

Tulosten valmistuessa, esitetään tulokset raporttina, jossa ne ovat merkitty palkkeina ja tästä saa katsottua kätevästi oman ”datansa”. Testi antaa todella kattavasti tietoa, mutta jotain esimerkkeinä mainitakseni: kestävyydestä, perinnöllisestä hapenkäyttökyvystä, palautumisesta, unesta, painonpudotuksen helppoudesta, metabolisen oireyhtymän esiintymisestä, perusaineenvaihdunnasta, persoonallisuudesta  jne. Tässä oli esimerkkeinä vain hyvin pieni osa mainittuna, ja Evogenomin sivuilta löytyy kattavampi paketti tietoa, mitä kaikkea geenitesti mahdollisesti kertoo.

Tulen tekemään itse ehdottomasti myös omista tuloksistani uuden erillisen postauksen, joten myös silloin on mahdollista saada lisätietoa tuloksista. Ja hei, jos jokin näissä minun tulevissa tuloksissa erityisesti kiinnostaisi tietää, niin kannattaa kysäistä nyt kommenttikentässä – pyrin sitten kirjoittelemaan ja kertomaan testistä ja sen tuloksista toiveidenne mukaan 🙂

MITEN GEENITESTI TEHDÄÄN?

Geenitesti on todella helppo tehdä, sillä testin saa suoraan omasta postilaatikosta sisälle kotiin. Pakkauksen mukana tulee suomenkieliset käyttöohjeet, näyteputkilo sekä suppilo, jolla syljen saa helposti putkeen. Lisäksi mukana on testin palauttamista varten tarra, josta on postimaksu jo maksettu. Tosi simppeliä siis.

Homma toimii siten, että ensin tulee olla syömättä, juomatta, tupakoimatta tai ilman purkkaa 30 minuuttia ennen näytteen antamista. Helpoten tuon testin tekeminen onnistuu aamulla herättyä, niin ei tarvitse laskea ja pohtia, onko syönyt tai juonut jotain puoleen tuntiin 🙂 Tämän jälkeen kierretään näyteputkilon korkki auki ja kierretään tilalle suppilo. Suppilon avulla sylkeä syljetään suppiloon 2 cm verran. Putkilossa on valmiina stabilointiainetta 2 cm, eli yhteensä näytettä tulee 4 cm korkeudelle.

Viimeiseksi otetaan suppilo pois, kierretään korkki huolellisesti takaisin kiinni näyteputkiloon sekä ravistetaan putkea, jotta stabilointineste sekoittuu sylkeen kunnolla. Tämän jälkeen tarvitsee ainoastaan pakata näyte takaisin tulleeseen pakettiin ja viedä postilaatikkoon.

Kuvassa ylhäällä putkilon pohjalla on stabilointiaine. Tässä kohtaa olen asettanut suppilon valmiiksi, mutta en vielä antanut sylkinäytettä.

Geenitestin tulokset tulevat 4-8 viikon sisällä siitä, kun näyte on saapunut Evogenomille. Itse vein näytteeni postin kuljetettavaksi muutama päivä sitten, joten tällä hetkellä vielä odottelen tuloksiani. Kun saan ne, niin kuten ylempänä kirjoitin, haluan ehdottomasti julkaista teille tuloksiani sekä kokemustani tästä geenitestistä, sekä millaisia mahdollisia ajatuksia tämä minussa herätti 🙂

ALENNUSKOODI

Kuten tekstin alussa kirjoitin, niin Evogenom tarjoaa myös teille lukijoille loistavan tilaisuuden kokeilla tätä testiä, ja saada samalla lisätietoa itsestä, omista geeneistään suhteessa mahdollisuuksiin liikunnallisesti. Testillä saa myös kattavaa tietoa, mitkä lajit ovat geneettisesti itselle hyviä.

Koodilla MIIASPORT saat nyt geenitestin nyt Evogenomin verkkokaupassa huikeaan hintaan 190 EUR (norm. 295 EUR. Säästät 105 euroa). Koodi on voimassa: 18.2.-28.2.2021.

Jäämme siis odottamaan testin tuloksia, ja palaan niihin uudella postauksella viipymättä, kun saan tulokset! 🙂  Ihanaa loppuviikkoa!

-Miia

Kommentit (3)
 1. Kiva olisi testata, mutta on alennuksenkin kanssa niin kallis, että itsellä on tuolle rahalle parempaa käyttöä 🙁

 2. Mihin tuon geenitestin toimivuus perustuu?

  1. Hei ja kiitos hyvästä kysymyksestäsi! 🙂

   Geenitesteissä Evogenom käyttää uusinta NGS -teknologiaa. Evogenomin verkkosivuilta löytyy (https://evogenom.com/teknologia/) tietoa teknologiasta, jolla testit toimivat. Testeissä siis käytetään ns. ”high-throughput” -sekvensointia (suuritehoista), joka lukee yli 700 000 datapistettä perimästäsi ja tuotteen mukaan analysoi niistä tuhansia merkityksellisiä raporttiasi varten. High-throughput -sekvensointi on uusimman sukupolven geeniteknologiaa, jonka avulla Evogenom tarjoaa kattavat ja luotettavat geenitestit. Tämä on eräänlainen screenaus, josta itse en valitettavasti osaa avata sen tarkemmin.

   Nopealla Googlettelulla löysin kuitenkin paljon materiaalia, jos englannin kieli vain taittuu (esim. Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/High-throughput_screening). Eli mikäli kiinnostuit aiheesta ja teknologiasta, niin tietoa näyttäisi olevan saatavilla 🙂 Niin ja sen voisin vielä mainita, että halutessaan Evogenomilta voi tilata raakadatan. Raakadata on valitun analyysin kokonainen, satoja tuhansia datapisteitä sisältävä jalostamaton analyysikohtainen datapaketti omasta DNA:sta.

   Toivottavasti tästä vastauksesta oli apua 🙂 Mukavaa viikkoa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *