Mitäpä jos joisitkin maailman parasta kahvia – vähemmän, mutta laadukkaammin? (+Alennuskoodi)

Kaupallinen yhteistyö: Kaffa Roastery

Sää viilenikin helteistä kerta heitolla. Viilenevä sää tietää eittämättä sitä, että syksy alkaa lähestyä, vaikka toki uusi lämpöaaltokin on vielä mahdollinen näin elokuussa 🙂 Kuitenkin tosi seikka on, että myös koulut pärähtävät ainakin piakkoin käyntiin ja lomalaisilla on kesäloman jälkeen paluu töihin.

Sain ilon testata Kaffa Roasteryn Bushoki sekä Lempeä voima –kahveja, josta haluankin kertoa teille tässä julkaisussa tarkemmin, koska innostuin itse aivan todella tästä yrityksestä ja näistä kahveista. Jutun lopusta löytyy myös hieman tietoa kätevästä kestotilauksesta sekä alennuskoodi. Nyt kun monella kesälomat alkavat pikkuhiljaa olemaan lusittuina, mikäpä muu kuuluisi suomalaiseen opiskelu- ja työelämään yhtä suurena osana, kuin kahvi?

Me suomalaiset nimittäin juomme kahvia eniten tässä maailmassa ja Kaffa Roastery haastaa meitä kysymällä, että entäpä jos joisimmekin maailman parasta kahvia?

Kaffa Roastery on saanut alkunsa, kun Helsinkiläinen Svante opiskelukavereineen löysi (kahvi-ihmisten onneksi) rakkauden kahviin reilut kymmenen vuotta sitten. Kaffa Roasteryn missiona on ollut alusta pitäen ollut muuttaa kahvikulttuuria sekä rohkaista meitä suomalaisia juomaan kahvia vähemmän, mutta laadukkaampana. Miettikää muuten, että tällä opiskelijaporukalla ensimmäisenä paahtimena oli käytössään popkorni –kone. Mutta eikös kaikki hyvät jutut ole maailman historiassa alkaneetkin vastaavilla tavoilla; kun intohimoa aiheeseen löytyy, keinot kyllä keksitään!

Kaffa Roasteryn kahvit saapuvat kivoissa, jopa hauskoissa pakkauksissa kirjelähetyksinä ja mahtuvat tulemaan suoraan postilaatikosta. On hyvin vaivatonta saada kirjelähetyksenä vastapaahdettua kahvia suoraan kotiin, etenkin kestotilauksella, jolloin ei tarvitse murehtia kahvin loppumista. Ja kyllähän tuollaisen kahvipaketin saapuminen ilahduttaa, kun se putoaa suoraan postiluukusta sisälle ”yllätyksenä” 🙂

Molemmat maistamani tuoreet kahvit olivat jo ensimmäisellä maistamiskerralla todella nautinto. Ymmärsin nopeasti, miksi Kaffa Roastery rohkaisee juomaan vähemmän, mutta laadukkaampana kahvin. Olin todella positiivisesti yllättynyt Kaffa Roasteryn kahvien mausta. Aamuisin oli todella luksusta saada hyvää (ja en voi liikaa hehkuttaa vastapaahdettua!) kahvia.

Bushoki oli omille makunystyröilleni enemmän ”lempeän” makuinen, ehkäpä siksi, koska sen makuvivahteissa on luumua, aprikoosia ja tummaa viinirypälettä. Tästä tuli uusi kahvisuosikkini kerta heitolla! Lempeä voima on omaan makuuni hieman vahvempi, mutta ei tosiaan huono sekään. Kahvipaketeissa on muuten hauskaa se, että sieltä ilmenee paahtajan nimi sekä se, mikä biisi on paahtaessa soinut. Tosi kivoja pieniä yksityiskohtia!

Oma huomioni kiinnittyi Kaffa Roasteryn suomalaisuuden, kestotilauksen helppouden sekä hauskan tarinan lisäksi myös Kaffa Handshakeen. Kaffa Handshake tarkoittaa nimensäkin mukaisesti todella sitä, että Kaffalaiset käyvät henkilökohtaisesti kättelemässä kaikkia toimittajia. Kaffa Handshake on siis lyhyesti sanoen sopimus reiluudesta, asianmukaisista työolosuhteista sekä ympäristöstä huolehtimisesta. Nämä asiat ovat itselleni tärkeitä, mitä kahviin tulee, kuten varmasti myös monelle muullekin 🙂

Kaffalaisten vastuullisuus vakuutti minut, sillä heidän kahvinsa ovat 100 % läpinäkyviä. Luin heidän käyvän tapaamassa viljelijöitä henkilökohtaisesti, tutkimassa tilojen ja osuuskuntien toimintaa sekä sopimassa erilaisista ehdoista (esimerkiksi, että työntekijöille maksetaan ainakin alueen minimipalkka, kaikki työ on eettisesti kestävää; eli ei lapsityövoimaa tai pakottamista työhön). Nämä kaikki ovat niin tärkeitä asioita, erityisesti kun ottaa huomioon, kuinka paljon kahvia itsekin kuluttaa. Sitä nauttii kahvia enemmän levollisin mielin, kun tietää, että sen tuottaneilla työntekijöillä on ollut inhimilliset työolot ja heidän työtään arvostetaan ihan aidosti.

Kaffan kestotilauspalvelu on suhteellisen uusi juttu, mutta seuraavaksi pääset kuulemaan siitä tarkemmin. Kestotilauspalvelu mahdollistaa vastapaahdetun kahvin toimitettuna suoraan kotiisi. Kestotilaajana saa valita, haluaako kahvia kerran kahdessa viikossa vai kerran kuukaudessa – täysin oman maun mukaan tai miten kahvia kuluu ja montako kahvista nauttijaa taloudessa on 🙂 .

Koodilla MUAH19 saat nyt kahden kuukauden kahvit kestotilauksella puoleen hintaan (-50 %)! Koodi toimii vain uusiin kestotilauksiin ja on voimassa 31.8.2019 saakka.

Kaikille opintojen pariin palaaville tai lomalta töihin palaaville toivotan ihania ja kahvin täyteisiä päiviä!

Ps. Pienenä vinkkinä heille, jotka haluavat nukkua muutaman minuutin pidempään: työ- tai koulumatkalle saa herkullista kahvia ja luksusta aamuunsa ottamalla kahvia take away -kupilla mukaansa!

hyvinvointi hyva-olo ruoka-ja-juoma vastuullisuus
Kommentit (2)
  1. Oii, tähän täytyykin tutustua!

    1. Kyllä kannattaa! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *