Syksyn kuulumisia

Moikka!

Ajattelin kirjoittaa tähän väliin pienen kuulumis -postauksen. Sen tiedättekin, että sain työpaikan syksyn alussa Helsingistä ja muutin tänne. Minulla oli muuton ja uuden työn aloituksen välillä reilu kolme viikkoa tutustua Helsinkiin ja kerroinkin tuolloin Suosikki rauhoittumispaikkani täällä.Ja että Uusi koti alkaa tuntua pikkuhiljaa kodilta (tuolloin oli kuitenkin vielä muutama laatikko purkamatta; nyt sekin on ollut hoidettuna jo jonkin aikaa).

Se, mistä olen unohtanut mainita kokonaan on se, että valmistuin reilu kuukausi sitten kauppatieteiden maisteriksi! Eli opinnot Vaasassa on nyt 100 % suoritettuna! Samaan aikaan, kun valmistuin, se oli iso JEEEEE, mutta myös hieman Eiii. Jää ikävä kauppatieteiden opiskelua ja myös tietyllä tavalla Vaasaa, vaikka olenkin kotiutunut tosi hyvin tänne Helsinkiin. Viime viikonloppuna olin kuitenkin Vaasassa moikkaamassa siellä asuvia ystäviäni.

Voisin ehkä sanoa muutaman sanaisen niille, joita kiinnostaa kauppis tai on jo tiedossa sinne pyrkiminen. Ensimmäinen asia on, että sinusta ei tule bisnesasiantuntijaa automaattisesti (tämä pätee varmasti moneen muuhunkin tutkintoon), vaan koulutuksen lisäksi se vaatii yleistä kiinnostusta talouteen ja ajankohtaisiin ilmiöihin. Ilmiöillä tarkoitan muitakin uutisia, kuin pörssiuutisia. Usein muutkin uutiset ovat jollain tavalla kytköksissä talouteen, joten uutisen ja talouden yhdistäminen on tärkeää. Maisterivaiheen kurssit ovat osa haastavia (riippunee pääaineestakin), mutta kaikesta kyllä selviää. Jos muutkin ihmiset ovat selvinneet, niin aivan varmasti sinäkin. Varmasti jokin tentti tulee jossain kohtaa reputettua arvosanalla 0, mutta sitten vain uusimaan!

KTM tutkintoa pidän itse hyvänä tutkintona: se on pätevä moneen, vaikka ei suoraan valmista johonkin tiettyyn. Tässä on plussansa ja miinuksensa. Ei ole yhtälailla selvää urareittiä, kuten esimerkiksi lääkäreillä. Toisaalta, pystyt itse vaikuttamaan uraasi – jopa muuttamaan sitä halutessasi, sillä osaamisesi voidaan katsoa pätevän melko laajasti. Ehkä yhteenvetona: jos talous kiinnostaa ja ei ole selkeää, mitä haluat tehdä, mutta mahdollisesti jotain talouteen liittyvää: kauppis on hyvä vaihtoehto. Pääaineita on kauppatieteiden osalta useita; ainakin yritysjuridiikkaa/talousoikeutta, henkilöstöjohtamista, markkinointia, laskentatoimea, kansainvälistä, kansista… Eli vaikka jos markkinointi ei ole juttusi, ei sinun maisterivaiheessa tarvitse olla missään tekemissä markkinoinnin kanssa 🙂

Uusi työ on lähtenyt myös hyvin käyntiin ja olen edelleen tyytyväinen siihen, että otin keväällä Loparit. Hyppäsin tuntemattomaan, mutta se riski näin jälkikäteen kannatti: en palanut loppuun, sain gradun tehtyä, muutin Helsinkiin ja olen työpaikassa, jonne on aamuisin kiva mennä ja lisäksi on mahdollisuus tehdä etänäkin. Työ itsessään on mielenkiintoista. Elämässä menee siis kevään vastoinkäymisten jälkeen nyt hyvin. Kiinnostaisiko tällainen ”tarkempi” postaus burn outin partaalla olemisesta ja kuinka olen nyt täynnä energiaa? Lyhykäisyydessään voisin todeta, että: kuuntele itseäsi ja tee kuten sydämesi sanoo (mutta ei tyhmän rohkeasti).

Syksyni on ollut aika kiireinen ja nyt oikeastaan on ensimmäinen viikonloppu, kun olen ihan vain kotona. Koirani tuli myös luokseni (on ollut vanhemmillani hoidossa kiireisyyteni vuoksi). Mutta aivan ihanaa olla vain kotona. Tästä pitäisi tulevat viikonloput muutenkin olla hieman rauhallisempia, joten kirjoittelen tänne taas ahkerammin, kun olen saanut syksyn suurimmat asiat nyt ohitse.

Miten teidän syksyt ovat lähteneet? Oletko syksyllä enemmän väsynyt vai energinen?

Kommentit (2)
 1. Tosi kiinnostavaa lukea kauppisjuttuja, kun sinne itsekin on tähtäämässä 🙂 Juuri siksi se kiinnostaa kovasti, koska se mahdollistaa niin moneen.

  Kysymykseesi vastaten, aika väsynyttä meininkiä on meinannut tämä alkutalvi olla. Mutta ei se auta kuin koittaa jotenkin raahata itsensä tämän vaiheen yli 🙂

  -Writtenbyjerina

  1. Heippa ja kiitos kommentista!

   Kauppis on hyvä valinta ja tsemppiä pyrkimiseen. Muista, ettei se kuitenkaan lopulta ole rakettitiedettä (vaikkei aina siltä tunnu, heh). Minulle tämä syksy on ollut jotenkin poikkeuksellisen energinen, mutta se saattaa johtua juurikin siitä että tapahtuu paljon ja kaikkea! Eiköhän tämä tästä, tarpeeksi D-vitamiinia ja kunnon yöunet öihin, taas mene ja kääntyy valoisaksi kevääksi 🙂

   Ihanaa sunnuntaita!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *