Kesäkumibiisissä tytötkin tahtoo seksiä

Kesäkausi on nyt avattu, sillä uusi Kesäkumibiisi raikaa radiossa! Vuoden 2017 kappale, nimeltään Tyynysotaa, on monella tavalla tosi virkistävä tapaus. Tarttuvan biisin takana on nimittäin neljä nousevaa, nuorta naispuolista artistia: Nelli Matula, Vilma Alina, Sini Yasemin ja Ida Paul. Nämä neljä naista ovat sekä säveltäneet että sanoittaneet biisin, ja hauskan musavideon on ohjannut Viivi Huuska. Tässä on tyttöenergiaa!

Pidän älyttömän siistinä sitä, että naiset pääsevät vihdoin framille kesäkumikamppiksessa, aiempien vuosien biisit kun ovat olleet varsin miesvoittoisia. Wikipediasta 22 kesäkumibiisin listalta naisia saa melkein hakemalla hakea: vuoden 2009 kappaleen esitti Haloo Helsinki, mutta sitä edeltäviä, naisten fronttaamia kappaleita varten pitää palata taaksepäin aina vuosiin 2004 ja 2005 asti, jolloin biiseistä vastasivat Tiktak ja PMMP. Näitä paria poikkeusta lukuunottamatta naiset ovatkin päässeet mukaan lähinnä fiittaamaan, kuten Venior viime vuoden biisissä ja SAARA vuonna 2015.

Kortsut ovat kuitenkin ihan kaikkien asia, ja niinpä ääniä tarvitaan enemmän. Nuoret naiset ovatkin juuri sitä, mitä tämä kampanja tarvitsi! Nämä tytöt eivät myöskään häpeile puhua seksistä suoraan, klassisella kesäkumiasenteella: Tuu koittaa onko sulla saumaa / Vedetään niin et jouset laulaa. Nytin haastattelussa artistit kertoivatkin, että heille on tärkeää, että naiset ovat biisissä aktiivisia toimijoita eivätkä pelkkiä objekteja. ”Mimminä voit olla ihan yhtä ehdottelevassa ja seksiä hakevassa asemassa kuin mieskin. Me saadaan haluta ja olla sinut oman seksuaalisuuden kanssa”, julisti Nelli Matula haastiksessa. ”Välillä tuntuu, et kun nainen on sinut oman seksuaalisuutensa kanssa, se on jotenkin hätkähdyttävää.” Respect, mimmit!

Tällä viikolla käynnistynyt, Väestöliiton, YleX:n, Punaisen Ristin, Syöpäjärjestöjen ja Sotilaskotiliiton yhteistyössä toteuttama Kesäkumi-kampanja jakaa kesän aikana yhteensä 170 000 kesäkumia erilaisissa tapahtumissa ja festareilla. Tämän lisäksi varusmiehille tullaan jakamaan 30 000 Lomakumia. Kampanja on kenties yksi lempiasioitani ikinä, ja iloitsen joka ikinen vuosi siitä, että meillä on Suomessa jotain näin hienoa. Kumeja kansalle!

Ja sitten vaan… tyynysotaa!

 

Jos haluat popittaa lisää kumimusaa, jatka lukemista:Kesäkumibisi 2016: Stay awakeKesäkumibiisi 2015: VauvojaKesäkumibiisi 2014: KesärenkaatKesäkumibiisi 2013: Jossu

 

seuraa blogia myös Facebookissa ja Bloglovinissa.

Kommentit (4)
 1. Larissa Aleksandra
  4.6.2017, 20:18

  No nyt! Enpä ollut edes kiinnittänyt huomiota siihen että Kesäkumibiisit ovat tosiaankin yleensä olleet miesten tekemiä, mutta tuleehan tästä heti ihan eri fiilis kun tytöt pääsevät ääneen. Hyvä asenne näkyy heillä haastattelun perusteella olevan!

  1. Todellakin! Tässä ihan herää usko tulevaisuuteen, kun kuulee näin tiukkaa settiä nuorten mimmien suusta. Kyllä tää vielä tästä!

 2. Eikös se jokunen vuosi hoilattu panisin kappale ollut naisduon esittämä? Vai oliko se edes kesäkumibiisi?

  1. Totta, niinpä olikin! Kyseessä siis vuoden 2012 kesäkumitunnari, jonka esitti DUO. Meni meikältä jotenkin ihan ohi – ehkä siksi, ettei tuosta bändistä ole kai sittemmin kuultu. Mutta nyt voidaan tosiaan lisätä listalle vielä yksi naisten esittämä biisi.

   Piti ihan verestää muistoja YouTubessa… Ja on muuten harvinaisen vaivaannuttava tunnelma tällä musavideolla!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *