Kevätretki Tanskan länsirannikolle

Kuten ehkä muistattekin, vietettiin pääsiäistä Tanskan länsirannikon roadtripin merkeissä. Retki on ollut meidän to do -listalla pitkään, ja F on potenut vuosien ajan kroonista huonoa omaatuntoa siitä, ettei oo järkännyt turreilureissuja ympäri mun uutta kotimaata. (Minkäs se sille voi, että aina kun loma koittaa, tahdon lähteä esimerkiksi Italiaan eikä mua oo saanut kotimaanmatkailemaan kirveelläkään.) Meillä oli ihana loma! Aurinkoinen, tuulinen ja rento. Sen lisäksi, että mieli lepäsi ja kameran rulla täyttyi tasaiseen tahtiin, mä myös opin yhtä sun toista matkakohteestani. Esimerkiksi nää:

Me ollaan laiskoja lomailijoita, uskottaispa jo. Sen sijaan, että vietettiin matkamme kolme yötä kahdessa eri paikassa, meille sopivampi konsepti ois ollu vaan parkkeerata syrjäiseen mökkiin koko ajaksi ja tehdä fiiliksen mukaan päiväretkiä yhdestä tukikohdasta käsin.

Tanska on kaunis maa. Aina ei kannata lähteä merta edemmäksi kalaan.

Paras tapa kokea Tanskan länsirannikko on vaan ajaa tai pyöräillä sitä pitkin ja antaa alueen yllättää. Parhaat kohteet, kuten Rubjerg Knuden hiekkaan peittyvän majakan ympäristö, tulivat vastaan ihan sattumalta kun ajeltiin kohteesta A kohteeseen B.

Silmiä kurittava rannikkotuuli ja raikkaassa ulkoilmassa samoilu väsyttää, varaa siis aikaa myös lomapäikkäreille.

Vaikka turistioppaat kuinka kutsuisivat sitä must see -nähtävyydeksi, älä vaivaudu Skagenin pohjoisimpaan kärkeen. Ellei satu ihmismassat ja kaikin puolin karsea meininki kiinnostelemaan. Tai mee sinne kuudelta aamulla, ehkä se ois siihen aikaan kaunis.

Mene sen sijaan Skageniin, se on todella kaunis pieni kaupunki keltaisine taloineen ja kalaravintoloineen. Pue kivat vaatteet tai kampaa hyvä ihminen ainakin hiukset, koska Skagenissa viihtyy Tanskan kerma ja tunnet olosi rupupetteriksi muuten.

Syö seafoodia all day every day.

Majakat on todella fotogeenisia,ootteko huomanneet? Pyri bongaamaan niitä mahdollisimman monta.

Jos tahdot kokea jotakin todella eksoottista, suuntaa kylmäksi Havaijiksi itseään tituleeraavaan Klitmølleriin. Syö siellä lettuja, mutta älä lankea laillani ylihinnoiteltuun poke bowliin.

Budjetoi lomapäiviin aikaa myös lukemiselle. Meri-ilmassa (ja seafoodin ahmimisen jälkeisessä raukeudessa) on jotain sellaista, mikä sopii tosi hyvin yhteen tyynyjen, peittojen ja hyvän dekkarin kanssa.

Älä pelkää huonoa säätä. Tanskan länsirannikon kaltainen jylhä kaunotar on sitä upeampi, mitä kamalampi ilma on. Meitä melkein harmitti, että koko ajan paistoi aurinko, koska voitiin kuvitella miten upealta meri, rannat ja vähän aavemaiset majakat ois näyttäneet myrskyssä. (Ja miten ihanaa just silloin ois ollut lukea niitä dekkareita sängyssä.)

Mulle jäi reissun jälkeen se kutkuttava fiilis, että lisää tarttisi saada. Haaveilin kesämökistä meren äärellä ja lähimatkailusta, yksinkertaisesta elämästä ja siitä että löytää paikan josta ei hingu aina loman tullessa pois. Rakastuin vielä lisää Tanskaan ja tuli onnekas olo, että saan asua täällä mun tanskalaisen dream guyn kanssa – ja että me kohta puoliin muutetaan sinne rannikolle.

Facebook | Bloglovin | Instagram

Kommentit (3)
  1. vilhelmiina
    11.6.2019, 21:00

    <3, koska Tanska!

  2. Itse kävin Tanskan roadtripillä Skagenin pohjoisessa kärjessä vähän ns. ”vahingossa” vasta joskus klo 22-23 aikoihin vähän ennen auringonlaskua ja se paikka oli silloin maaginen, koska oltiin melkeinpä ainoat ihmiset siellä. Se kuuluisa Skagenin valo oli silloin täydellinen. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *