Köpiksen kivoja vintageliikkeitä

Tiedättekö mitkä on aina hukassa, kun niitä kaipailee? Söpöt, pienet vintageliikkeet.

Ei löydy. Ei mistään. Tai ehkä yksi sattuu tulemaan vastaan, mutta tietäähän sen, että 99% niiden valikoimasta on aina ihan ihmeellistä sekoilua, eli kyllä muutamassa täytyy ainakin käydä.

Tässä siis mun Köpis-suosikkeja nimenomaan sisustushankintoja silmällä pitäen, vaatteita ja muutakin sälää toki osasta löytyy. Oon tehnyt näissä kivoja löytöjä. Ja mä ainakin rakastan vintageliikkeissä kiertelyä ja ihmettelyä, vaikken mitään sillä kertaa ostaisikaan (lausahdus, jota en koskaan oleta poikaystäväni ymmärtävän).

 

IMG_8713.JPG

 

Sankt Hans Gade Antik (Sankt Hans Gade 12)

Naapurustossa on useita kiinnostavia vintageliikkeitä, mutta tää on mielestäni sympaattisin, valikoimaltaan ehkä paras ja hinnoiltaan kohtuullinen.

Helsingissä pelotti astua sisään antiikkiliikkeiksi itseään kutsuviin puljuihin, niissä aina tunsi omistajan arvioivat silmät selässään kun sydän pamppaillen hiipi helposti särkyviä kristalleja notkuvien hyllyjen välissä. Ja ekan hintalapun nähdessään teeskenteli, ettei tehnyt heti mieli huutaa ”oon liian köyhä tänne!”, tehdä uukkaria ja rynnätä Ikeaan.

Köpiksessä sama ei päde ollenkaan, täällä menee vastaavissa paikoissa arkisempi ”retro” ja arvokkaampi ”antiikki” iloisesti sekaisin. Ja myymälöissä on oikeesti mukava pyöriä.

Vintage 415 (Lybækgade 8)

Tää kauppa on mun uusi suosikki. Bonuksena tosi sympaattinen ja avulias omistaja, jonka kanssa jäin viimeksi pitkäksi aikaa suustani kiinni.

Ei ehkä kannata odottaa polkuhintoja, mutta toisaalta oon tehnyt hyviäkin ja tosi persoonallisia löytöjä.

 

IMG_8667.JPG

 

Retromania (Nørrebrogade 150)

Retromanian mainitsin jossain aiemmassakin postauksessa, mutta se ansaitsee päästä tälle viralliselle listalle. Liikkeestä löytyy kivoja retrohuonekaluja ja muuta sisustussälää. Täälläkin saa aina ihanan ystävällistä palvelua (muttei silleen ärsyttävän tyrkkyä).

Røde Kors Megastore (Fælledvej 4)

Okei Punaisen Ristin megastore ei ehkä kuulosta ”kivalta vintageliikkeeltä”, mutta se on kertakaikkiaan pakko ottaa mukaan tähän porukkaan. Ja siinä vaiheessa, kun oot käyttänyt neljä minuttia Sankt Hans Gadella, kuusi minuuttia Vintage 415:ssa ja kaksi minuuttia Retromaniassa, on kiva päästä myymälään jossa saa kulumaan vähän enemmän aikaa (etenkin jos eksyy kirjaosastolle, omg). Røde Kors Megastore on seikkailu! Monta kerrosta puikkelehtimista, yllätyksiä, nurkkia ja käytäviä. Etenkin kellarikerros on huikea kokemus.

Sisustus- ja muuta kotitavaraa täältä löytyy pilvin pimein, mutta myös vaateosasto on laaja. Ehdottomasti käynnin arvoinen paikka.

 

IMG_6505.JPG

 

Vintageliikkeiden kiertelyssä parasta on se, ettei koskaan tiedä mitä löytää – tai löytääkö mitään. Taskut on kuitenkin muutamaa erikoista näkyä tai kokemusta painavammat.

Viime kerralla eksyin yhteen suureen kellarimyymälään, jossa istui kaksi patajuopon näköistä iloista vanhempaa miestä tissuttelemassa ja vetämässä röökiä. Tavarasta suurin osa oli roinaa, mutta sain ilmaisen luennon (täydellisellä englannin kielellä tietenkin) alkoholin vaaroista ja muutaman muun hyödyllisen vinkin elämän varalle.

Jos muilla Köpiksessä pyörineillä tai pyörivillä on lisää kivoja vintagekauppavinkkejä, niin otan ilomielin vastaan 🙂

Here are some Copenhagen vintage stores I like (featuring Red Cross megastore).

FOLLOW NØRREBRO SUMMERS HERE:

FACEBOOK

BLOGLOVIN’

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *