Nørrebron salaiset sisäpihat

”Kultaaaaa, voit sä tulla mun kanssa kuvaamaan tota meiän sisäpihaa? Etten mä vaikuta psykolta.” ”No EN.”

Ei se mitään, menin ja kuvasin silti. Ja näytin varmaan juurikin joltain ihmeen puskastalkkerilta, joka on päässyt livahtamaan taloyhtiön porteista sisään. Yritin myös huomaamatta ottaa nurmikolla aurinkoa ottavista mimmeistä kuvia – koska ne näytti niin cooleilta ja köpisläisiltä! Siinä vaiheessa tajusin itsekin, että nyt täytyy vähän rajottaa ennen kuin poliisi tulee ja vie.

Tänään käydään siis pienellä visiitillä Nørrebron tuntemattomammalla reviirillä, nimittäin yhdellä sen iki-ihanista sisäpihoista. Meillä sattuu olemaan mielestäni kaupungin yksi söpöimmistä sisiksistä, tietenkin. Samoilla sanoilla oon kylläkin kuvaillut varmaan jokaista näkemääni Köpis-pihaa.

 

IMG_5697.JPG

IMG_5695.JPG

 

Köpiksen keskustassa ja Nørrebron kaduilla on etenkin kesäisinä päivinä melko vilkas tunnelma ja mä kaipaan usein rauhaa. Vaikka kaupungissa haluankin asua. Tää on varmaan taas joku suomalaisjuttu. Tai ihan vaan Marja-juttu. Joko hakeutumalla hakeudun ihmismassojen keskelle ja huomion keskipisteeksi tai olen erakkona, ei keskiteitä.

Onneksi kaltaisiani rauhaa rakastavia kaupunkisieluja varten on keksitty sisäpihat. Nuo varsinkin kesälomakautena unisen hiljaiset, ihanat keitaat keskellä vilkkainta kaupunkia.

 

IMG_5696.JPG

IMG_5694.JPG

IMG_5698.JPG

 

Pöytärykelmiä, lasten leikkipaikkoja, koriskenttiä, grillejä, kukkaistutuksia. Kaikkea sellaista, joka näyttää kauniilta ja kutsuu viettämään kiireetöntä ja kivaa aikaa pihalle. Otetaan aurinkoa, kahvitellaan, syödään yhdessä, auringossa sulava jätski valuu sormille. Hyvää kesäelämää.

Kun kyläilet Köpiksessä, yritä siis puikkelehtia talojen avoimista porteista ja kurkata sisään. Luvassa on melko todennäköisesti söpöjä yllätyksiä. Ja mikä ehkä erikoisinta: ainakin meidän talot ovat aivan eri väriset ja tyyliset kadun puolella ja sisäpihan puolella. Ei siis tosiaan voi tietää, mitä porttien takana odottaa.

 

IMG_5699.JPG

IMG_5700.JPG

Hidden courtyard bliss in Nørrebro.

FOLLOW NØRREBRO SUMMERS HERE:

FACEBOOK

BLOGLOVIN’

Kommentit (6)
  1. Pari kesää sitten oltiin Nørrebrossa ja sisäpiha oli just tuon kaltainen 🙂 Ihana! Parin viikon päästä taas Köpiksessä, tällä kertaa majoitutaan vähän kauempana Nørrebrosta (harmi) mutta eiköhän sielläkin oo sisäpihoja!

    1. Jee, kivaa Köpis-reissua kun sen aika koittaa! Pidän peukut pystyssä että bongaatte kivoja pihoja majapaikan lähistöltä ;o) (ja että sää sallii silloin pihalla oleilun…)

  2. Mä oon ihastellut kovasti jo talon läpi sisäpihalle kulkevia tunneleita, lattia ja seinät on hienosti paneloidut. Kuka noita sisäpihoja muuten hoitaa, talon asukkaat itse? Onko yhteisiä grillijuhlia yms?

    1. Totta, tunnelitkin on söpöjä! Pihan hoito riippuu varmaan taloyhtiöstä – meidän ei ainakaan tarvii tehdä mitään itse (tai ainakaan ei oo moisesta infottu), mutta oon myös kuullut pihanhoitovuoroista joiltain tutuilta. 

      Joissain yhteisöissä mm. lapsiperheet järkkäävät säännöllisesti nyyttäreitä pihoilla lasten leikkiessä samalla keskenään, tai perheet kokkaavat koko porukalle vuorollaan. Niin ihana systeemi. Riippunee asukkaiden aktiivisuudesta ja samanhenkisyydestä, miten missäkin pihalla juhlitaan jne. Meidän pihan grillit ja pöytäryhmät on ainakin kovassa käytössä, mutta luulen että aika usein perheet ja kaveriporukat puuhailee keskenään. Täytyy jatkaa aiheeseen tutustumista ;o)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *