Remonttisuunnitelma

Remontoitavan asunnon osto on tosi jännää. Varsinkin jos et oo ikinä aiemmin remontoinut mitään. Mun aiempi kokemus aihealueesta:

maalasin kaksi seinää.

Meidän uusi koti on (toivottavasti) perusteiltaan ihan hyvässä kunnossa, mutta lähes jokaiselta metriltä löytyy jotain fiksattavaa, eli pintaremontti on päivän sana seuraavan noin kuukauden ajan. Mä en tottavie tiedä mitä kaikkea meidän tulisi uudellä kämpällä tehdä – saatika miten se tehdään.

Lattian kunnostuksesta oli hyvä aloittaa, koska tuntui luontevalta että hoidetaan se alta pois ekana, jotta päästään mahdollisimman pian tuomaan huonekalut sisään (ja koska kaveri varoitteli lattian hiontapölyn pöllyämisestä vastamaalattuihin seiniin, ei kuulemma hyvä).

Kun lattia on valmis, on ensi viikolla sähkötöiden vuoro. Mitä sähkötöillä tarkoitetaan, en tarkalleen ottaen tiedä, koska kielimuuri ja blaa. Köpiksessä on kuulemma yleistä, että vanhoissa taloissa on ”laittomat sähköasennukset”, jotka on ”kuitenkin ihan ookoo, mutta niitä ei periaatteessa saisi olla”. Okei. Eli vaihdetaanpa ne uusiin ennen kuin musta tulee grillivarras jonkun lampunvaihdon yhteydessä.

Seuraavana to do -listalla on edellisen asukkaan naulanreikien paikkaaminen – voin kertoa, että tyyppi on todella tykännyt naulaamisesta ja poraamisesta. Vain yhdellä seinällä on tapetti… ja koska se on vain yhdellä seinällä, vähän jännittää että mitä niin pahaa sen alla on, että se piti peittää. Selvinnee pian.

Sitten maalaus. Maalaus on rempan ainut osa-alue jonka kanssa mä oon jokseenkin sujut, mutta kattokoristelut tuonee siihenkin omat kikkailunsa. Onneksi aika moni innokas kaveri on ilmoittautunut vaapaaehtoiseksi maalaustalkoisiin (onko mussa ihmisenä jotain vikaa, kun ei oo ikinä tullut tarjouduttua moiseen vapaaehtoisesti?).

Kämpän kaikki ovet on melko hirveessä kunnossa, joten ne kaikki täytyy kunnostaa taikka vaihtaa. Yksi ovi on myös mystisesti kadonnut ystävämme, edellisen asukkaan, toimesta. Myös ikkunalautojen maali halkeilee, joten niillekin täytyy tehdä jotain.

Oma lukunsa on keittiö ja vessa. Koska muuttobudjetti, ei voida tehdä niille just nyt mitään, mutta toivottavasti tässä vuoden sisään päästään päivittämään nekin. Mulla on jo miljardi haavetta ja suunnitelmaa keittiön varalle.

Tässä ehkä tärkeimmät. Toivottavasti tekemällä oppii, koska muuten voidaan olla aika pulassa.

 

IMG_3169.JPG

Edellisen asukkaan lempiharrastus oli naulaaminen, poraaminen ja ripustelu.

There’s SO much renovating to do at the new apartment. And the guy who lived there before us had a serious holes in the wall fetish.

FOLLOW NØRREBRO SUMMERS HERE:

BLOGLOVIN’

BLOGIPOLKU

BLOGIT.FI

Kommentit (2)
  1. mariainkeri
    8.4.2016, 14:16

    En kestä, sä oot toteuttanut sen, mistä oon haaveillut jo jonkin aikaa. Miten te löysitte näin helmen asunnon Norrebrosta ?? Se on ihan mun lemppari aluetta! Jään innolla odottamaan ja lukemaan sun postauksia. Ehkä mäkin sit jonain päivänä, pääsen remppaamaan omaa asuntoa Norrebrossa:) Onnea uuteen kotiin!

    1. On kyllä onnekas olo että tää kämppä löydettiin, Nørrebro rules. Siihen saattoi vaikuttaa mun puoli vuotta kestänyt pakonomainen päivittäinen Boligsidenin selailu ja ripaus jäniksenkäpälää.

      Jee, pidän sormet ristissä että tuut joku päivä naapuriin! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *