Seuraava projektini: kiinnostava ja kestävä pukeutumistyyli

Nørrebro Summers

 

Kaikkien näiden kokomustissa vaatteissa, farkuissa, t-paidassa ja neuleessa, lenkkareissa ja muissa arkisen harkitsemattomissa asuissa vietettyjen vuosien jälkeen se päivä on nyt koittanut:

on aika luoda itselleni oikea tyyli.

Älkää peljästykö / liikoja innostuko, en suunnittele pyrkiväni katumuodin suunnannäyttäjäksi (tai alkavani kovin villiksi tai edes luovaksi pukeutujaksi) saatika minkään sorttiseksi tyylibloggariksi (jo nää muutamat kuvaussessiot vuodessa on työn ja tuskan takana), mutta nyt tahdon ryhdistyä vaatekaappini suhteen. Oon viime aikoina kiinnittänyt enemmän huomiota muiden mimmien upeisiin asuihin ja mietiskellyt mikä oikeastaan tekee niistä niin innostavia, sellaisia "äh miksen mä kekannut tota" -ajatuksia herättäviä,

eikä se itse asiassa vaikuta olevan rakettitiedettä.

Se taitaakin olla ihan vaan laadukkaita, harkittuja ostoksia, hyvin yhteen sointuvia vaatekappaleita, kiinnostavia yksityiskohtia (wait, kuvailenko mä unelmatyyliäni vai Lindan asuntoa?) ja hyvin istuvia linjoja. Muutamia tyylin peruspilareita sekä aikaa kestävää eleganssia. Jos muut siihen pystyy, niin kyllä kai minäkin.

Enkä edes aio luopua mun lenkkareista tai farkuista, nevör.

 

 

Ja niin siinä sitten kävi, että jokunen päivä sitten ensimmäistä kertaa koko elämäni aikana näpyttelin Pinterestin hakukenttään "style" (en keksinyt ensihätään muutakaan sanaa) ja aloin selailemaan. Kyllästyin hommaan alle kolmessa minuutissa, enkä sentään vielä tallentanut yhtään näkemistäni kuvista, mutta alku se on tämäkin.

Yleensä koen pari kertaa vuodessa vaatekriisin, marssin lähimpään ostoskeskukseen, ostan muutamalla huntilla kaikenlaista sälää ja pukeudun niihin seuraavaan vaatekriisin asti. Nyt aion lähestyä asiaa toisin:

en osta yhtään mitään, kriiseistä viis, ennen kuin mulla on vedenpitävä suunnitelma.

Mitkä vaatekappaleet mun ihailemia tyylejä yhdistää? Kuinka voin parhaiten hyödyntää jo olemassaolevaa vaatevarastoa? Mitä vaatteita voin ostaa hyvällä omallatunnolla vaikka H&M:ltä, koska ne harvemmin käytössä nuhjaantuu (kuten perusteepparit, jotka mulla kestää yleensä lukuisia vuosia) ja mihin kannattaa panostaa rahallisesti enemmän (tosin en oo vieläkään onnistunut löytämään esimerkiksi nilkkureita jotka kestäisi edes muutaman talven, vaikka kuinka paljon sysään niihin massia)? Millaiset yksityiskohdat ratkaisee - eli tekee vaikka näissä kuvissa näkyvästä luottoasusta hieman kauniimman, sellaisen jossa on juju (juu, haluan selvästi olla se Lindan asunto)? Voisinko... voisinko... ehkä, kenties... innostua jostain muustakin väristä kuin mustasta?

Ennen kaikkea:

en tahdo kuormittaa luontoa turhalla roippeella, kulutushysterialla, muotivillityksillä, kertakäyttökamalla, virheostoilla (näitä oon harrastanut jo aivan liikaa, ja muutenkin nykyinen elämäntyylini matkusteluineen aiheuttaa ihan tarpeeksi sielua raastavaa syyllisyyttä). Haluan harkitun, klassisen mutta kiinnostavan, yhteensointuvan, eri tilanteisiin mukautuvan, laadukkaan tyylin, joka kestää käyttöä, kausia ja vuodenaikoja. 

Katsotaan, mitä tästä tulee. Taidanpa painua takaisin Pinterestiin.

---

Muistathan seurailla joko FacebookinBloglovinin tai Instagramin kautta

 

 

Kommentit

annepa (Ei varmistettu)
marjapilami
Nørrebro Summers

Kiitti vinkistä ;o)

Katariina H (Ei varmistettu) http://www.harharetkeilya.blogspot.fi

Hei tää kolahti, itsekin painiskelen samojen murheiden kanssa silloin tällöin! Kun siis saat tän jutun etenemään niin ois älyttömän kiva lukea siun ajatuksista, hankinnoista ja tyylistä, vaikket sitten muotibloggaajaksi rupeaisikaan! :D

marjapilami
Nørrebro Summers

Kiva että kolahti! <3 Ja joo todellakin, täytyy vähän ryhdistäytyä asukuvien ja muiden tyylijuttujen kanssa, kun tää prokkis etenee. Ehkäpä tuntuu vähän luontevammalta poseerata kuvissa "oikean syyn" takia eikä vaan siks että "kattokaa miten ihanalta näytän tänään" - en siis todellakaan kelaile muiden bloggareiden ajattelevan itsestään noin kuvissaan, mutta itse en osaa suhtautua asiaan :D

Jenny La (Ei varmistettu)

Tämän saman aiheen parissa on tullut painittua jonkin aikaa ja haaveissa olisi täydellisen toimiva kapselivaatekaappi. Kiva kuulla lisää ajatuksia aiheeseen liittyen!

marjapilami
Nørrebro Summers

Jee, kiva että kiinnostaa <3

iidis
Varpain jaloin

Mulla oli sama projekti pati vuotta sitten nimellä "Täydellistä vaatekaappia metsästämässä". Itse luotin minua viisaampiin ja hain ajatuksia oman tyylin löytämiseen kirjoista ja nettisivuilta, kolusin Pinterestiä ja kirjoitin siitä sarjan blogiinkin. Siitä oli mulle paljon apua ja suurin osa löytyi lopulta omasta kaapista ja hutiostoksia ei ole tullut myöhemminkään juuri tehtyä.

Tän postauksen lopussa on linkit tuon sarjan postauksiin:
http://www.lily.fi/blogit/varpain-jaloin/kevat-hiipii-vaatekaappiin

marjapilami
Nørrebro Summers

Kuulostaa hienolta, täytyypä tutustua sun prokkikseen! Kiva kuulla että pystyit tekemään tuosta pysyvämmän olotilan hetkellisen villityksen sijaan :)  

iidis
Varpain jaloin

Ei kai vaatekaappi koskaan ole ihan täydellinen, kun lempparitkit tulevat tiensä päähän ennen pitkkää. Mutta kun löysi sen mistä tykkää ja mikä tuntuu hyvältä ja näyttää omiin silmiin kivalta, on ollut tosi paljon helpompi pukeutua. Yllättäen ainakin mun lempivärit sopii tosi kivasti yhteen ja yhdisteleminen on muuttunut tosi helpoksi. Kausien vaihtuessa painotan vähän eri värejä kaapistani, mikä sein riittää vaihtelunhalun täyttämiseen.

Vähän aikaa sitten mun työkaverilla oli ihana huivipanta. Aloin haaveilemaan jostain kivasta huivista ja pääsiäisenä sainkin yllättäen mummoni vanhan huivin, jota olen nyt käyttänyt jo pariin eri tapaan hiuksissani. Yht'äkkiä tylsä kokonaan musta farkut+paita+neule muuttui tyylikkääksi, kun hiuksissa oli kaunis ja tunnearvolla höystetty huivi.

pieta
Ruista Ranteessa

Mä niin samaistuin tähän! Varsinkin nyt kun aloitin taas kokopäivätöissä, jossa vaatetarpeet ovat aika erilaiset kuin Aasiassa reissatessa. Mun ongelma on se, että haluaisin näyttää siistiltä ja klassiselta, mutta en vain tunne oloani kotoisaksi sellaisissa vaatteissa, jotka näyttävät muiden päällä kivalta. En ole myöskään noin yleisesti ottaen kovin kiinnostunut vaatteista, pukeutumisesta ja ostoksilla pyörimisestä. Siksi mulla on aina farkut ja t-paita tai jotain neuleita ja kauluspaitoja. Pääasiassa mustia. Välillä aina mietin, että asialle pitäisi varmaan tehdä jotain, mutta sitten mukavuudenhalu voittaa... :D

marjapilami
Nørrebro Summers

Ihan samassa veneessä sitten ollaan! Muakaan ei periaatteessa kiinnosta tyyli jne, en esimerkiksi ikinä oo lueskellut muotilehtiä tai -blogeja tai seurannut trendejä jne. Mutta nyt oon kerta kaikkiaan päättänyt ryhdistäytyä :D

pieta
Ruista Ranteessa

Odotan mielenkiinnolla projektin edistymisen raportointia! :)

Kommentoi