Seuraava projektini: kiinnostava ja kestävä pukeutumistyyli

AAB4890A-C84F-4736-952B-FE1C6A57DBDA.JPG

3DD44D98-0D08-4721-A153-B6E04303D192.JPG

 

Kaikkien näiden kokomustissa vaatteissa, farkuissa, t-paidassa ja neuleessa, lenkkareissa ja muissa arkisen harkitsemattomissa asuissa vietettyjen vuosien jälkeen se päivä on nyt koittanut:

on aika luoda itselleni oikea tyyli.

Älkää peljästykö / liikoja innostuko, en suunnittele pyrkiväni katumuodin suunnannäyttäjäksi (tai alkavani kovin villiksi tai edes luovaksi pukeutujaksi) saatika minkään sorttiseksi tyylibloggariksi (jo nää muutamat kuvaussessiot vuodessa on työn ja tuskan takana), mutta nyt tahdon ryhdistyä vaatekaappini suhteen. Oon viime aikoina kiinnittänyt enemmän huomiota muiden mimmien upeisiin asuihin ja mietiskellyt mikä oikeastaan tekee niistä niin innostavia, sellaisia ”äh miksen mä kekannut tota” -ajatuksia herättäviä,

eikä se itse asiassa vaikuta olevan rakettitiedettä.

Se taitaakin olla ihan vaan laadukkaita, harkittuja ostoksia, hyvin yhteen sointuvia vaatekappaleita, kiinnostavia yksityiskohtia (wait, kuvailenko mä unelmatyyliäni vai Lindan asuntoa?) ja hyvin istuvia linjoja. Muutamia tyylin peruspilareita sekä aikaa kestävää eleganssia. Jos muut siihen pystyy, niin kyllä kai minäkin.

Enkä edes aio luopua mun lenkkareista tai farkuista, nevör.

 

8FB03E43-F888-412E-8E5A-D7973C185D5B.JPG

29E013D4-B05F-4BFE-8A75-3DBE9FA4D329.JPG

A70AB070-3EC6-4437-B9D7-8DD28671F131.JPG

 

Ja niin siinä sitten kävi, että jokunen päivä sitten ensimmäistä kertaa koko elämäni aikana näpyttelin Pinterestin hakukenttään ”style” (en keksinyt ensihätään muutakaan sanaa) ja aloin selailemaan. Kyllästyin hommaan alle kolmessa minuutissa, enkä sentään vielä tallentanut yhtään näkemistäni kuvista, mutta alku se on tämäkin.

Yleensä koen pari kertaa vuodessa vaatekriisin, marssin lähimpään ostoskeskukseen, ostan muutamalla huntilla kaikenlaista sälää ja pukeudun niihin seuraavaan vaatekriisin asti. Nyt aion lähestyä asiaa toisin:

en osta yhtään mitään, kriiseistä viis, ennen kuin mulla on vedenpitävä suunnitelma.

Mitkä vaatekappaleet mun ihailemia tyylejä yhdistää? Kuinka voin parhaiten hyödyntää jo olemassaolevaa vaatevarastoa? Mitä vaatteita voin ostaa hyvällä omallatunnolla vaikka H&M:ltä, koska ne harvemmin käytössä nuhjaantuu (kuten perusteepparit, jotka mulla kestää yleensä lukuisia vuosia) ja mihin kannattaa panostaa rahallisesti enemmän (tosin en oo vieläkään onnistunut löytämään esimerkiksi nilkkureita jotka kestäisi edes muutaman talven, vaikka kuinka paljon sysään niihin massia)? Millaiset yksityiskohdat ratkaisee – eli tekee vaikka näissä kuvissa näkyvästä luottoasusta hieman kauniimman, sellaisen jossa on juju (juu, haluan selvästi olla se Lindan asunto)? Voisinko… voisinko… ehkä, kenties… innostua jostain muustakin väristä kuin mustasta?

Ennen kaikkea:

en tahdo kuormittaa luontoa turhalla roippeella, kulutushysterialla, muotivillityksillä, kertakäyttökamalla, virheostoilla (näitä oon harrastanut jo aivan liikaa, ja muutenkin nykyinen elämäntyylini matkusteluineen aiheuttaa ihan tarpeeksi sielua raastavaa syyllisyyttä). Haluan harkitun, klassisen mutta kiinnostavan, yhteensointuvan, eri tilanteisiin mukautuvan, laadukkaan tyylin, joka kestää käyttöä, kausia ja vuodenaikoja. 

Katsotaan, mitä tästä tulee. Taidanpa painua takaisin Pinterestiin.

Muistathan seurailla joko FacebookinBloglovinin tai Instagramin kautta

 

BDB76A5E-81F0-4275-A5A9-FB12076A9541.JPG

CD47EF85-0342-4B8B-933C-DC5538957C07.JPG

 

Kommentit (12)
  1. Katariina H
    12.4.2018, 07:27

    Hei tää kolahti, itsekin painiskelen samojen murheiden kanssa silloin tällöin! Kun siis saat tän jutun etenemään niin ois älyttömän kiva lukea siun ajatuksista, hankinnoista ja tyylistä, vaikket sitten muotibloggaajaksi rupeaisikaan! 😀

    1. Kiva että kolahti! <3 Ja joo todellakin, täytyy vähän ryhdistäytyä asukuvien ja muiden tyylijuttujen kanssa, kun tää prokkis etenee. Ehkäpä tuntuu vähän luontevammalta poseerata kuvissa ”oikean syyn” takia eikä vaan siks että ”kattokaa miten ihanalta näytän tänään” – en siis todellakaan kelaile muiden bloggareiden ajattelevan itsestään noin kuvissaan, mutta itse en osaa suhtautua asiaan 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *