Siniselle seinälle kirjahyllykaveri

Tänään luvassa sisustusjuttua, pitkästä aikaa. Hassua muuten, että nyt kun blogi on ajautunut kauemmas alkuperäisestä sisustusaiheestaan, on kotona alkanut tapahtumaan paljonkin uutta. Sattumaako lienee, vai saadaanko me jotenkin maagisesti enemmän aikaiseksi, kun siitä ei ole paineita raportoida somesfäärissä. Tiedä häntä, mutta kiva joka tapauksessa, että nyt vuoden asustelun jälkeen ollaan saatu useampikin kotiprojekti pois roikkumasta.

Itselleni näistä uusista prokkiksista kenties armain on kirjahyllyn ilmestyminen ruokailuhuoneen sinistä seinää koristamaan.

 

IMG_9402.JPG

IMG_9399.JPG

 

Kirjakekomme on tähän saakka sijainnut ruokailuhuoneen nurkassa, lattialle pinottuna. On huisia, että niille on viimein ikioma paikkansa.

Ei kylläkään arvioitu kirjojemme määrää ihan oikein – leuat tipahtivat niin sanotusti lattiaan, kun tajuttiin miten paljon niitä tosiaan on. Tarkoituksena oli jättää hyllyrivistön alaosa tyhjäksi ilmavuutta tuomaan; tai sitten siihen voisi hankkia jonkinlaisen lipaston tai muun säilytyssysteemin. Nyt kun tuota liitoksissaan natisevaa hyllyviritelmää katselee, on melko selvää, että seitsemäs hylly olisi ollut parempi idis.

Helpostihan ylimääräisen hyllyn lisääminen teoriassa kävisi, mutta meidät tuntien… never, ever gonna happen. Eli luvassa lienee joko kirjojen karsimisoperaatio tai niiden levittäminen myös johonkin toiseen paikkaan.

 

IMG_9400.JPG

IMG_9401.JPG

 

Löysin paikallisesta rakennusmarketista puiset hyllynpidikkeet, jotka maalasin valkoisiksi. Ne olivat sata kertaa kaikkia kamalia muovisia tai metallisia vaihtoehtoja nätimpiä. Jännä muuten, miten totaalisen kiven alla ovat kivat (valkoiset) pidikkeet.

Hyllyn rakentamisen aikaan hengailin sohvalla kahvia juoden, mutta kuulemani mukaan projekti oli melkoisen yksinkertainen. Ainoan varsinaisen haasteen rakennuspuuhaan toi seinämme, joka köpisläiseen tyyliin ei ollut aivan perinteisen suora.

Näppärä käytännön vinkki muuten vastaavaa hyllyä suunnitteleville: hyllyjen symmetrinen paikka on helppo bongata, kun kiinnittää seinän yläosasta roikkumaan painolla varustetun langan. Lanka, johon paino on kiinnitetty, tietysti roikkuu suoraan alaspäin ja oikeiden hyllypaikkojen merkkaaminen on superhelppoa. Me käytettiin painona avainta, jossa bonuksena on vieläpä reikä langan solmimista varten.

 

IMG_9403.JPG

IMG_9404.JPG

 

Tässä kaikki tällä erää. En viitsi nuolaista ennen kuin tipahtaa, mutta kenties kämppä tästä valmiiksi saadaan ennen toista vuosipäiväämme täällä.

Our new bookshelf!

FOLLOW NØRREBRO SUMMERS HERE:

Facebook

Bloglovin’

Snapchat & Instagram @marjapilami

Kommentit (4)
 1. Kivalta näyttää! Jäin pohtimaan kuitenkin viimeistä lausahdusta ”kenties kämppä tästä valmiiksi saadaan”. Valmis kämppä? Mitä se tarkoittaa? Ei kai innostuneen sisustajan haave ole saada asuntoa ”valmiiksi”, eli tilaan jossa ei tarvitse enää sisustaa? 🙂 Maailma ei ole koskaan valmis.

  1. Terävä kommentti, ja oikeassa olet! Ehkä siinä pilkahti meikäläisen perfektionismi – ei levätä ennen kuin maailma on valmis 😀 

   Tällä hetkellä näkisin että meidän kämppä on ”valmis” kun selkeästi rempallaan olevat asiat on fiksattu. Yksi niistä oli kirjapino huoneen nurkassa, lisäksi kylppäri ja keittiö on hirveessä kunnossa ja eteisestä puuttuu lamppu. Autiona ammottavasta pikkumakkarista puhumattakaan. Ehkä voisin julistaa asunnon ”toistaiseksi valmiiksi” kun ne ovat kunnossa, heh. Puss! 

   1. lukutoukkailija
    15.5.2017, 13:23

    Hei miten ihanaa, että sulla on ihan oikea kirjahylly! Koska sulla on varmasti paljon nuoria lukijoita, saavat he hienon mallin lukevasta bloggaasta, jolla on vieläpä kirjat todella kauniisti esillä. Jotenkin kiva törmätä tällaisiin bloggauksiin, joissa kirjakasat saavat myönteisiä merkityksiä <3 !

    1. Hei lukutoukkailija, kommenttisi meni suoraan sydämeen <3 Ylpeä toinen lukutoukka (ja kirjojen pakkomielteinen haalija) täällä! 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *