Täältä taas tullaan, Stadi

Käydäkö Helsingissä omin päin ystäviä moikkaamassa vai poikkiksen kanssa meidän entistä yhteistä kotikaupunkia fiilistelemässä, yrittääkö tavata kaikkia kavereita edes pikaisesti pitkästä aikaa vaiko pyhittää tuntikausia niille läheisimmille. Varatako illallistunnit kotiruoalle perheen parissa vai kaupungin uusimpien trendiraflojen testaamiseen. Ikuisia, kinkkisiä, raastavia expatin ongelmia. Ikinä ei ehdi kaikkea.

Mä en käy Helsingissä tarpeeksi usein, en läheskään, sinne päinkään. Tuossa syksyllä taisin pyörähtää siellä muutamankin kerran, mutta nyt on taas vierähtänyt pitkä tovi. Niiden surkeiden syyskuukausien aikana Malmin sairaala tuli tutuksi, eräs perheenjäsen sieltä ponnisti takaisin nojatuoliinsa ja toisen hautajaisissa surtiin joulun alla. Mä lillun täällä vähän kuin irrallaan kaikesta, samalla kun elämä jatkuu – tai on jatkumatta – ilman mua siellä kotona. Ja sitten aina välillä mä palaan hetkeksi ja se on sellaista tiivistettyä tunteiden kirjoa, johon kuuluu niin paljon kaikkea ja toisaalta yllättävän vähän mitään ihmeellistä, ettei sitä oikein osaa kuvailla. Joka kertaa jää vaan se tunne että ehei, en käy tarpeeksi usein.

Stadiin palaamiseen jotenkin tottuu ja siihen outoon oloon mikä siellä vallitsee, mutta lähdöstä tulee aina vaan vaikeampaa. Tai niin on ollut tähän asti, kukaanhan ei tiedä miten se menee tällä kerralla. 

 

8C0D851A-B50F-4511-8E60-2259AAC85751.JPG

 

Tänään mä saavun kaupunkiin ilman seuralaistani, ja mun kalenterissa on kerrankin tyhjää tilaa vaikka kuinka. Vuorokauden mittaisia slotteja kaikista rakkaimmille, brunsseja, yksi uusi vauva, yö mummolassa, yksi uusi hauva, lounaita, viiniä, kaikkea sellaista mitä parempaa ei vaan ole olemassa. Yhtä hyvää voi olla, muttei parempaa. 

Täältä taas tullaan, Stadi. 

Ja ihanaa pääsiäisviikonloppua teille! Nautiskelkaa. <3

Pssst. Reissua pääset seurailemaan livenä Insta-stoorien kautta – @marjapilami

 

8A90511D-E129-4598-ADD3-04F69D7E3ABA.JPG

 

 

Kommentit (4)
 1. Kuulostaapa tutulta t. toinen ulkosuomalainen

  Tuntuu aina Suomi-loman jälkeen jotenkin todella haikealta jättää se kaikki sinne, vaikka tiedänkin että jos siellä asuis vakituisesti niin niitä tunteita ei kävis niin voimakkaasti läpi. Mutta eihän se siitä helpompaa toki tee.

  Ihanasti sanottu tuo että yhtä hyvää voi olla olemassa, mutta parempaa ei. Ahh <3 Nauti Suomen lomasta!

  1. No just näin, ei paljon järjen ääni auta… Kaippa se pikku hiljaa vuosien varrella tästä helpottaa 😉

   Kiitos loma oli ihana, toivottavasti sun pääsiäinen myös! 

 2. Kivaa lomaa! 🙂 Suomikin on paistatellut nyt kivasti auringossa, että Helsingissä on varmasti tosi nättiä. Sulla on niin paljon kaikkea ihanaa kyllä tulossa, että ei varmaan väliä vaikka oiskin kakka sää.

  Meillä tänään kahden rakkaan ystävän juhlimista, paljuilua ja viiniä saaressa.

  http://www.randomilla.com

  1. Kiitos, oli ihanan keväinen ja onnellinen reissu kyllä <3 (Säät eivät sitten ilmeisesti jaksaneet tsempata mun visiittiä pidempään…)

   Toivottavasti sulla oli kiva breikki, täydelliseltä ainakin kuulostaa 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *