Uusi arki ja uusi Lily

Kaikki on nyt uutta. Huristelen aamuisin kymmeniä kilsoja Köpiksestä pohjoiseen, syön aamupalan junassa podcasteja kuunnellen ja istun päivät ikkunan vieressä uuden työpöytäni ääressä, paikalla johon tuntuu paistavan koko ajan aurinko. Harjoittelen uutta toimialaa, uusia systeemeitä, ihmisten kasvoja ja nimiä sekä aamuheräämisiä kuukauden himassa hengailun jälkeen. Kirjoitan ajatuksia ja kysymyksiä päivien aikana punakantiseen ruutuvihkoon, jonka puoliväli alkaa jo tässä kahden työviikon jälkeen uhkaavasti lähestyä. Nukun usein melko surkeasti, koska aivot surraa uusia ajatuksia myös öisin. Maanantai-iltapäivisin opiskelen tanskaa pikkuisessa ryhmässä työpaikan muiden ulkkisten kanssa.

En jaksais millään olla se uus tyyppi enää, haluisin että kaikki osaaminen ja tieto voitaisiin vaan siirtää mun aivoihin (etenkin tää perhanan kieli, tak). Mutta noin niin kuin muuten sujuu hyvin ja työelämän uusi suunta vaikuttaa huisin lupaavalta. Stressi ei oo antanut pienintäkään varoitusmerkkiä itsestään, luojan kiitos, vaan päinvastoin on tosi energinen olo. Alan uskoa, että se synkeä luku on tosiaan taputeltu ja uskallan taas pistää vähän kunnianhimoisemman vaihteen päälle.

Life’s good.

 

 

Niin, ja sitten on tää uusi Lily. Sen tiesin jo valmiiksi, et alustana WordPress on edeltäjäänsä parempi – mutta sehän ei tarkoita sitä, etteikö meillä bloggaajilla olisi paljon uutta opittavaa sekä Lilyn toimituksella korjauksia työn alla. Teidän lukijoiden näkökulmasta suurimmat muutokset lienevät nämä:

 • Jatkossa kuukausi- ja vuosikohtainen arkisto löytyy blogin omasta navigaatiosta sivun yläosasta, päävalikon alta. Bloginavigaatio on mobiilissa loogisesti kiinnitetty navigaatiopalkkiin, jossa se kelluu sormen ulottuvilla blogia alaspäin scrollatessa. Tietokoneella selatessa valikko valitettavasti jää hukuksiin blogin bannerin ja mainospaikan alle, eikä seuraa mukana alaspäin selatessa. Jos siis luet blogia tietokoneella ja alat kaipaamaan blogin navigaatiota, pitää sun hilautua takaisin sivun yläosaan sen löytääksesi. Tää probleema on raportoitu  Lilyn toimitukselle, eli toivottavasti myös desktopissa navigoiminen helpottuu lähitulevaisuudessa.
 • Blogi latautuu nykyään loputtomasti alaspäin, eli enää ei saa/tarvitse selata sivulta sivulle. Itse koen aina jonkinasteista tyydytystä saadessani klikata sivulta seuraavalle, mutta uskon että loputtamaankin scrollaukseen tottuu. Makuasioita, I suppose 🙂
 • Ulkoasu on vähän muuttunut. Enkä oo vielä ehtinyt päättää tykkäänkö uudesta vai haluanko palata lähemmäs vanhaa. Toisaalta aina välillä on hyvä freesata blogia, eli kenties tää on just oikea aika tehdä se.

Ömm, siinä taisi olla ne tärkeimmät. Aion piakkoin koota blogin tärkeimmät teemat, suosituimmat postaukset ja niin edespäin navigaatioon käden ulottuville sekä hienosäätää asetuksia  niiltä osin, kun sitä ei alustan toimesta oo rajoitettu. Jos kohtaat ongelmia Lilyssä yleisesti, niin suosittelen raportoimaan suoraan toimitukselle – ja jos taas probleema pomppaa silmille meikäläisen blogissa, niin jätäthän kommentin.

Sama logiikka taitaa päteä sekä uusiin duuneihin että verkkosivu-uudistuksiin. Ois hirveen kiva, jos vois vaan olla heti täydellinen ja kaikki mennä smoothisti, mutta tällainen kiusallinen totuttelujakso on kai välttämätön. Kärsivällisyyttä siis, sulle ja mulle 😀

Muistathan seurailla joko FacebookinBloglovinin tai Instagramin kautta

 

Kommentit (2)
 1. Ai kauhistus. Kerrot sivujen uudistumisesta, ja tämän rivin: Teidän lukijoiden näkökulmasta suurimmat muutokset lienevät nämä: on mainos jossa lukee pallomaha, turvotusta ja ilmavaivoja!

  Auts.

  HannaHoo

  1. Hahahha, SOS!! En vaan kestä näitä Lilyn mainospaikkoja. Lupaan tehdä kaikkeni sen eteen, ettei postaukseni aiheuta pallomahaa.

   P.S. Jos sama kombo tulee uudestaan vastaan, niin laita screenshotti tulemaan niin välitän toimitukselle kehitysehdotuksen..

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *