7 x vinkki 40+ ikäiselle meikkaajalle

Yleensä vihaan kaikkia väkisin väännettyjä meikkisääntöjä ja usein neuvon kaikkia vain tekemään ihan mitä huvittaa omalla meikillään. Mutta on kuitenkin joitain juttuja, joita kannattaa ottaa huomioon jos esimerkiksi haluaa varmistaa, ettei vahingossa vaikka korosta kasvoissa olevia juonteita meikillään. Siksi tykkään katsoa alan ammattilaisten videoita ja kerätä niksejä ja vinkkejä täydellisen meikin tekoon.

Tällä kertaa vinkkaan teillekin meikkimerkki Makeup Geekin perustajan Marlena Stellin videosta, jossa hän kertoo 40+-ikäisen meikkaamisesta. Ota siis nämä vinkit haltuun, jos ikää on kertynyt mittariin enemmän kun se parikymmentä 😉

1. Käytä reilusti kosteusvoidetta ja vähennä meikkivoiteen määrää. Marlena suosittelee ravitsemaan iho hyvin ennen meikkaamista. Hän kertoo käyttävänsä tuhtia kasvovoidetta (Bobbi Brown Vitamin Enriched Face Base, 53 e Kicks.fi) ennen meikkaamista, jolloin lopputulos on varmasti kuulas. Toinen Marlenan vinkki on käyttää koostumukseltaan ohutta meikkivoidetta, joka ei kerry juonteisiin niin helposti, kun paksummat meikkivoiteet. Hän pitää erityisesti Dermablend Flawless Creator Liquid Foundation Makeup Dropseista, mutta koska niitä ei saa Suomesta, voisin vinkata jälleen Estée Lauder Double Wear Stay-In-Place Make Upista (46 e, Bangerhead), jota riittää iholle ihan ohuen ohut kerros. Ja kuivaihoiden kannattaa ehdottomasti valita kuulaan lopputuloksen antava meikkivoide, ei liian mattaista, esimerkiksi Oriflame TheOne Aquaboost Foundation (18 e).

2. Älä käytä turhan paljon puuteria. Kuivemmalla iholla, jolle on jo kertynyt vähän tekstuuria, ei toimi runsas puuteriointi tai esimerkiksi baking. Puuteri voi korostaa ihon juonteita ja epätasaista rakennetta, joten lisää puuteria vain kevyesti ihon rasvoittuvimpiin keskiosiin eli otsalle, nenän molemmille puolille ja leukaan. Kiinnitä myös peiteaine silmien alle kevyesti puuteroimalla.

3. Kokeile kimaltavaa luomiväriä. JES! Kerrankin joku on kanssani samaa mieltä! Yksi pinttyneimmistä meikkaussäännöistä on se, ettei ikääntyneille luomille kannata laittaa kimaltavia luomivärejä. Ja pyh! Marlenakin kehottaa leikkimään myös kimaltavien ja metallinhohtoisten luomivärien kanssa, koska ainoa asia joka tässä ratkaisee, on kohdat, johon luomiväriä levität. Levitä siis kimaltavat sävyt vain liikkuvalle luomelle ja käytä luomivakoon ja siitä ylöspäin mattasävyjä. Näin et tule korostaneeksi esimerkiksi raskaita luomia.

4. Varo käyttämästä liikaa poskipunaa. Marlena varoittaa käyttämästä liikaa punaa, vaikka se onkin aina yhdistetty nuorekkaalta näyttävään ihoon. Liika puna voi johtaa siihen, että huomio kiinnittyy jälleen liikaa ihon tekstuuriin ja koko look voi näyttää vanhanaikaiselta. Hän suosittelee sitä toki käyttämään, mutta kohtuudella.

5. Valitse huulimeikkiin vaaleampia sävyjä. Erittäin tummat huulipunat ovat ihania ja niitä voi toki käyttää minkä ikäisenä vain, mutta valitettavasti tumma puna tekee huulista pienemmän näköiset. Ja huulethan eivät iän myötä kasva, päinvastoin, joten huulimeikin sävyä kannattaa miettiä. Kokeile siis kirkkaita punaisia ja kiiltopunia, jos haluat huuliin lisää muhkeutta.

6. Älä rajaa silmiä kokonaan mustalla linerilla. Silmänrajauksella voi tehdä ihmeitä niin silmän muodolle kuin ihan yleisilmeellekin. Jos silmän rajaa yltympäriinsä mustalla, katse voi näyttää väsyneeltä. Marlena suosittelee tekemään rajauksen vain yläluomelle ja kokeilemaan pehmeämmän rajauksen tekemistä luomivärillä (postaus).

7. Kokeile ripsitupsuja. Toivoisin, että irtoripset kuuluisivat kaikkien meikkaajien rutiineihin siinä missä vaikka korostuspuuteri! Irtoripsillä saa niin ison efektin aikaiseksi niin pienellä vaivalla! Marlena sattuu videollaan suosittelemaan mun lempiripsitupsuja eli Kissin Trio-tupsuja, jotka on paljon helpompi kiinnittää kuin yksittäiset tupsut ja lopputulos on kokonaista ripsinauhaa luonnollisempi. Tämä homma kannattaa ehdottomasti ottaa haltuun ja meikäläiseltähän löytyy tähän myös tutorial-postaus täältä.

Löytyykö mun lukijoista muuten niitä 40+ meikkaajia? 🙂

Kommentit (16)
  1. Meikkaava mamsseli
    17.3.2019, 22:04

    Kyllä täälläkin vakilukijasi pitkältä ajalta ja 41v. Ihanaa, että oli vinkkejä erityisesti 40+-lukijoille, kiitos. Pidän blogistasi kovasti ja reilusta suorasta linjasta. Kiitos! ☺️

    1. Voi että kiitos <3 <3

  2. Kyllä löytyy vanhempia meikkaajia 🙂 42- vuotiaana saa olla varsinkin pohjan kanssa tarkkana ettei tule liian raskas ja mattainen. Muuten tää ikä on ihan paras, vaikka 30 sitä luuli olevansa jo niin kulahtanu 😀 Noi ripsitupsut menee hankintaan (olis pitänyt hankkia jo sillon, kun ekan kerran suosittelit).

    1. Kiva kuulla! Joo pitää vaan löytää ne omat juttunsa mitkä toimii 🙂 Ja joo ripsitupsuostoksille nyt heti! 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *