Haussa uusi syväpuhdistava shampoo – ilman allergisoivia säilöntäaineita

Jokin aikaa sitten joku teistä valveutuneista lukijoista valaisi minua lempisyväputsariini liittyen. Lukijani kertoi, että mun ikisuosikki Lanza Healing Color Care Clarifying Shampoo sisältää helposti allergisoivaa metyyli-isotiatsolinonia (ainesosalistassa: methylisothiazolinone tai yhdistelmä methylchloroisothiazolinone).

Olen puhunut tästä ainesosasta ennenkin, silloin suositun Fanola No Yellow Shampoon yhteydessä. Kerroin, miksi itse suosin Fudgen hopeashampoota tuon Fanolan shampoon sijaan ja nyt samaan pannaan Fanolan kanssa joutuu tuo Lanzan superhyvä syväpuhdistava shampoo.

On siis aika etsiä uusia kumppaneita vaaleiden hiusteni raikastamiseen ja tuotejämien poistamiseen. Tämän postauksen kuvituksena syväpuhdistavia shampoita, joiden ainakin arvostelujen mukaan pitäisi olla aika hyviä ja joissa ei ole MI:tä (jollaisia oli muuten yllättävän vaikeaa löytää!)

metyyli-isotiatsolinoni

Mikä metyyli-isotiatsolinoni?

Metyyli-isotiatsolinoni on siis säilöntäaine, jonka on huomattu olevan ihoherkistävä eli allergisoiva. Sen aiheuttamat kontaktiallergiat ovat lisääntyneet ja siksi sen käyttö on kiellettiin vuonna 2017 iholle jätettävissä tuotteissa tai muissa tuotteissa, joita ei huuhdella pois. Lisätietoa: Tukes.fi.

Vuoden 2017 jälkeen käyttö on ollut sallittua poishuuhdeltavissa tuotteissa enimmäispitoisuudella 0,01 %. Mutta Euroopan komission kuluttajien turvallisuutta käsittelevän tiedekomitean uusin arvio on, että käyttö ei ole turvallista myöskään poishuuhdeltavissa tuotteissa edes tuolla pienellä pitoisuudella.

Tukesin ylitarkastaja Jarkko Loikkasen mukaan metyyli-isotiatsolinonin käyttöä tullaan todennäköisesti rajoittamaan entisestään ja esitys enimmäispitoisuuden laskemisesta on parhaillaan käsittelyssä EU:ssa.

syväpuhdistava shampoo

Olen kuullut monia tarinoita siitä, kuinka tälle säilöntäaineelle on herkistytty, minkä jälkeen elämä on muuttunut aika paljon monimutkaisemmaksi. Metyyli-isotietsolinonia kun on todella monissa tuotteissa aina käsisaippuoista Fairyyn. En halua joutua siihen tilanteeseen, että haluaisin pestä kädet, mutta en uskalla, koska saippuassa saattaa olla ainetta, joka aiheuttaa pahaa ihottumaa.

Itse en siis ajatellut odottaa, että käyttöä rajoitetaan EU:n toimesta, vaan ostan mieluummin tuotteita, joissa sitä ole. Vaihtoehtoisia säilöntäaineita kun on.

Sydämeni kyllä vähän särkyi, kun kuulin, että ikisuosikkini syväpuhdistavien shampoiden rintamalla sisältää kuin sisältääkin tätä viheliästä säilöntäainetta. Nyt ei siis auta muuta kuin käyttää tuo nykyinen pullo loppuun ja etsiä joku toivottavasti yhtä hyvä tilalle. Hyvästi Lanza <3

Syväpuhdistavia shampoita ilman MI:tä: L’Oréal Professionnel Série Expert Instant Clear Shampoo*, ORIBE The Cleanse Clarifying ShampooLiving Proof Perfect Hair Day Triple Detox ShampooWella Professionals INVIGO Balance Aqua Pure Purifying Shampoo* (-50% alessa!). Kotimaisia: Four Reasons Deep Cleanse Shampoo ja Cutrin Ainoa Mineral Remove Shampoo*

Lue myös:
Näin ylläpidän vaaleiden hiusteni kylmää sävyä
Kuinka usein syväpuhdistavaa shampoota kannattaa käyttää?

Kommentit (20)
  1. Itse käytän Moroccan Oilin Clarifying shampoota syväputsarina ja siinä ei näyttänyt tota ainetta olevan ja se vaikuttaa muutenkin ihan hyvältä 🙂

    1. No juu tsekkasin senkin mutta ainesosalista näytti jotenkin pelottavan pitkältä ja sekin sisältää yhtä yleisesti allergiaa aiheuttavaa hajustetta alfa-isometyylijononia, joten siksi en ottanut sitä tähän mukaan.

  2. Itse käytän Uniquen syväpuhdistavaa shampoota. Luonnonkihara oma ruskea tukka ( harmailla). Tän pesun jälkeen hiukset pehmeät ja kiharat hyvät ja pysyy kauan puhtaana!

    1. Hei se vaikuttaakin kivalta, pitääpä joskus kokeilla!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *