Ihonhoito kesällä + arvonta

Kaupallinen yhteistyö: House of Organic

Ah, lempivuodenaikani on käsillä ja kohta päästään nauttimaan lämpimistä ulkoilmoista! Aurinkokin on alkanut paistaa jo kivasti ja onkin aika taas kaivaa ne aurinkosuojavoiteet esiin alkavaa kesää varten.

Päätin kerätä taas kasaan muutamia aurinkofaktoja ihoon ja ihosyöpään liittyen. Loppuun lisäsin myös tuotesuosituksia, jotka ovat alennuksessa loppuviikon ajan House of Organicin luonnonkosmetiikkapäivillä.

alga maris

Suojaudu kun UV-indeksi on 3 tai enemmän

Näin keväällä kannattaa jo vähän alkaa tsekkailla UV-indeksejä, ellet siis jo käytä aurinkosuojavoiteita. Suojautumistarve alkaa kun UV-indeksi ylittää lukeman 3 ja Etelä-Suomessa tämä toteutuu toukokuusta elokuuhun. Keskikesällä tällainen kolmosen UV-indeksi voi olla päällä peräti seitsemän tunnin ajan klo 10-17!

Suomessa UV-indeksi on korkeimmillaan 6-7 ja se voidaan saavuttaa etelärannikolla keskikesällä keskipäivän aikaan (lähde). Pitää myös muistaa, että  UV-säteilyä tulee pilviselläkin säällä. Ohuet yläpilvet vähentävät UV-säteilyä itse asiassa vain 10 prosenttia, kumpupilvet noin 50.

fysikaalinen aurinkosuoja

UV:n vaikutukset

Jokainen jo varmasti tietää mitä UV-säteily iholle tekee – ja pahimmillaan koko keholle. On arvioitu, että jopa 80% ihon ikääntymisestä johtuu UV-säteilyn vaikutuksista (tutkimus) ja vaikka ihon ikääntymisestä ei olisikaan huolissaan, ihosyöpää ei varmasti kukaan halua ja sen riskiä voi aurinkovoiteita käyttämällä pienentää.

Turvallista ruskettumista ei ole olemassa. Ruskettuminen on ihon suojamekanismi siihen iskeviä UV-säteitä vastaan. Iho ei myöskään ”unohda” saamaansa säteilyä, vaan vaikutukset kertyvät siihen koko meidän elämämme ajan.

UV-säteily aiheuttaa soluissa DNA-vaurioita, joita solut kyllä korjaavat, mutta näissä prosesseissa voi tapahtua virheitä, jotka sitten kertyvät kehoon iän karttuessa ja ihosyövän riski kasvaa jokaisella korjauskierroksella. Ihosyöpien määrä lisääntyy koko ajan mm. lisääntyvän matkustelun myötä, vaikka UV:n vaikutuksista tiedetään jo suhteellisen paljon.

Tylsä totuus on myös se, että pigmenttimuutoksiin tehokkain keino on ennaltaehkäisy. Jos siis haluat kimmoisan ja tasaisensävyisen ihon viisikymppisenä, suojautuminen koko ajan siihen asti on tärkeää.

alga maris fysikaalinen aurinkosuoja
Ihonhoito kesällä

Suojaa. Sanomattakin siis selvää, että ihon suojaaminen on äärimmäisen tärkeää. Onneksi kemiallisia ja fysikaalisia aurinkovoiteita ja -puikkoja ja -suihkeita on nykyään ihan joka lähtöön! Mun suosikkejani on Alga Marisin suojat, joiden sävytetyissä suojissa on nyt SPF50 (alessa tänään 21 e, norm. 28 e)! Vartalolle tykkäään käyttää saman merkin SPF30-vartalosprayta (alennuksessa perjantaina 19 e, normaalisti 27 e). Tärkeintä ei ole se, millainen suojatuote on vaan se, että sitä käyttää!

Aurinkovoiteen alle voi suihkuttaa kasvovettä ekstrakosteutusta antamaan. Laponie of Scandinavia Toner Spray (alessa sunnuntaina 21 e, norm. 28 e) sopii niin päiväkäyttöön, kuin yölläkin yövoiteen tai kasvoöljyn alle. Se nimittäin rauhoittaa ihoa tehokkaasti, jos se onkin jostain syystä päässyt palamaan.

Kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota kohtiin, jotka helposti unohtuvat ihoa suojatessa:

 • Huulet. Suun ympärille tulee helposti pigmenttimuutoksia, etenkin ylähuuleen. Myös suusyöpä voi UV-säteilyn vaikutuksesta iskeä huuliin. Alga Marisilta löytyy hyvä SPF30-aurinkovoide huulille (alennuksessa tänään 10 eurolla, normaalisti 13,50 e).
 • Sääret. Kesäisin paljon esillä olevat sääret ovat naisilla yksi tyypillisimmistä ihosyövän ilmentymispaikoista. Vartalolle suosittelen ehdottomasti Alga Marisin spray-suojia!
 • Korvalehdet. Monilla korvalehdet ovat ensimmäiset, jotka kesäisin palaa eli muista levittää voidetta myös niille.
 • Kämmenselät. Ikääntyminen näkyy helposti käsissä, joten nekin kannattaa muistaa aina suojata.

fysikaalinen aurinkosuoja

Tankkaa vitamiineja. Tiesitkö, että A-vitamiinin teho ihon ikääntymisen ehkäisyssä on tieteellisesti todistettu ja ilmeisesti myös C-vitamiinista ollaan saatu lupaavia tuloksia erityisesti UV-vaurioiden korjaamisessa (tutkimus). Siksi molempia kannattaa käyttää – no aina – mutta erityisesti kesällä. Tässä muutama hyväksi todettu vitamiinipommi:

 • Novexpert Booster with Vitamin C -seerumi. Tätä käytän päivällä ja yöllä kasvovoiteen alla. Tämä on alennuksessa sunnuntaina 39 e (normaalisti 55 e).
 • Evolve Bio-Retinol + C booster on supersuosittu tuote, enkä yhtään ihmettele. Pari tippaa tätä oman yövoiteen tai kasvoöljyn sekaan antaa iholle juuri näitä korjaavia vitamiineja; A-vitamiinin kaltainen vaikutus tulee bakuchiolin muodossa. Alennuksessa perjantaina 23 eurolla (norm. 32 e).
 • Pure=Beauty Glow Booster Oil -kasvoöljy. Tämä kotimainen tuote sopii täydellisesti kesäihonhoitoon, sillä siinä on sekä A- että C-vitamiinia. Käytä tätä yöllä kasvoveden päällä. Tämä on alessa perjantaina, 21 e (norm. 29 e).
 • BYBI Beauty Night Nutrition Korjaava Proteiiniyövoide sisältää sekin paljon vitamiineja, mm. A-, C- ja E-vitskuja. Tämä sopii niille, jotka kaipaavat astetta kevyempää yövoidetta. Alennuksessa huomenna torstaina 26 e (norm. 38 e).

Puhdistus. Fysikaalinen suojavoiteen saa iholta parhaiten ensin öljyllä liuottamalla ja sitten kevyesti sienellä pyörittelemällä. Vartalolle sopii esimerkiksi tällainen kombo: suihkuöljy + kuoriva SkinMood Magical Exfoliating Konjac Body Sponge (alessa perjantaina, 11 e).

Kasvoille sopii öljypohjainen Flow Balm To Milk Cleanser -puhdistusaine (alessa torstaina: 27 e, norm. 36 e) + perinteinen konjac-sieni, esimerkiksi Skinmood Konjac Pure (alessa tänään 7 e, norm 10 e). Myös öljy + perinteinen pesuaine -yhdistelmä voi tehota fysikaalisen suojan puhdistamiseen.

Luonnonkosmetiikkapäivät + arvonta

House of Organicilla käynnistyi siis tänään luonnonkosmetiikkapäivät (kuvasto). Sieltä löydät joka päivä uusia tarjouksia ja koska luonnonkosmetiikkapäivien alennukset kestävät tästä päivästä sunnuntaihin asti, voi eri päivien tilaukset yhdistää yhteen pakettiin. Koodilla YHDISTÄ saat kaikki tilauksesi samaan lähetykseen sekä ilmaiset toimitukset. Tilausten toimitukset alkavat 17.5.

Ja hei, sain teille arvottavaksi yhden 50 euron lahjakortinkin! Eli kertomalla tähän postaukseen, minkä tuotteen luonnonkosmetiikkapäiviltä lahjakortilla hankkisit, olet mukana arvonnassa! Osallistua voit 16.5. klo 23 asti ja tästä pääset tarjouskuvastoon. Onnea skabaan! <3

Lue myös:
Vieläkö joku ”ottaa aurinkoa”?
Tietopaketti UV-säteilystä
Maksaläiskät – mikä avuksi?

Kommentit (117)
 1. Ostaisin aurinkosuojan, kun se on taas ajankohtainen. Olen todella vaaleaihoinen ja palan helposti, joten suoja menisi suoraan käyttöön 🙂

 2. Sulla on sormenpäät vähän kuivia. Mulla on sama ongelma kun olen stressantunut. Suosittelen La Roche Posey Cicaplast käsivoidetta apteekista. Käytän sitä myös huulilla ja silmien alla silmävoiteena. Auttaa ja helpottaa heti. Tämä käsivoide ei ole raskas ja imeytyy tosi hyvin. Tämä ei ole mainos.

  Kiva blogi 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *