Itseruskettavan levitys – ohjeet ja tuotevinkkejä

Itseruskettavan levitys ja käyttö on aihe, josta saan tasaisin väliajoin kysymyksiä. Tiedän myös ”ii-ärrien” käytön olevan monelle vähän jännitystä herättävää, mutta ihan turhaan!

Tästä muhkeasta postauksesta löydät kaiken mitä sun tarvitsee tietää tästä turvallisesta rusketuksesta. Ja laita kysymyksesi kommenttikenttään, jos sellaisia herää! 🙂

itseruskettava ohjeetValmistelut

Itseruskettavan levityksessä valmistelut ovat se kaikista tärkein steppi!

Ihon kuorinta, tärkein vaihe. Ja se tärkeimmän stepin tärkein steppi on ihon kuorinta. Koska jos iholla on kuivia korppuisia kohtia, itseruskettava tarttuu hanakammin niihin ja lopputuloksesta tulee epätasainen.  ”Tuoreella iholla” rusketus myös kestää pidempään.

Kuorinta (ja sheivaus) kannattaa mieluiten tehdä jo päivää ennen itseruskettavan käyttöä. Näin ihosi pH ehtii palautua normaaliksi ja se itseruskettavien ruskettava ainesosa, DHA, toimii parhaiten.

Sheivaus/vahaus hyvissä ajoin. Jos haluat tehdä karvanpoistoa ennen itseruskettavan levitystä, tee sekin hyvissä ajoin. Vahaus kannattaa tehdä 48 tuntia ja sheivaus 24 tuntia ennen rusketusta. Muutoin avonaiset karvatupet saattavat imeä ylimääräistä IR:ää ja tehdä lopputuloksesta pilkukkaan.

itseruskettava ohjeet

Itseruskettavan levitys

Kosteutus etukäteen takaa tasaisen tuloksen. Koko kropalle ei kannata levittää kosteusvoidetta ennen itseruskettavaa, mutta erityisen kuiviin kohtiin kyllä. Esimerkiksi kyynerpäät, kainalot, rystyset, polvet ja nilkat (ja muut kohdat, jotka ovat erityisen kuivia) kannattaa kosteuttaa. Kuiva iho imee itseruskettavaa itseensä enemmän kuin normaali, joten kuivat läikät johtavat läikikkääseen lopputulokseen.

Levitä reilulla kädellä. Ota tuotetta levityskintaaseen tai kämmeniisi ja levitä iholle pyörivin liikkein. Jatka pyörittelyä niin kauan, että tuote on imetynyt lähes kokonaan. Näin et tule jättäneeksi iholle alueita, joissa tuotetta olisi enemmän kuin muualla.

Käytä tuotetta tarpeeksi. Olen huomannut, että jos vaahtoa tai voidetta säästelee, tulee ihoon helposti jätettyä kohtia, joissa itseruskettavaa ei juuri ole; eli rajoja. Käytä siis tuotetta aina runsaasti, jotta jokainen kohta tulee varmasti käsitellyksi!

Pese kädet ja putsaa kynsinauhat. Jos et käytä mitään suojakäsineitä, pese kädet hyvin itseruskettavan levityksen jälkeen. Itseruskettava tarttuu helposti kynsinauhoihin, joten putsaa ne erityisen hyvin.

itseruskettava ohjeet

Hifistely. Jos haluat oikein hifistellä, voit levittää itseruskettavan kämmenselkiin ja sormiin siveltimellä! Näin saat taatusti tarkkaa jälkeä, mikä voi olla esimerkiksi levityskintaan kanssa vähän haastavaa.

Tekisin tämän käsien pesun jälkeen ja antaisin imeytyä tosi hyvin ennen kuin seuraavan kerran pesen käsiä.

itseruskettava ohjeet

Anna kuivua. Itseruskettava (tai ehkä pikemminkin joko niissä mahdollisesti oleva karttaväri tai ihostasi irtoavat solut) voivat värjätä vaatteita ja lakanoita. Mutta väri lähtee onneksi pesussa pois! Silti kannattaa antaa IR:n imeytyä kokonaan ennen vaikka nukkumaan menemistä.

Kosteutus pidentää rusketusta. Käyn itse yleensä seuraavana aamuna suihkussa pesemässä karttavärin ja/tai ylimääräisen tuoksun ja tuotteen pois. Sen jälkeen on tärkeää kosteuttaa iho hyvin, koska kosteutetulla iholla rusketus pysyy paremmin. Kuiva iho hilseilee nopeasti pois ja samalla katoaa itserusketus.

itseruskettavat vartalolleTuotevinkit

Tuotteen valinta. Kannattaa ennen purkin ostamiseta miettiä, millainen tuote sinulle parhaiten sopisi. Haluatko vaahtoa (yleensä vähän tujumpi väri ja ehkä haastavin levittää), voidetta (helposti levittyviä, mutta imeytymistä pitää odotella) vai ehkä tippoja (sekoitetaan omaan voiteeseen ja haluttua tummuutta voi säädellä tippojen määrää muuttamalla).

itseruskettavan levitys

Entä kaipaatko karttaväriä? Itseruskettavissa vaahdoissa on usein ruskeahko karttaväri, jonka avulla näet, minne olet jo tuotetta levittänyt. Se ehkäisee rajojen muodostumista ja lähtee pois ensimmäisessä pesussa.

Vaahtojen kanssa on hyvä olla myös levityskinnas. Voiteiden ja tippojen kanssa en ole itse sellaista käyttänyt. Kinnas kannattaa pestä aina käytön jälkeen (tosin vasta seuraavana päivänä, kun itseruskettava on imeytynyt etkä pese sitä vahingossa iholta pois). Näin se säilyy pidempään hyvässä kunnossa! *Isle of Paradisen kinnas on ihana ja se sisältää hyaluronihappoa!

Ja jos sulla ei ole ketään, joka levittäisi itseruskettavan selkään, voit kokeilla *Bondi Sands Back Applicatoria!

tanologist express tan

Vaahdot

Pakko sanoa, ettei mulla ole ihan hirveästi mitään tiettyjä tuotteita, joita aina käyttäisin. Enemmänkin tiedän, minkä brändien itseruskettaviin voi aina luottaa. Siis sellaisia, joiden tiedän antavan kauniin sävyn ilman voimakasta tuoksua. Tällaisia ovat mm. *Tan-Luxe, Zuii, Tanologist, Isle of Paradise ja Vita Liberata.

Mutta muutamaa vaahtoa olen viime aikoina käyttänyt ja ne ovat *Tanologist Express Tan Self Tan Mousse, Medium ja *Isle of Paradise Glow Clear Self-Tanning Mousse, Dark.

itseruskettavan levitysVoiteet

Tällaiset ei niin voimakkaasti ruskettavat voiteet laskevat kynnystä käyttää itseruskettavaa. Levityksen kanssa ei tarvitse olla niin tarkka, kuin tummien vaahtojen, joiden kanssa virheliikkeet näkyvät heti. Voit myös sekoittaa voidetta omaan vartalo- tai kasvovoiteeseesi, jolloin saat vain hyvin kevyen sävyn.

*Zuii Flora Gradual Tan Body Lotion antaa mielestäni tosi kauniin sävyn jo kerralla, vaikka nimi vihjaakin asteittain ruskettavaan tuotteeseen. Zuiin itseruskettava on ollut mun suosikki jo vuosia, mutta valitettavasti se tuntuu nyt olevan tosi monesta paikasta loppu.

Tämän kanssa ei tarvita levityshanskaa (vaikka tuo saman merkin lapanen hyvä onkin) ja se kosteuttaa ihoa hyvin. Tätä voi myös sekoittaa oman kosteusvoiteen sekaan ja plussaa luonnonkosmetiikasta!

itseruskettavan levitys

itseruskettava kasvoille

Itseruskettavat tipat

Mä rrrakastan tippoja, jotka voi vain lisätä oman kasvo- tai vartalovoiteen joukkoon! Voit itse määritellä värin voimakkuuden, eikä sun tarvitse luopua sun ihanasta yövoiteesta IR:ää käyttääksesi 😉

*Tan-Luxe The Face itseruskettavat tipat kasvoille. ja *vartalolle. Nämä ovat olleet mun suosikkeja tosi pitkään. Laitan näitä halutusta tuloksesta riippuen 2-4 tippaa oman kasvo- tai vartalovoiteen joukkoon. Itseruskettaviin tottumattomat voivat laittaa vaikka vain yhden tipan ja varovasti kokeilla vaikutusta!

Tan-Luxe on ehkä hinta-asteikolla siellä painavammassa päässä, mutta yksi pullo kestää tooooosi pitkään. Mulla on näistä molemmista nyt käytössä Medium/Dark. Ja hei vinkkinä, että nämä molemmat Tan-Luxen tuotteet saa nyt edullisena settinä *BeautyBaylta; alle 60 egen!

Ja lopuksi, kaikki itseruskettavat tuoksuvat ainakin jossain määrin. Tuoksun aiheuttaa DHA, joka aiheuttaa itse ruskettumisenkin, joten täysin tuoksuton tarkoittaisi, ettei iholla tapahdu rusketusreaktiota. Mutta laadukkaissa nyky-IR:issä on todella miedot tuoksut, jotka eivät ainakaan ole koskaan meikäherkkänenää haitanneet.

Pysy mukana: bloglovin’ + facebook + blogit.fi

Lue myös:
Kuinka korjasin pahan itserusketusmokan
Tietopaketti UV-säteilystä
Fysikaalinen aurinkosuoja kasvoille – 4 parasta

kauneus iho testit suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *