Kiinnostava uutuus – puuterinen aurinkosuoja

Olen viimeiset pari vuotta ollut todella tarkka kasvojeni suojaamiselta UV:lta. Harmittaa, että olen nuorempana hankkinut auringon haitallisilla säteillä, en turvallisilla itseruskettavilla, kuten nykyisin. No mutta parempi suojautua myöhään, kuin ei milloinkaan!

Etsin siis jatkuvasti yhä parempia aurinkosuojatuotteita ja olen koko tämän kesän käyttänyt Mossan 365 voidetta kasvoille ja Alga Marisin SPF30-suihketta vartalolle. Mutta nyt mukaan on kiilautunut uusi erittäin mielenkiintoinen tuote: puuterinen aurinkosuoja nimeltään Colorescience Sunforgettable Brush-On Sunscreen SPF 50.

puuterinen aurinkosuoja

Colorescience Sunforgettable Brush-On Sunscreen SPF 50 on siis puikossa oleva puuterinen aurinkosuoja, joka levitetään suoraan hylsyssä kiinni olevalla siveltimellä. Siis tuosta noin vaan; korkki pois ja kasvoille pyöritellen! Aurinkosuoja on täysin fysikaalinen eli suoja tulee sinkki- ja titaanidioksidista. Se suojaa sekä polttavilta UVB- että ihoa vanhentavilta UVA-säteiltä.

Kysyin tuotteen lähettäneeltä PR-firmalta, onko tuote testattu ja nähty, että puuteria tulee varmasti laitettua tarpeeksi. Vastauksesi sain, että tuote on kliinisesti testattu ja se on Skin Cancer Foundationin hyväksymä. He kuitenkin huomauttivat, että puuteria kannattaa levittää aluksi kaksi kerrosta ja lisätä aina parin tunnin välein riittävän suojan varmistamiseksi.

Lisäksi siveltimen ”aktiivisuus” tulee varmistaa ennen käyttöä. Hylsyä napautetaan pari kertaa pöydän pintaan, jonka jälkeen toimivuus testataan viemällä sormi siveltimen läpi (kuten alemmassa kuvassa). Jos puuteria pöllähtää siveltimestä, on tuote aktiivinen ja valmis käytettäväksi.

Lue myös:
Tietopaketti UV-säteilystä – ja miksi valitsen jatkossa fysikaaliset aurinkosuojat

puuterinen aurinkosuojapuuterinen_aurinkosuoja

Mutta enpä voisi yhtään helpompaa aurinkosuojatuotetta toivoa! Tätä huiskaisee kasvoille parissa sekunnissa ja hylsy on helppo ottaa mukaan laukkuun. Lisäksi on ihanaa, kun iholle ei jää mitään lähmäistä tai tahmeaa tunnetta. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin lisätä hikoilevalle iholle aurinkovoidetta kuumana hellepäivänä. Aurinkosuojan skippaamiseen ei ole kyllä enää mitään perusteluja!

Paitsi, että onhan tässäkin yksi mutta; nimittäin hinta. 6 gramman tuubista kun saa pulittaa 66 euroa! Mikä on niin harmi, koska mun puolesta näitä saisi jakaa jokaiselle kansalaiselle vaikka ilmaiseksi. No mutta, jos tämä kiinnostaa, eikä 66 euroa tee kuukausien lovea lompakkoon, löydät Colorsciencen tuotteita heidän omasta verkkokaupastaan, sekä kauneushoitoloista, esim. Skinmedistä (Helsinki) ja Studio Esthetiquesta (Turku).

Onko joku teistä kokeillut tätä tai muita puuteria aurinkosuojatuotteita?

Lue myös:
Aurinkosuojatuotteiden UVA-suoja – muista aina tarkistaa merkintä!
Aurinkovoide kasvoille – tämän kesän paras fysikaalinen suoja

Kommentit (11)
 1. Mielenkiintoinen uutuus!👍 Mietityttää, että peittikö se alleen (itse)ruskettuneen sävyn kasvoista? Eli tekikö kasvot ”kalkkilaivan kapteeniksi, vai sulautuuko nätisti iholle? Kokeilemisen arvoinen varmasti, ja iso plussa fysikaalisesta suojasta!
  Itsekin pidän nykyisin erittäin tärkeänä suojata kasvot (ja tietenkin koko muu kroppa!) auringon haitallisilta säteiltä, aikaisempi huoleton suhtautuminen harmittaa itseäni vieläkin…
  Voi kumpa keksittäisiin vielä korkeakertoiminen, mielellään vielä luonnonkosmetiikkaa oleva, täysin väritön, fysikaalinen aurinkosuoja! Onneksi nykyisin on sentään noita sävyttäviä aurinkosuojia korkeilla kertoimilla!😀
  Kiitos sinulle ja hyvää kesän jatkoa!

  1. Ei tee mun iholle muuta kuin mattaisen pinnan eli on aikalailla väritön irtopuuteri! 🙂

  2. Niin ja ihanaa kesää myös sulle <3

 2. Itse käytän Ilian vastaavaa tuotetta Moondance, eli luonnonkosmetiikkaa. Siinä on spf 20, hintakin sitten n. puolet edullisempi. Oon kyllä tykännyt, varsinkin nopeesti myöhemmin päivällä sutia sitä nopeesti tai ottaa laukkuun mukaan.

  1. Hei kiitos tästä vinkistä! Kun yritin löytää lisää tällaisia samanlaisia tuotteita niin jotenkin vain ei löytynyt. Edullisemmat versiot tietysti kiinnostaa 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *