Kasvoöljy voi olla ihosi pelastus talvisin

Korealainen kosmetiikkabuumi on levinnyt kaikkialle ja yhtäkkiä tuntuu, että kaikki läträävät onnellisina kasvovesikerroksia janoisille kasvoilleen. Kosteutta iho tarvitseekin, mutta näin talvisin se ei ole ainoa asia mitä iho tarvitsee. Kuiva iho tarvitsee myös rasvaa ja Suomen talvi ja pakkaset ovat niin ääriolosuhde meidän iholle, että pelkät kosteuttavat tuotteet eivät mahda riittää monelle. Ihonhoitoon kannattaakin lisätä talvisin kasvoöljyt, sillä ne voivat tehdä ihmeitä varsinkin kuivalle iholle.

Tiedän monen vieroksuvan kasvoöljyjä, varsinkin jos iho meinaa kiiltää päivän aikana. Ihon rasvoittumisen syynä voi kuitenkin olla ihon kuivuus, sillä kuiva iho yrittää tasapainottaa tilannetta erittämällä lisää rasvaa. Lisäämällä öljyn ihonhoitoon mukaan voi ihon rasvoittuminen vähentyä.

Karttelin itsekin öljyjä vielä muutama vuosi sitten rasvoittuvan sekaihon vuoksi ja tuntui, että ihoni kaipasi enemmän vesikosteutta. Pesin kasvoni vaahtovilla puhdistusaineilla ja en olisi voinut kuvitellakaan lisääväni öljyä aamuisin iholleni, koska iho kiilteli otsasta ja leuasta päivän aikana. Ihoani vaivasi silti ainainen pintakuivuus, vaikka sainkin sen kuriin kosteuttavilla hoitonesteillä ja seerumeilla.

Kasvoöljypieni.jpg

Viime kesänä ihoni muuttui lopullisesti iän myötä ja se alkoi kuivua entisestään. Ihon kuivumisen huomasi siitä, että mikään meikkivoide ei asettunut iholleni hyvin ja ne kasaantuivat huokosiin korostaen kuivuutta.

Vesikosteutus ei enää riittänyt iholleni ja lisäsin lopulta öljyt säännölliseen käyttöön aamuin illoin. Öljyt muuttivat ihoni niin hyvään kuntoon, että hurahdin niihin lopullisesti. Öljyjen avulla meikkivoide asettuu kauniimmin iholle ja iho tuntuu pehmeälle. Samalla huomasin sen, että ihoni ei enää kiiltänyt otsasta ja meikkipohja pysyi hyvännäköisenä koko päivän enkä tarvinnut puuteria. Käytän toki hyviä meikkivoiteita ja kiinnityssuihkeita, mutta niistä huolimatta ihosta puski helposti rasvaa päivän aikana – ja silti iho tuntui kiristävältä ja kuivalta. Se tuntuu niin nurinkuriselta, että lisäämällä öljyä, ihon rasvoittui vähemmän, mutta huomasin itsekin, että tuo väite ei ole perätön.

Iltaisin öljy saa olla tuhdimpaa, mutta pidän itse vähän kevyemmistä öljyistä. Öljyjä voi käyttää sellaisenaan tai sitä voi tiputtaa muutaman tipan voiteen tai meikkivoiteen sekaan.

Viime aikoina käyttänyt seuraavia luonnonkosmetiikan öljyjä, joista kaikki ovat suht kevyitä öljyjä:

Kahina Giving Beauty Serum on nimestään huolimatta öljyseerumi. Luonnonkosmetiikan luxusöljy, joka on öljyistä arvokkain, mutta täysin hintansa arvoinen. Kahina Giving Beautyllä on kaunis syntytarina ja sarja on eettinen, vastuullinen ja ekologinen sarjan. Öljystä kirjoitin aiemmin täällä.

Kahina Giving Beauty1small.jpg*Laponie Of Scandinavia Face Oil on tuoreen suomalaisen kosmetiikkamerkin upea öljy, joka sisältää vain neljää öljyä ja se tuoksuu kivasti rauhoittavalle kauralle. Vaikka tuote sisältää vain neljää öljyä, on siinä kaikki kohdallaan. Tuotteesta kirjoitin aiemmin täällä.

laponie of scandinavia1pieni.jpg*Balm Balm Rosehip Serum on suosittu ruusunmarjaseerumi, joka sopii kaikille ihotyypeille ja se pitää ihon kimmoisana ja sileänä. Ruusunmarjaöljy rauhoittaa punaisuutta ja jojoba tasapainottaa ihon omaa talintuotantoa. Ruusunmarjaöljy tunnetaan myös kyvystään taistella ikääntymisen merkkejä vastaan ja se on erittäin antioksidanttinen ja syvälle ihoon imeytyvä öljy. Tässä öljyssä on melko voimakas ruusunmarjan tuoksu.

Balm Balm Rosehip Serum.jpg*Balm Balm Frankincense Light Facial Oil on kevyt öljy, joka on täynnä ravitsevia rasvahappoja, vitamiineja ja antioksidantteja. Raaka-aineina on mm. persikankiviöljy, helkki, jojoba, ruusunmarja, raikastava greippi ja frankincenseöljyä. Öljy sopii kepeytensä vuoksi moneen ja käytänkin sitä voiteiden seassa, voiteen päällä ja tipautan pari tippaa sitä meikkivoiteen sekaan.

kasvoöljy2small.jpgMossa Vitamin Cocktail on seos luomuvadelma-, tyrni-, jojobansiemen-, manteli-, avocado-, oliivi-, aprikoosi-, luumu-, helokki-, ruusumarja, kaura – ja tomaattiöljyä sisältävä kasvoöljy, joka sopii erityisesti kuivalle ja väsyneelle iholle. Jos vieroksuu luonnonkosmetiikan tyypillisiä öljyjen tuoksuja, niin tässä on raikas sitruksinen tuoksu.

Mossa Vitamin Oil Coctailsmall.jpg

Suosittelen kokeilemaan kasvoöljyjä oli sitten kyse kuivasta, normaalista tai pintakuivasta rasvoittuvasta ihosta. Öljyt ovat mielestäni siitäkin kivoja tuotteita, että niitä löytää niin monesta sarjasta eikä hyvän öljyn tarvitse maksaa paljon. Mossa Vitamin Oil Coctail ja Balm Balmin öljyt ovat edullisia ihoöljyjä, mutta suosikkejani näistä öljyistä on Kahinan Giving Beautyn ja Laponie of Scandivanian öljyt, jotka tuntuvat ylellisemmiltä. Mossan Vitamin Coctail Oil on vähiten suosikkini, mutta nostin sen mukaan sen edullisuuden ja erilaisen tuoksun vuoksi ja Balm Balmin ohella se on helppo tuote aloittaa öljyihin tutustuminen. Se oli ensikokemukseni luonnonkosmetiikan öljyihin ja tuntui alussa kivalle tuotteelle, mutta se jäi nopeasti muiden öljytuotteiden varjoon.

Balm Balmin tuotteita on saatavilla *Twist Be:n verkkokaupasta, Laponie Of Scandinavian öljyä *House of Organic-verkkokaupasta, Kahina Givin Beautyn öljyseerumia täältä Rawbeautyn verkkokaupasta ja Mossan tuotteita Sokokselta.

Käytättekö te öljyjä?

Kommentit (2)
 1. Mielenkiintoista. Itselläni on juurikin pintakuiva sekaiho, joka on ottanut käänteen kuivempaan iän myötä. Missä järjestyksessä tuotteita tulee laittaa? Ensin seerumi, sitten öljy ja vielä kosteusvoide päälle?
  Tämä menee kyllä ostoslistalle ehdottomasti.

  1. Kosteuttavat tuotteet tulee aina lukita iholle öljyn tai voiteen avulla. Kosteuttavia tuotteita on esim. kasvovedet ja kosteuttavat seerumit.

   Järjestys on siis hoitovesi ja/tai seerumi ja sitten voide ja öljy. Voiteen voi myös korvata öljyllä tai sitä voi tipauttaa voiteen sekaan. 🙂

   Jos öljyseerumi on tosi kevyt ja voide taas rasvainen ja paksu, niin öljyn voi laittaa ennen voidetta. Periaatteessa järjestys on keveimmästä paksumpaan, mutta öljy voi tehdä kerroksen iholle, jolloin voide ei ”hyödytä” sen päällä eikä pääse imeytymään. Itse laitan usein pari tippaa öljyä paksuhkon voiteen sekaan, niin ei tarvitse miettiä että kumpi tulee ensin 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *