The Ordinaryn astetta hellävaraisempi ihmeaine retinoidi

Vasta viimeisen parin vuoden aikana olen tosissani alkanut hoitamaan ihoa erilaisilla erikoistuotteilla ja yritän epätoivoisesti taistella ihon ikääntymistä vastaan. Retinoidien kerrotaan olevan tehokkain kosmetiikan raaka-aine ikääntyvän ihon hoidossa, jonka jopa lääketiede tunnustanut. Retinoidista ja A-vitamiinituotteita kirjoitin aiemmin tarkemmin täällä.

Retinoidit ovat avuksi myös rasvoittuvalle iholle, mutta näin kuivaihoisena sen miinunpuoli on ihon voimakas kuivuminen. Jos ihoa ei totuta pikkuhiljaa retinoidiin, niin se saattaa hilseillä ja ärtyä tuotteiden käytöstä. Itse olen käyttänyt tuotteita nyt talvisaikaan kerran viikossa, vaikkakin ihoni on parempi kuin vuosiin hyvien kosteuttavien tuotteiden ansiosta.

The Ordinary Granactive Retinoid1pieni.jpg

Käytin aiemmin Advanced Retinoid 2% tuotetta, mutta sarja toi toisentyyppisen retinoidia sisältävän tuotteen rinnalle, jonka kerrotaan ärsyttävän ihoa vähemmän.

Granactive Retinoil 2% in Squalane on valmistajan mukaan ns. next generation retinoil. Tämä tarkoittaa sitä, että tuotteella on erilainen molekyylikoko ja sen vaikutus on yhtä tehokas, mutta se ei aiheuta samanlaisia ihoreaktioita kuin esim. Advanced Retinoid tekee.

The Ordinaryn retinoidia ja retinoleja sisältävät tuotteet on lueteltu heidän sivuillaan siinä järjestyksessä, mikä tuote aiheuttaa eniten ihoärsytystä.

Granactive Retinoid 2% in Squalane (Moderate Strength, No Irritation
Granactive Retinoid 5% in Squalane (High Strength, No to Low Irritation)
Retinol 0.2% in Squalane (Low Strength, Moderate Irritation) 
Retinol 0.5% in Squalane (Moderate Strength, High Irritation) 
Retinol 1% in Squalane (High Strength, Very High Irritation)

The Ordinary Granactive Retinoid2pieni.jpg

Tuotteeseen on lisäksi lisätty raaka-ainetta nimeltä squalane, suomeksi skvalaani, joka on tehokas öljymäinen kosteuttaja kosmetiikkatuotteissa. Tuotteet joissa kyseistä raaka-ainetta on, sopivat erinomaisesti kuivaihoisille. Kyseistä raaka-ainetta on kahdenlaista, Squalane ja Squalene-nimistä ja jälkimmäistä valmistetaan hain maksasta. Myös squalanen alkuperä voi olla hain maksasta peräisin, mutta sitä saadaan myös kasveista kuten oliivista. Ilmeisesti The Ordinaryn tuotteet ovat kasviperäisiä (USDA Certified Bio-Based,) mutta monesti valmistajan tiedoissa ei lue kummasta kyseinen aine on tehty.

Verrattuna aiemmin käyttämääni maitomaiseen Advanced Retinoid 2% tuotteeseen, on pakko sanoa, että en tykännyt Granactive Retinoid 2% koostumuksesta. Lienekö se tuo skvalaani, joka tekee tuotteesta sen verran öljyisen, että sitä on vaikea työstää iholle. Muut tuotteet lähtevät helposti rullaamaan sen kanssa ja jokaisen hoitotuotteen tulee imeytyä todella hyvin iholle rullaantumisen ehkäisemiseksi. Olen huomannut saman myös joidenkin skavaalania sisältävien päivävoiteiden kanssa, että meikkivoiteet rullaavat niiden kanssa helpommin. Maitomaisen Advanced Retinoil-tuotteen kanssa ei ollut samaa ongelmaa ja kaikki tuotteet sai kerrostettua nopeasti iholle. Koska tuote on niin öljyinen, sen kanssa ei välttämättä tarvitse käyttää yövoidetta, mutta tykkään käyttää mm. kosteuttavia seerumeita sen alla.

Tuotteen tuoksu on vähän raaka-ainemainen.

The Ordinaryn tuotteet ovat superedullisia, noin kymmenen euron molemmin puolin ja valikoimasta löytyy monenlaisia erikoistuotteita happokuorinnoista lähtien. Tuotteiden nimet ovat sen verran vaikeita, että raaka-ainetuntemuksesta on hyötyä niitä shoppaillessa. Omia lemppareita sarjalta ovat hyaluronihapposeerumi ja AHA+BHA Peeling Solution.

Tuotteita on saatavilla The Ordinaryn verkkosivuilta tai elevenin verkkosivuilta, josta bongasin tuotteesta 5% version täällä

Mikäli öljypohjainen tuote ei innosta, niin valikoimissa on emulsiopohjainen seerumi *Granactice Retinoid 2% Emulsion.

Onko joku kokeillut tuotetta? Käytättekö retinoidi-tuotteita?

*affiliate-linkki

Kommentit (2)
  1. Mä olen käyttänyt Advanced Retinoidia heti alusta saakka, kun se tuli markkinoille ja nyt käytän em. Squalane -versiota. Ensin käytin yhden putelin 2 %:sta ja nyt aloittelen 5 %:sta. Mua ei öljymäisyys haittaa, mutta voiteiden rullaantumisen kanssa saa olla tarkkana. Olen käyttänyt myös the Ordinaryn Retinol 1 %:n emulsiovoidetta, mutta se on niin vahvaa tavaraa, että ihoni ei millään tottunut siihen, vaikka sinnikkäästi yritin siedättää ihoani sille. Olin aiemmin, ennen the Ordinaryn markkinoille tuloa käyttänyt Medik8-sarjan retinoliseerumeita ja kuvittelin, että ihoni olisi jo siedättynyt retinolille, mutta tuo 1 %:n retinol on ihan omassa luokassaan, enkä tiedä kenen iho sitä kestäisi.
    The Ordinaryn tuotteita olen käyttänyt montaa erilaista: suosikkejani ovat Argireline, Niacinamide ja Vitamin C Suspension in Silicone ja EUK 134 . Nimethän on helppo muistaa, heh;)

    1. Voi ei, minulta on mennyt tämä kommentti ihan ohi! Kiitos kommentistasi! 

      Joo noi nimet 🙂 En olekaan kokeillut vielä noita mainitsemiasi tuotteita. Juuri tilasin C-vitamiinijauheen ja otan sen testiin pian 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *