Cocktailpalaongelma, ja miten se selätettiin

Olipa kerran valokuvaaja, joka tilasi särpimet studion avajaiskemuihin. Olipa kerran ruokabloggari, joka työnsi hetkeksi sormen suuhun ja hihkaisi: rieskarullia!

paniikkikeittiossa-700px-5012.jpg

Nämä kaverit voittivat tapakset, sipsit ja focacciat kuus-nolla, sillä ne eivät suttaa tai murusta, ne voi syödä tyylikkäästi lautasliinalta, eikä tarjoillepanovaiheessa tarvita juoksevaa vetää. Lisäksi erikoisruokavalioiden huomioiminen on helppoa: rullista on helppo tehdä erilaisia versioita. Kiitos herra Moilasen, kaupan pakastealtaasta löytyi kohtuullisen kelvollisia gluteenittomia rieskoja.

Valmistus käy sarjatyönä, ensin rieskalle sivellään tuorejuusto, sitten asetellaan salaatit, ja kasvisversioihin laitettiin vielä paahdettua paprikkaa ja fetamurua. Kalarulliin tuli tuorejuuston ja salaatin lisäksi kylmäsavulohta ja kurkkua. Sitten vaan rieska rullalle ja viileään tekeytymään hetkeksi ennen leikkaamista!

paniikkikeittiossa-700px-5007.jpgpaniikkikeittiossa-700px-5018.jpgpaniikkikeittiossa-700px-5017.jpg

Gluteenittomat rullat kaipasivat hammastikun pitimikseen, mutta tavalliset pysyivät itsekseen hyvin kasassa. Täytevaihtoehtojen kirjo on rajaton: esimerkiksi äitini harrastama poro-suolakurkkurulla on yksi ehdoton suosikkini. Vappupiknikille niitä, kuohujuomaa ja aurinkoa, kiitos!

paniikkikeittiossa-700px-5015.jpg

Suhteet Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe DIY

Ps. Naan-leivästä vielä

Viikko sitten paistoin ensimmäiset naan-leipäni. Hyviä tuli.
Eilen paistoin toiset. Parempia tuli.naanleivan-paluu.jpgEli pari naan-vinkkiä vielä siis!

Varsinaiseen reseptiin ei tarvitse kajota, taikina on oikein hyvä niin. Mutta leipominen ja paisto, kas tässä siihen pari vinkkiä:

1. Kuumenna pelti valmiiksi 275-asteisessa uunissa.
2. Leivo taikinasta kaksi isoa leipää. Kaulitse leipä hyvinjauhotetulla alustalla litteäksi levyksi – vähän pizzapohjan tapaan. Varmista kuitenkin, että leipä irtoaa alustasta helposti.
3. Kun leipä on kaulittu ja uuni kuuma, nosta taikinalevy kuumalle pellille. Kypsyminen alkaa heti. Työnnä pelti uuniin ja anna paistua viitisen minuuttia. Toista sama toiselle taikinanpuolikkaalle.

Leivästä tulee kuohkeampaa ja pehmeämpää tällä tavalla.

Ja lisäksi pientä hienosäätöä linssikeittoreseptiin: vettä kannattaa laittaa litran sijaan puolitoista, muutoin keitosta tulee melko sakeaa.
 

Koti Ruoka ja juoma DIY