Itämaista lempeyttä

Sarjamme pikaruokaa pakastimesta jatkuu:

Teki mieli nuudelikeittoa. En ole ikinä tehnyt nuudelikeittoa, mutta koska tuli flunssa, tuli myös mieliteko syödä nuudelikeittoa. Liekö tämä Hollywood-leffojen aiheuttama ehdollistuma? Vasta myöhemmin tajusin, että nuudelikeittohimooni saattoi alitajuisesti vaikutttaa myös se, että olin vähän aikaa sitten lukenut eräästä toisesta nuudelikeitosta.

pk-c-laurihannus-2013-4531.jpg

Mutta joka tapauksessa, kaivelin vähän pakastinta ja keitto syntyi suurin piirtein vartissa. Ja kyllä, jos on aikaa ja näkee hiukan enemmän vaivaa, kannatta käyttää pakastevihannesten sijaan ihan oikeita. Näin se meni:

Katkarapu-nuudelikeitto
4 annosta

180 g kuorittuja katkarapuja
300 g pakastevihanneksia (thai-sekoitus esimerkiksi käy tähän hyvin)
kourallinen cashew-pähkinöitä
1 rkl osterikastiketta
1 tl soijakastiketta
n. sentin pala sormenpaksuista tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
loraus makeaa chili-kastiketta, maun mukaan

n. 150-200 grammaa nuudeleita

1. Kypsennä pakastevihannekset nopeasti wokkipannulla.
2. Heitä sekaan mieluiten sulatetut katkaravut. Jäisenäkin ne toki voi laittaa, mutta sitten pitää olla tarkkana, etteivät ne pääse sitkistymään liian kovassa lämmössä.
3. Lisää cashew-pähkinät sekä maustekastikkeet. Ole tarkkana, ettei wokista tule liian suolaista. Tarvittaessa lisää pakastevihanneksia. Anna hautua muutaman minuutin ajan.
4. Keitä nuudelit. Helpoiten se käy asettamalla sopiva nuudeliköntsä keittokulhoon ja kaatamalla päälle kiehuvaa vettä. Parin minuutin päästä nuudelit ovat kypsiä.
5. Lado wokkia nuudeleitten päälle.

pk-c-laurihannus-2013-4525.jpg

Lisukkeena ohueksi suikaloitua jäävuorisalaattia.

Vinkki! Katkarapujen sijaan voi mainiosti käyttää esimerkiksi marinioitua tofua tai vaikkapa herkkusieniä. Niin ja, tämä ruoka on melkeimpä parempaa seuraavana päivänä, ei siis haittaa, jos satsista jää yli!

pk-c-laurihannus-2013-4532.jpg

Käytin tähän ruokaan ensi kertaa osterikastiketta, joka kerran sujahti heräteostoksena koriini. Kastike tuntui tuovan tähän ruokaan juuri sellaista oikeanlaista kiinalaisefektiä.

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Terveys

Laiskan päivän burgeri

En ole suuri einesten puolestapuhuja, mutta on minullakin heikko kohtani pakastealtailla. Kiitos Apetit, kiitos punajuuri!

burgeri-1929.jpgburgeri-1914.jpg

Parhaimmillaan punajuuripihvit ovat hampurilaisten välissä. Yllättävää kyllä, punajuuri sopii paremmin ruisleivän kuin vehnäpullan väliin, joten en laske punajuurihamppareita lainkaan epäterveellisten sukulaistensa joukkoon. Lisukkeiksi sopivat ne perinteiset ketsupit, majoneesit, salaatit ja juustot. Pikaruokaa omasta keittiöstä!

Toimeliaampana hetkenä ja isomman nälän kurniessa vatsassa paistan oheen pakasteranskalaisia (oho, jo toinen heikko kohta!), jotka nautitaan sopivan etikkaisen mutta lempeän kombon – kurkkusalaatin, ketsupin ja raejuuston – kanssa.

burgeri-1925.jpgburgeri-1940.jpg

Jos kukkaro sallii, kannattaa hampurilaisjuustoksi ostaa pala oikeaa cheddaria, sillä yksittäispakattujen sulatecheddarien juustoisuus on ymmärtääkseni kovin kyseenalaista. Maussakin toki huomaa eron.

Punajuurihampurilaiset
kahdelle

2 kpl punajuuripihvejä
2 reissumiestä tai muuta palaleipää
sinappia
ketsuppia
puolikas punasipuli renkaina
10 viipaletta suolakurkkua
2 viipaletta cheddar-juustoa
1 tomaatti viipaleina
salaattia
majoneesia

1. Nakkaa jäiset punajuuripihvit pannulle paistumaan. Paista pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Paahda leipien pohjapuolet. Mausta pohjat sinapilla ja ketsupilla sekä lado suolakurkut ja sipulirenkaat mausteiden päälle. Kirpakan sipulin voi halutessaan hetkeksi heittää pannulle punajuuripihvien kylkeen, jotta maku taittuu makeammaksi.
3. Nosta valmis pihvi pohjalle. Lado päälle juusto, tomaatinviipaleet, salaatinlehdet ja mausta majoneesilla. Aseta keon päälle paahdettu leivän kansipuoli.
 

Ps. Kuvausjärjestelyjä inspiroi tällä kertaa tämä klassikko:

https://youtube.com/watch?v=Sv5iEK-IEzw%3Ffeature%3Dplayer_detailpage

 

Koti Ruoka ja juoma