Suloinen synttäribrunssi

Blogini täytti vuoden kuun vaihteessa. Päätin järjestää synttäribrunssin. Tarkoitus oli tarjoilla kaikenlaisia blogiherkkuja, mutta en ehtinyt kokkailla ihan kaikkea, joten pöytään päätyi valikoitu otos niistä helpoimmista resepteistä.

srgb-full-2013_laurihannus-1405.jpg

srgb-full-2013_laurihannus-1415.jpg

Erään kerran lauantaibrunssille haikaillessani mietin, mikä tämän kaupungin brunsseista olisi kohtuuhintainen, hyvälaatuinen, ruuhkaton ja josta saisi hyvää kahvia. No, mikään paikka ei täyttänyt kaikkia kriteerejä, joten päädyin järkkämään brunssin itse. Ja sitten uudestaan.

srgb-full-2013_laurihannus-1403.jpg
srgb-full-2013_laurihannus-1410.jpg

Usein brunssaamme ystäväporukalla nyyttäriperiaatteella, mutta usein on käynyt niin, että pöydässä on litrakaupalla mehua tai kiloittain nektariineja, mutta ei yhtään leipää – tai muuta vastaavaa. Toki itse tekemisestä tulee aika paljon vaivaa, mutta välttyy tietyltä säätämiseltä. Ja näillä eväillä vaivaakaan ei suuremmin ollut!

Brunssimenu koostui leipäjuustosalaatista, vispipuurosta, minikarjalanpiirakoista ja munavoista sekä pannukakusta. Vieraat toivat juomat. Ja kivaa oli! Harkitsin vohvelien tai lättyjen paistamista, mutta se olisi tarkoittanut jatkuvaa seiskoskelua käryisessä keittiössä, joten pannukakku ajoi asian paremmin kuin hyvin. Herkku on maailman yksinkertaisin.

Pannukakku
pellillinen

8 dl maitoa
4 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2-3 rkl voita tai öljyä
ripaus suolaa

1. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää maito sekä jauhot ripotellen.
2. Sulata rasva ja lisää se taikinaan. Mausta suolalla.
3. Anna taikinan turvota liinan alla hetki ennen paistamista.
4. Paista 200-asteisen uunin keskitasossa 20-30 minuuttia.

pupupeitto-pienempi.jpg
Lopuksi kaikki talosta löytyneet pehmoeläimet peiteltiin siskonpetiin pupulautasliinan alle. Kateeksi kävi!

Suhteet Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe DIY

Metsän tyttö tahdon olla

maalla8_1.jpg

Vietin viikonlopun kotikonnuillani sydän-Hämeessä. Kirpakkoja ja hämäriä, mystisen kuun valaisemia elokuisia öitä seurasi verkkaisia intiaanikesäpäiviä, joiden aikana tein kaikkea perinteistä, hyödyllistä ja aika kivaa. Lauantaina samoilin ikimetsässä etsien, ilahtuen, tuhahdellen ja taas tuntien valtavaa innostusta siitä, kun muovisangot täyttyivät suppilovahveroilla.

maalla2.jpg
suppikset.jpg
_maalla3.jpg

Metsätemmellyksen uuvuttamana oli nälkäkin, ja kaivoin jääkaapista esiin pari kuhafilettä, keitettyjä perunoita ja edellisen sienireissun herkkutatteja. Tein elämäni ensimmäisen herkkutattikastikkeen takuuvarmoin sipuli-kerma-kaverein ja hyväähän siitä tuli.
maalla5.jpg

_aa.jpg

Sunnuntaina oli puolukan vuoro. Aurinko paahtoi ja hirvikärpäset velmuilivat päänahoissa, kun rymistelimme vaikeakulkuisessa talousmetsässä. Mutta voi sitä puhdasta iloa, jonka puolukkavarpujen riipiminen tuottaa! Kotiintuomisiksi pakkasimme litra kaupoin sieniä ja marjoja. Sienikeittoa jo keiteltiin, seuraavaksi aion kokeilla tuorepuolukkavispipuuroa, josta sain vihiä viikonlopun aikana.

maalla9.jpg

liisametsassa_0.jpg

maalla6.jpg

Niin ja kuulkaas, menkää metsään! Pari tuntia luonnon helmassa tekee ihmeitä mielelle ja ruumiille. Eikä siellä oikeasti tarvitse pelätä mitään.

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli DIY