Nyt sitä saa

Tänään on se päivä.

img_3220.jpg

Uteliaille tiedoksi, että kyse on makkarasuppilosta. Sillin keittiössä tehdään tänään omat makkarat!  Edellisestä kerrasta on kulunut muutama vuosi, saa nähdä, että muistaako sitä enää.

Ainekset: seitsemän kiloa possun lapaa, 3,7 kiloa lampaan paistia, lisäksi kaksi kiloa silavaa sekä neljä tuhtia possun suolta. Näistä aineksista sekä mausteista ja rakkaudesta tehdään makkaroita kaikkiaan neljään kotitalouteen. Tarkempaa raporttia myöhemmin, tavoitteena saada ainakin bratwurstia, ns. normimakkaraa sekä chilimakkaraa tuutista ulos.

Kerrottakoon vielä, että sillikeittiö on makkaranteossa erittäin vanhanaikainen. Lihamyllynä toimii papalta saatu vanha herra, Sampo 10 -lihamylly, jonka kautta jokainen lihagramma tullaan pyörittämään. Tämä on sitä hidasta ruoanlaittoa, jonka eteen puserretaan hikipisara jos toinenkin.

Kuka teistä on tehnyt makkaraa? Vielä ehtii vinkata suosikkireseptinsä.

Edit: kirjoittanut Pieni silli.

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma diy