Perkolaattorikahvi
Lähiaikoina ruokaharrastajia pääkaupunkiseudulla hellitään jälleen. Viikon päästä sunnuntaina vietetään Ravintolapäivää, josta naputtelen myöhemmin oman postauksen. Edellisessä postauksessa mainitsin Kellohallin Foodstock Festivalin. Pohdinta jatkuu edelleen: hankkiako lippu vai ei? Tällä hetkellä tapahtuman sisältötieto on seuraavaa, kopioitu tapahtuman facebookista:
Foodstock Festival – two days of food and arts at Kellohalli
- PE 50€ : Pääsylippu sisältää ohjelman, illallisen ja yöpalan
- LA 90€ : Pääsylippu sisältää ohjelman, brunssin, klo 17 teen, illallisen ja yöpalan
- Menut suunnittelevat Antto Melasniemi, Stefan Eriksson ja Jonathan Rotherham yhteistyössä Kellohallin kokkien kanssa.
Musiikin ystävien kannalta tiedot ovat varsin kohdillaan, on selvillä keitä esiintyy ja mihin aikaan tapahtuma järjestetään. Näin ruokaihmisen kannalta tiedot ovat kuitenkin hatarahkolla pohjalla. Toki paikalle on saatu nimekkäitä kokkeja ja aterioiden tyylit ova tiedossa: illallinen, yöpala, brunssi, kello viiden tee. (Okei, tätä kirjoittaessani olen jo hieman myyty aiheelle, ehkä enemmänkin. Ei festareilla yleensä saada kello viiden teetä.)
Ruokien puolesta tiedot kuitenkin loppuvat juuri tähän. Yhteensä 140 euron lippujen ostamiseen kaipaisin jotain vähän kättä pidempää, jonkin lupauksen ruokien tyylistä ja sisällöstä, jotain tarjoiluajankohtia jos sen hetken artisti ei vaikka nappaakaan, jotain. Nyt mitään lisätietoja ei ole. Olen vähän hukassa: rakastunut taahtuman ideaan, mutta en niin paljon, että ostaisin lipun saman tien.
Mitä mieltä te olette?
Aamukahvi on muuten paras ajankohta pohtia asioita. Tänä aamuna kahvit keitti Ilpo, joka viimein paljasti minulle keittämänsä perkolaattorikahvin salaisuuden. Olen sitä mieltä, että perkolaattori on maailman paras kahvinkeitin aidon espressokoneen jälkeen.
Perkolaattorikahvi
Tämän juoman tekoon tarvitaan luonnollisesti perkolaattori. Meillä se on OBH Nordican.
- vettä
- Café Parisiennea
Laita perkolaattoriin 9 dl vettä. Lisää perkolaattorin kahviosaan 9 hieman kukkurallista ruokalusikallista Café Parisiennea. Anna perkolaattorin tehdä tehtävänsä. Nauti lempparimukista.
Olen muuten varsin otettu ensimmäisestä blogihaasteesta vieraskirjassa, joka tuli Suhteellisuudentajun kirjoittajalta. Palataan siihen viimeistään huomenissa. :)
Edit: kirjoittanut Pieni silli.