Kevätvieraita tulossa
Ihan alkuun vinkkinä: jos viikonloppuyöllä hiukoo eikä mäkkärijono kiinnosta, helsinkiläisestä Kaislasta saa monenlaista purtavaa. Illanistujaisten jatkoilla silliväelle maistui annos etanoita, joissa hinta oli erittäin asiakasystävällinen ja maku kohdillaan. Uskoisin, että purtavaa saa aina ravintolan ollessa auki. Ei siis tarvitse välttämättä odottaa yöhön asti. Minkä te luonnollisesti tajusitte jo äsken…
Nyt kuitenkin itse asiaan. Viikon päästä vietetään äitienpäivää. Ihan vaan vaihtelun vuoksi kutsuimme sekä anoppini että oman äitini meille, toki isit mukaan myös. Koska kaikki paikalle saapuvista pitävät ruoasta ja ovat hyviä laittamaan sitä, on keittiöllämme isot paineet onnistua.
Vaikka olemme miekkosen kanssa olleet piakkoin yhdeksän vuotta yhdessä, emme ole tarjonneet yhden ainutta ateriaa juuri tälle seurueelle. Sunnuntaista tulee siis myös neitsytmatka, ja sekös aiheuttaa paineita. Viisaan ajattelija Aku Ankan sanoin: kääk! Olemme pohtineet mahdollisuutta kokkailla esimerkiksi lasagnea, mutta sen pidemmällä emme ole vielä päässeet.
Onneksi stressi laantuu aina hyvän ruoan äärellä puuhastellessa. Sesongin mukaisesti on keittiössämme ehditty kokkailla jo parsaa. Parsareseptejä on tällä hetkellä kaikkialla. Emmekä kokeilleet niistä yhtäkään, vaan luotimme perinteisiin, jotka eivät pettäneet tälläkään kerralla.
Keitetty parsa voilla, sitruunalla ja Maldon-suolalla
- tuoretta parsaa
- voita
- sitruunaa
- Maldon-suolaa
- Nipsaise parsojen juuresta puumainen osa pois. Keitä parsoja suolatussa vedessä, kunnes varret ovat pehmenneet.
- Nosta parsat lautaselle ja tarjoile runsaan voin, sitruunan sekä Maldon-suolan kera.
Voin voisi tarjoilla myös sulana, mutta itse pidän parsasta juuri näin: sipaisu voita, pieni puristus sitruunaa ja ripaus suolaa per suuhun viety palanen. Ai että.
Edit: kirjoittanut Pieni silli.