Neljän p:n pasta
Helppoa ja herkullista kevätruokaa.
Helsingissä on ollut uskomattoman kaunis iltapäivä. Aurinkoinen, keväinen, sellainen, joka lupaa hyvää sekä tälle päivälle että alkavalle kesäsesongille.
Näin kauniin päivän jälkeen haluaa juhlia kevättä ja hemmotella itseään ja puolisoaan ruoalla, mutta viettää samalla niin vähän aikaa keittiössä kuin on mahdollista. Mieluiten ruoan tekisi etänä, sillä maisemat parvekkeelta ovat niin viehättävät. Tällaisen ajatusmyrskyn ristitulessa sillin keittiössä turvauduttiin vanhaan, hyvään ystävään nimeltä tuorepasta.
Resepti on niin yksinkertainen, että sen ylöskirjaaminenkin melkein hävettää. Toisaalta, kun lopputulos on näin herkullinen, häpeä katoaa sen siliän tien ja vie ruokanautinnon huipulle. Näillä raaka-aineilla ei voi kuin onnistua.
Neljän p:n pasta
Ainekset
- 100 grammaa pancettaa (p1)
- nippu parsaa (p2)
- 250 tuorepastasta tehtyjä tortellineja (meillä oli pestotäytteisiä) (p3)
- parmesania (p4)
- puoli ruukkua basilikaa
- oliiviöljyä (extra virgin)
- suolaa
- mustapippuria
- Pilko pancetat noin sentin levyisiksi.
- Riivi pancetat pannulle oliiviöljyyn pala kerrallaan ja ruskista kauniiksi. Tämä pala kerrallaan riipiminen estää pancettapalasten tarttumisen toisiinsa. Pancetta linkittyy ainakin pienen sillin päässä pekoniin. Samaa tavaraa se varmaan on, vain vähän vähemmällä rasvalla ja ohuemmaksi siivutettuna.
- Kun pancetat ovat kevyesti ruskistuneet, lisää kuoritut ja pilkotut parsat ja paista, kunnes parsat hieman pehmenevät. Pannulle voi joutua lisäämään oliiviöljyä pehmenemisen aikaansaamiseksi.
- Lisää basilika ja paketin ohjeen mukaan keitetty pasta samaan kasariin, missä pancetta ja parsa tirisevät. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan. Sekoita, asettele lautaselle ja nauti runsaan parmesanin kera.
Valmis annos. Ei ehtinyt viettää liikaa aikaa lautasella.
Bongasitteko jo Ruokasuosituksen mainion parsareseptin? Tätä meillä kokeillaan ensi viikolla.
-pienisilli