Aina ei mene niin kuin Strömsössä

Viime aikoina Pienen sillin keittiössä on kokeiltu uusia reseptejä ja variaatioita vanhoista klassikoista. Luovuus lieden ääressä synnyttää uusia löytöjä, jotka pitävät kokkailuharrastuksen mielekkäänä.

Aina ei kuitenkaan voi voittaa. Silloin tällöin kaikesta vaivannäöstä huolimatta lopputulos muistuttaa enemmän viikon vanhaa einesateriaa kuin sitä mallina ollutta ruokalehden kantta.

Nyt sillikeittiö esittelee teille epäonnistuneen reseptin. Yleensä ruokablogeissa tavataan kertoa, mitä ruokaa kannattaa laittaa, mutta tällä kertaa teitä lukijoita varoitetaan. Älkää laittako seuraavia aineksia tässä järjestyksessä pannuun ja yrittäkö syödä lopputulosta. Siitä ei seuraa mitään hyvää.

Porsaan ulkofilepihvit omenakastikkeessa

  • Porsaan ulkofilepihvejä
  • Voita
  • Yksi kirpeä omena
  • Sipuli
  • 1 kynnellinen valkosipulia
  • Kanalientä
  • Calvadosta
  1. Pilko sipuli ja valkosipuli ja kypsennä kattilassa voin kanssa kymmenisen minuuttia kunnes sipulit ovat läpikuultavia ja pehmeitä.
  2. Lisää joukkoon kuutioiksi pilkottu omena ja desin verran kanalientä.
  3. Mausta suolalla, pippurilla ja hyvin pienellä määrällä provencale-yrttiseosta (~½ tl).
  4. Kypsennä miedolla lämmöllä kunnes omenat ovat pehmenneet.
  5. Ala tässä vaiheessa paistella pihvejä voissa ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
  6. Soseuta kastike blenderillä tai sauvasekoittimella.
  7. Kaada sekaan loraus calvadosta. Jos kastike on liian sakeaa, lisää kanalientä.
  8. Asettele lautasille vapaavalintaisen lisukkeen kanssa.
  9. Älä syö.

Vaikka kastike on kohtuullisen makuista lusikalla maistettaessa ja varsinkin calvados paransi tilannetta huomattavasti, ei tuollaista suolaista omenahilloa viitsi kenellekään tarjota. Jos haluat väkisin kokeilla tätä reseptiä, pistä sekaan vaikka lusikallinen dijon-sinappia ja loraus kermaa ja yritä viedä lopputulosta vähemmän omenaiseen suuntaan.

Tästä ruoasta ei ole kuvaa. Se ei ollut kovin kaunista katseltavaa.

Edit: kirjoittanut Ilpo.

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma diy

Sattumanvaraisia asioita pannulla

HUH! Kävi niin kuin kaikille aloittavilla bloggaajille. Elämä ja muut syyt veivät eteenpäin niin lujaa, että hyvin aikein aloitettu blogi jäi ihan paitsioon. Hyihyi.

Nyt tehdään kuitenkin sillikeittiössä parannus ja julkinen lupaus: ainakin kaksi bloggausta viikossa. Laajuutta en lupaa, mutta ruoasta, siitä elämän yhdestä parhaasta asiasta pitää puhua julkisesti vähintään kaksi kertaa viikossa.

Sitten asiaan. Tiedättekö, kun arkiruoasta tulee joskus Arkiruokaa? Niin hyvää perusruokaa, että sen nimi tekisi mieli kirjoittaa kaunokirjaimin? Tänään Pienen sillin keittiössä onnistuttiin. Reseptintapainen alla, aikaa koko hoitoon meni joku puoli tuntia.

Sattumanvaraisia asioita pannulla eli kanaa ja riisiä

kanariisi_with_border.jpg

  • paketillinen kanan ohutleikkeitä
  • paketillinen voita (no ei kai. Mutta hyvä sitä on aina olla kaapissa)
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1,5 tl provencale-yrttiseosta
  • valuvaa hunajaa
  • valkopippuria
  • suolaa
  • basmatiriisiä
  • 6 salottisipulia
  • 3 kynttä valkosipulia
  • purkki artisokansydämiä suolaliemessä
  • purkki säilöttyä paprikaa etikkaliemessä
  • kaksi keskikokoista porkkanaa
  • purkki papuja (tällä kertaa luomupapumix á la gogreen)
  • 3 rkl appelsiinimehua
  1. Laita riisi keittymään paketin ohjeen mukaan. Laita samalla uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Lado kanat piirakkavuokaan tai pieneen uunivuokaan. Ripottele kummallekin puolelle suolaa ja valkopippuria makusi mukaan. Tämän reseptin suhteen mentiin aika löysin rantein, joten tarkkoja määriä näistä ei osaa sanoa. Käännä ohutleikkeet nätti puoli ylöspäin. Ripottele kanojen päälle provencalea reilulla kädellä. Lisää nokare voita kunkin leikkeen päälle. Valuta koko hoidon päälle hunajaa kauniin valuvasti, ei liikaa, muttei liian vähänkään. Kyllä te kokkiohjelmia olette katsoneet, tiedätte kyllä. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia riippuen kanan paksuudesta.
  3. Pieni salottisipulit ja valkosipulit hakkelusmaiseksi. Sipulin ystävänä veikkaan, että iso määrä salotteja oli onnistuneen reseptin salaisuus. Valuta pavuista, paprikasta ja artisokansydämistä neste pois. Kuori ja suikaloi porkkanat. Pilko artisokansydämet, meillä laitettiin kolmeen osaan.
  4. Kun riisin pitää kiehua vielä viisi minuuttia, laita paistinpannulle tai kasariin oliiviöljyä. Kuullota sipulit ja valkosipulit, paista porkkanoita niin, että ne vähän pehmenevät. Ota paistos pois pannulta. Lisää pannulle nokare voita, vähän lisää oliiviöljyä sekä riisi. Paistele jonkin aikaa. Lisää sekaan pavut, artisokansydämet, sipuli-porkkanaseos, säilötty paprika ja appelsiinimehu. Kääntele sekaisin ja tarkista, onko suolaa riittävästi (artisokista irtoaa mukavasti). Jos ei, lisää suolaa makusi mukaan.
  5. Kun paistos on valmis, ota kanat pois uunista ja kokoa annos lautasellesi. Me söimme tätä ihan tällaisenaan, mutta kasviksia kaipaava voisi tehdä riisin kiehumisen aikana minisalaatin tai höyryttää vaikkapa kukkakaalia kaveriksi.   

Lähitulevaisuudessa Sillin keittiön valtaa entisaikojen meininki, kun valmistamme kaveriporukalla alusta asti makkaraa itse. Makkaranteon valmistelua seurataan täällä ensi viikolla.  

Onko teillä vahinkoruokia, joista on tullut menestystarinoita?

Edit: kirjoittanut Pieni silli.

hyvinvointi mieli liikunta ruoka-ja-juoma