Neljän p:n pasta

pannulla_blog.jpg

Helppoa ja herkullista kevätruokaa.

Helsingissä on ollut uskomattoman kaunis iltapäivä. Aurinkoinen, keväinen, sellainen, joka lupaa hyvää sekä tälle päivälle että alkavalle kesäsesongille.

Näin kauniin päivän jälkeen haluaa juhlia kevättä ja hemmotella itseään ja puolisoaan ruoalla, mutta viettää samalla niin vähän aikaa keittiössä kuin on mahdollista. Mieluiten ruoan tekisi etänä, sillä maisemat parvekkeelta ovat niin viehättävät. Tällaisen ajatusmyrskyn ristitulessa sillin keittiössä turvauduttiin vanhaan, hyvään ystävään nimeltä tuorepasta.

Resepti on niin yksinkertainen, että sen ylöskirjaaminenkin melkein hävettää. Toisaalta, kun lopputulos on näin herkullinen, häpeä katoaa sen siliän tien ja vie ruokanautinnon huipulle. Näillä raaka-aineilla ei voi kuin onnistua.

Neljän p:n pasta

Ainekset

  • 100 grammaa pancettaa (p1)
  • nippu parsaa (p2)
  • 250 tuorepastasta tehtyjä tortellineja (meillä oli pestotäytteisiä) (p3)
  • parmesania  (p4)
  • puoli ruukkua basilikaa
  • oliiviöljyä (extra virgin)
  • suolaa
  • mustapippuria
  1. Pilko pancetat noin sentin levyisiksi.
  2. Riivi pancetat pannulle oliiviöljyyn pala kerrallaan ja ruskista kauniiksi. Tämä pala kerrallaan riipiminen estää pancettapalasten tarttumisen toisiinsa. Pancetta linkittyy ainakin pienen sillin päässä pekoniin. Samaa tavaraa se varmaan on, vain vähän vähemmällä rasvalla ja ohuemmaksi siivutettuna.
  3. Kun pancetat ovat kevyesti ruskistuneet, lisää kuoritut ja pilkotut parsat ja paista, kunnes parsat hieman pehmenevät. Pannulle voi joutua lisäämään oliiviöljyä pehmenemisen aikaansaamiseksi.
  4. Lisää basilika ja paketin ohjeen mukaan keitetty pasta samaan kasariin, missä pancetta ja parsa tirisevät. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan. Sekoita, asettele lautaselle ja nauti runsaan parmesanin kera.  

lautasella_blog.jpg

Valmis annos. Ei ehtinyt viettää liikaa aikaa lautasella.

Bongasitteko jo Ruokasuosituksen mainion parsareseptin? Tätä meillä kokeillaan ensi viikolla.

-pienisilli

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma diy

Hämmentävän hyvä kana

5.jpg

Meillä oli pitkän aikaa ollut tarkoitus kokeilla kanareseptiä, joka perustuu varsin vapaamieliseen suolan käyttöön. Meillä yhden kanan paistamiseen kului noin 800g suolaa, alkuperäisessä reseptissä jättikokoisia suolarakeita kului kahden kilon edestä. Siis yhteen kanaan! Hauska käänne tarinassa on se, että lopputulos ei ole ylisuolainen eikä kuiva – päinvastoin.

Ainekset tähän ruokalajiin ovat hyvin yksinkertaiset. Tarvitset vain:

  • yhden kokonaisen broilerin
  • 800g karkeaa merisuolaa
  • yhden sitruunan
  • kourallisen persiljaa
  • kolme kynttä valkosipulia
  • pippuria

Koko homma aloitetaan sillä, että uunivuoka peitetään alumiinifoliolla ja paketti suolaa kaadetaan tasaiseksi kerrokseksi folion päälle. Kas näin!

1.jpgSuolapeti on valmis.

Seuraavaksi kanan pinnoille hierotaan suolaa ja pippuria. Kyllä, myös sisäpinnoille. Käsi reippaasti sisään vain.

4.jpgMaustettu raaka komistus.

Kanan sisuksiin tungetaan myös persiljaa, puserretut valkosipulinkynnet ja sitruuna. Sitruunaan kannattaa pistellä haarukalla reikiä, niin että maku ja kosteus leviäisivät mahdollisimman pitkälle. Lopuksi kana suljetaan hammastikuilla, niin etteivät täytteet valahda pihalle ennen aikojaan. Sitten kana suolapedille lepäämään.

7.jpgEikös ole aika söpö?

Sitten vaan koko hössäkkä uuniin 200 asteeseen. Meidän 1,5 kg painoinen kokelaamme viihtyi kuumassa ilmanalassa puolentoista tunnin verran. Noin 45 minuutin kohdalla käänsimme kaverin selälleen, jotta rusketuksesta tulisi tasainen.

6.jpgOo mikä köriläs!

Sitten vaan kaveri pois uunista ja ihmettelemään. Pinta on täydellisen rapea ja sisältä liha on äärimmäisen kosteaa ja maukasta. Jo on ihme resepti!

Meillä kana syötiin ranskalaisten ja dippikastikkeen kanssa ronskisti käsin aurinkoisen parvekkeen lämmössä.

Edit: kirjoittajana Ilpo.

koti ruoka-ja-juoma diy