Pienen sillin talvikaakao
Tervetuloa Pienen sillin keittiöön, hyvä lukija! Blogi on saanut ansioituneen nimensä sisäpiirin vitsistä. Jos kirjoituskumppanillani ja minulla olisi indiebändi, sen nimi olisi Ilpo ja pieni silli. Mieheni ei ole Ilpo enkä minä ole kala. Se siitä.
Pienen sillin keittiö sai alkunsa oivalluksesta. Alati kasvava määrä vapaa-aikaa kuluu ruoasta puhuessa, kokemuksia ja vinkkejä jakaessa. Niinkin hyvä aihe kuin se on, lähipiiri joutuu turhan kovalle koetukselle puheenvuorojen suhteen. Mikäs sen parempi ratkaisu, kuin siirtää aiheesta intoilu verkkoon blogimuotoon, josta siitä voivat lukea ja keskustella muutkin aiheen ystävät.
Nimimerkin Ilpo takaa löytyy reipas akateemikko, joka hankkii elantonsa tutkimalla. Vapaa-aika jakautuu musiikin ja ruokaharrastuksen välillä. Pieni silli, blogin pääasiallinen ääni eli minä kirjoitan työkseni. Kyllä silläkin toimeen tulee.
Sillipariskunta asustelee parhaiden ruoka-apajien äärellä Helsingissä. Juuret ovat kuitenkin syvällä Keski-Uudenmaan mullassa kiinni. Kummatkin tulemme perheistä, joissa kokoonnutaan ruoan ääreen italialaiseen tyyliin. Siksi aina välillä vieraillaan myös isin, äidin, anopin ja apen keittiöissä. Kirjoittajasta riippuen nämä ovat eri tyyppejä. Luvassa muun muassa perunagratiini like never before sekä hattivatteja pannulla. Can’t wait!
Sorry for the English btw, mutta pienenä tämä silli uiskenteli maailman parhaissa vesissä itärannikolla. (oikeasti, sydämestä pieni pala asuu Jones Beachilla.) Lapsuusvuosista Jenkkilässä matkaan tarttui ainakin ikuinen rakkaus itärannikon ruokaan. Burgerit, hodarit, bagelit, crumb cake, pecan pie, ja tietenkin kunnon kahvi, suomalaisen ja amerikkalaisen yhdistävä tekijä. Meillä pidetään kahvista ja mm. Johan & Nyströmistä.
Tietyllä tapaa Pienen sillin keittiössä on pidetty ruokapäiväkirjaa vuosia. Miksi meillä muuten olisi näin paljon ruokakuvia koneen kätköissä? Luvassa siis myös arkistojen aarteita.
Päätän esittelybloggauksen talviseen juomareseptiin, johon tulee minttua, kaakaojauhetta, maitoa ja kermavaahtoa. Ja kanelia. Niin, ja vohveli. Jollekin kaneli on se uusi juttu, jollekin vohveli, joku ei moiseen juomaan edes koskisi. Minä pidän, etenkin siitä, että kaakaojauhetta on niin paljon, että lusikka lähes seisoo lasissa.
Talvinen minttukaakao
Tästä reseptistä tulee yksi neljän desin lasillinen kaakaota.
- (täys)maitoa 3 dl
- sokeroitua kaakaojauhetta (esim. O’boy)
- (oleellinen edit-lisäys) 0,5 dl minttuviinaa (alkoholiton versio minttusiirappi 2 cl)
- suklaa-vanilja-vohveli
- pursotettavaa kermavaahtoa
Lämmitä maito kattilassa tai mikrossa. Kaada tarjoilulasiin ja lisää kaakaojauhe. Sekoita. Lisää minttu. Sekoita. Pursota päälle kermavaahtoa niin paljon kuin kehtaat. Koristele rohkealla ripauksella kanelia. Työnnä vohveli kermavaahtoon. Nauti juoma lämpimänä.
Hifistelijät huom! Parempaa tulee, kun keittää kaakaon Van houtenista, sokeroi vaniljasokerin ja aidon sokerin kanssa ja sulattaa vielä laadukasta tummaa suklaata sekaan. Mutta senhän te jo tiesitte.
Tapaamisiin ruoan ihanassa maailmassa! Huomasitteko jo Foodstockin?
Edit: kirjoittanut Pieni silli.